OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

9 Hotels in Bolton

 

Reisgids Bolton - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bolton is een prachtige grote stad, gebouwd ten noord-westen van Engeland in het graafschap van Manchester. De stad is het administratieve centrum van het Boltongebied. Bolton is gelegen nabij het centrum van Manchester.
Deze stad werd gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw, het was oorspronkelijk een provinciaal dorp. In 1644 was er in dit gebied een zeer belangrijke veldslag tijdens de Burgeroorlog.
Vergeet niet dat de stad het parlement huisvest, dat maakte de stad in die bepaalde periode minder populair in deze royalistische regio.
Op het moment van besluit, om het Parlement te huisvesten, heeft Ruprecht van de Palts de stad aangevallen. Prince Rupert was commandant van de Royal Cavalerie tijdens de Engelse Burgeroorlog en een effectieve admiraal tegenover De Ruyter in de Tweede Nederlands-Engelse Oorlog. Toen was er het bloedbad van Bolton, met meer dan 1.600 doden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Bolton het het centrum van textielindustrie.
Nu heeft de stad een ontwikkelde infrastructuur, een groot aantal van industriële complexen, scholen, musea, culturele centra, en veel entertainment centra. De bezienswaardigheden en culturele waarden trekken de aandacht van toeristen uit vele landen van de wereld.
  In Bolton zijn er attracties voor alle smaken; Smithills Hall is erg populair onder mensen die dol zijn op praatwandelingen naar de historische plaatsen. Gebouwd in de 15e eeuw, vandaag is het een van de oudste landgoederen in het noordwesten van Engeland. Tijdens de reconstructie van dit oude herenhuis, werden een aantal ongerepte middeleeuwse elementen bewaard; in 1963 werd een interessant museum geopend in het historische gebouw. Onder zijn tentoongestelde voorwerpen van de lokale bewoners die honderden jaren geleden populair waren, kan worden gezien, evenals andere verschillende huishoudelijke artikelen. Op het landgoed is er nog een interessant monument - de kerk uit de 15e eeuw, waarin een oud pijplichaam is opgeslagen.
Bolton houdt nooit op sportfans aan te trekken; in de stad is er het beroemde stadion van Reebok. De opening vond plaats in 1997 en is bedoeld voor 28.000 toeschouwers. In dit moderne stadion, dat een van de mooiste en grootste van het land is, worden regelmatig voetbalwedstrijden en andere sportevenementen georganiseerd. Ook is het stadion de locatie voor de liefdadigheidstentoonstellingen en diverse culturele evenementen.
Het middeleeuwse Bolton Castle wordt beschouwd als een van de best bewaarde en interessante plaatsen om te bezoeken in het Verenigd Koninkrijk. De bouw begon in 1378 en duurde meer dan 20 jaar, het is in dit kasteel dat de Schotse koningin Mary Stuart in de tweede helft van de 16e eeuw in hechtenis bleef. Tegenwoordig kunnen bezoekers van het kasteel een wandeling maken door de oude hallen en kijken in de meest verborgen hoeken; er is zelfs een nationaal restaurant 'Bolton Castle Tea Room' in het kasteel. Bijzondere attracties zijn de eeuwenoude tuinen rond het kasteel, die ook ongelooflijk interessant zijn. Tegenwoordig groeien er in de tuinen meer dan 50 soorten kruiden en specerijen, waarvan er veel worden gebruikt voor het koken in het restaurant.
De meeste historische bezienswaardigheden van Bolton zijn geconcentreerd op het grondgebied van de historische wijk. Hier kunt u een wandeling maken door het grote oude plein, waar zich een prachtig stadhuis bevindt. In veel van de historische gebouwen in Bolton liggen tegenwoordig aantrekkelijke restaurants en winkels. In het historische gebied zijn verschillende hotels open voor toeristen.
Dit artikel over Bolton is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bolton

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bolton:


Manchester - 17.3 km
Manchester is een provincie stad gelegen in Lancashire. De stad is gelegen aan de oever van de Irwell rivier op de westelijke helling van de Pennines heuvel. De stad werd in de tiende eeuw gesticht door de Kelten. In 79...
verder
Liverpool - 40.8 km
Liverpool is een stad in het noordwesten van Engeland, aan de monding van de rivier de Mersey, de tweede grootste exportmarkt haven van Groot-Brittannië. Het historische deel van deze havenstad, met inbegrip van de...
verder
Blackpool - 48.2 km
Blackpool is de oudste badplaats in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het begin van de negentiende eeuw kwamen hier rijke Britten en kregen een geweldige en unieke ervaring van een vakantie op hoog niveau. Een mooie...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bolton
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Bolton
 Bolton foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bolton, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Bolton met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.