OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

48 Hotels in Nottingham

 

Reisgids Nottingham - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Nottingham is een moderne metropool, die erin is geslaagd om talrijke waardevolle historische en architectonische monumenten veilig te behouden, ondanks de snelle ontwikkeling van de industrie en stedelijke ontwikkeling. De stad wordt ook wel de culturele hoofdstad van Engeland genoemd, en het grote aantal winkelcentra, en winkels heeft Nottingham de titel van hoofdstad van het winkelen gebracht.
Nottingham is omgeven door het dichte en verbazingwekkende Sherwood bos, dat internationaal bekend is geworden door verbinding met de naam van de legendarische dief en struikrover Robin Hood. Deze naam is meer dan zevenhonderd jaar geleden alom bekend geworden; Robin Hood is altijd synoniem voor rechtvaardigheid en romantiek geweest. Deze sfeer kan worden gevoeld, zelfs in de moderne stad, daar vele bezienswaardigheden en culturele programma's zijn gewijd aan de verhalen over de heldendaden en avonturen van Robin Hood. Hij werd een soort van symbool van de stad. Sommige straten van Nottingham zijn naar hem vernoemd, evenals restaurants en pubs.
Elk jaar verwelkomt de stad een festival gewijd aan de meest romantische rover. Gedurende een hele week heeft de lokale bevolking veel plezier, ze zingen liedjes en organiseren gekostumeerde presentaties en theatervoorstellingen. In deze tijd van het jaar vindt u hier talloze terrasjes waar u nationale gerechten en drankjes kunt proeven.
Natuurlijk, is dit festival het grootste en meest bekende, maar in Nottingham zijn andere niet minder spannende activiteiten georganiseerd - het "Lawrence Festival", het "Big Ballet", het "Dance Festival", de jaarlijkse "Goose Fair", de "British Art Show" en vele andere fascinerende gebeurtenissen.
Onder de architectonische bezienswaardigheden van deze plaats moeten we de "Town Castle", gebouwd in de 11e eeuw, evenals oude kathedralen en kerken ("County Hall" en "St. Mary's") noemen. Uw wandelingen in de schitterende parken van Nottingham en bezoeken aan lokale historische plaatsen zullen alleen heldere indrukken verstrekken en uw vakantie onvergetelijk maken.
  In het hart van Nottingham vindt u een prachtig paleis- en parkcomplex - Wollaton Hall. Dit prachtige paleis uit de Renaissance, dat een van de meest luxueuze residenties van Queen Elizabeth was, is momenteel open voor het publiek. Bezoekers van het landhuis kunnen de rijkdom van de inrichting waarderen, evenals enkele unieke kunstwerken bewonderen en de antieke meubels die erin zijn opgeslagen. De tuin rondom het paleis is ook van groot belang - het gebied is meer dan 500 hectare groot. Een deel van het prachtige paleis wordt bewoond door het Nottingham Natural History Museum.
De meeste rondleidingen door de stad, evenals prachtige historische straten, beginnen bij het Oude Marktplein, dat wordt omringd door vele prachtige oude gebouwen. Dit historische plein is de grootste openbare ruimte in Engeland. Op nationale feestdagen worden hier de belangrijkste publieks- en entertainmentevenementen gehouden. Naast het plein staat het Council House, een levendig neoclassicistisch herkenningspunt. Op dezelfde plek kunt u het spectaculaire Nottingham Playhouse-gebouw zien.
Het historische plein ligt op slechts vijf minuten lopen van de Lace Market - een oud handelspaviljoen dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt voor het beoogde doel. Er waren hier ooit dames uit heel Engeland om luxeveters te kiezen die door lokale fabrieken waren geproduceerd, en om stoffen voor hun prachtige outfits te kopen. Het marktgebouw is erg groot. Niet alleen de winkelruimte, maar ook oude magazijnen zijn binnen bewaard gebleven. Tegenwoordig herbergt het historische gebouw vele interessante winkelpaviljoens en restaurants.
Een ongewone attractie is het oude gerechtsgebouw dat dateert uit 1780. Momenteel is het het National Justice Museum, tijdens de rondleiding kunt u een oude gevangenis bezoeken die in de 14e eeuw werd gesticht en voormalige rechtszalen verkent. Een belangrijk deel van dit museum is ook gewijd aan de populaire nationale held - Robin Hood.
In Nottingham vind je de zogeheten City of Caves - het wereldberoemde complex met kunstmatige grotten waarvan de leeftijd meer dan duizend jaar is. Dit is 's lands grootste netwerk van grotten gehuld in vele ongelooflijke legendes.
Dit artikel over Nottingham is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nottingham

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nottingham:


Leicester - 35.7 km
Leicester is een stad in Engeland, die ook het administratieve centrum van Leicestershire is. De stad werd ongeveer twee duizend jaar geleden opgericht op de plaats van de voormalige Keltische nederzetting. In die tijd...
verder
Sheffield - 51.8 km
In de volkstelling die door Willem de Veroveraar gemaakt is, en die ook wel bekend staat als het "Domesday Book" uit 1086, is Sheffield al aangeduid als een klein dorp. Dit is het bewijs dat de stad meer dan duizend...
verder
Coventry - 65.6 km
Coventry is een moderne resort stad die niet ver van Londen ligt. Dit is een belangrijk historisch centrum van Engeland. Deze plaats werd beroemd door de Schotse koningin Mary, Lady Godiva en de royalisten, die er in de...
verder

Onze diensten
 Nottingham foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nottingham, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Nottingham met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.