OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

18 Hotels in Luton

 

Reisgids Luton - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Luton is een kleine stad in Engeland, niet ver van de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, 'Londen'. Dit feit maakt Luton aantrekkelijk voor toeristen. De bevolking van de stad telt ongeveer 230 duizend mensen. Luton is een bijzonder populaire vakantiebestemming voor de winter rust, vooral voor Kerstmis.
Tijdens deze periode van het jaar brandt Luton in verwachting van deze heerlijke vakantie. De straten en pleinen van de stad worden omgevormd tot plaats voor beurzen en festiviteiten. Winkels en handelscentra van de stad zijn vol met verschillende vakantie geschenken en souvenirs en, wat nog belangrijker is, alles wordt verkocht tegen concurrerende prijzen met kortingen en rabatten. Toeristen vinden in Luton ook talrijke recreatiemogelijkheden, café's en restaurants die geweldige show programma's bieden.
Luton is een deel van Bedfordshire, dat beroemd is om zijn rijke geschiedenis en dat zorgvuldig historische tradities volgt. De belangrijkste attracties van Luton voor toeristen zijn, het oude stadhuis en het prachtige "Wardown" Park. Op het grondgebied van het park vindt u het Museum van Luton, de oude kerk van St. Maurice en een kunstgalerie.
  Een van de mooiste historische monumenten van Luton is de kerk van St. Mary. Het werd gebouwd in de 10e eeuw ter ere van de overwinning op de Denen. Momenteel maakt de kerk indruk met zijn schaal. In het begin van de 20e eeuw onderging het een complete restauratie, waarbij veel elementen van ongerepte decoratie werden hersteld. De kerk is 57 meter lang en 27 meter breed. In de oude kerk is een toren bewaard die 27 meter hoog is en zichtbaar is vanuit de vele historische straten van Luton.
Een ander groot historisch monument is het gebouw van de Universiteit van Bedfordshire. Nu zijn er in deze historische universiteit ongeveer 24 000 studenten. Het trekt toeristen in de eerste plaats aan met zijn unieke architectonische uitstraling. Het prachtige gebouw in middeleeuwse stijl is omgeven door een weelderige tuin. In het warme seizoen is het altijd versierd met interessante landschapssamenstellingen.
In Luton werkt het Stockwood Discovery Center, de locatie voor de meest interessante evenementen. Het is de thuisbasis van de wereldberoemde Mossman Carriage Collection, de grootste verzameling paardenkarren die te zien is in het Verenigd Koninkrijk. Fantastische exposities van deze collectie worden vaak gebruikt in theatrale producties en bij het filmen van films.
Een interessante plek voor wandelingen is het Wrest Park. Het is ook historisch en heeft een oppervlakte van ongeveer 90 hectare. Het is het meest interessant om in de zomer door dit park te slenteren. Er is een grote rozentuin op het grondgebied waar zeldzame struiken en planten groeien. Ze zijn ook uitgerust met ongebruikelijke landschapssamenstellingen. Deze oude tuin is niet alleen opmerkelijk vanwege zijn natuurlijke schoonheden. Op haar grondgebied werden een oud Frans landhuis, veel beeldhouwwerken en paviljoens bewaard. In het warme seizoen wordt het park gebruikt voor tentoonstellingen en andere culturele evenementen.
In de omgeving van Luton kunt u een bezoek brengen aan de ruïnes van het oude kasteel Someries, dat werd gebouwd om de stad in de 15e eeuw te beschermen. In de 18e eeuw werd het kasteel gedeeltelijk verwoest door talrijke veldslagen. Tegen die tijd was het strategisch belang volledig verloren. De steen, waaruit het kasteel werd gebouwd, werd door lokale boeren gebruikt om hun huizen te bouwen en te versterken. Nu op het grondgebied van het kasteel, worden fragmenten van de hoofdmuren, evenals een klein wachthuisje en een kapel bewaard.
Dit artikel over Luton is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Luton

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Luton:


Londen - 47.6 km
De Britse hoofdstad wordt bezocht door miljoenen toeristen per jaar. Dat is niet verwonderlijk, gezien de ongelooflijke hoeveelheid attracties waar Londen vol mee is. Er zijn prachtige oude huizen, rijke musea, grote en...
verder
Cambridge - 51.5 km
Cambridge is het grote taalkundige centrum van Engeland. Het trekt toeristen door elegante stijlvolle architectuur en ruime keuze aan toeristische routes. Het aantal bezienswaardigheden hier is zo groot dat het zelfs...
verder
Oxford - 59.2 km
Deze moderne stad is zo’n drukke metropool, dat het lijkt alsof het leven hier zelfs geen minuut stopt. Sinds meer dan acht eeuwen is Oxford een belangrijke onderzoeks-en opleidingscentrum, dat bekend is over de hele...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Luton
 Luton foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Luton, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Luton met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.