OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Leicester

 

Reisgids Leicester - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Leicester is een stad in Engeland, die ook het administratieve centrum van Leicestershire is. De stad werd ongeveer twee duizend jaar geleden opgericht op de plaats van de voormalige Keltische nederzetting. In die tijd begonnen de oude Romeinen de eerste beschermende faciliteiten te bouwen, wat later de stad werd. Later, werd de stad door de Denen bezet, maar in de XIe eeuw, werd de stad opgenomen in het register van Britse steden, in "Het Boek des Oordeels".
Tijdens de middeleeuwse periode was Leicester een actief centrum voor de handel. Veel industrieën begonnen hun ontwikkeling vanaf deze plek. Tijdens de XVIIe – en de XIXe eeuw werd er een spoorweg gebouwd in Leicester, de stad werd een belangrijke transport kruising. Zelfs nu is het makkelijk om een groot aantal delen van het graafschap en het hele land vanuit deze stad te bereiken. Het goede transportsysteem heeft bijgedragen tot het versnellen van de ontwikkeling van de industrie, waardoor veel mensen naar Leicester gingen verhuizen. Hierdoor is de stad snel in omvang gegroeid en tal van kleine dorpen werden toegevoegd aan het grondgebied.
Tegenwoordig is Leicester een typisch Engelse stad met een oud centrum vol met gebouwen in de Victoriaanse stijl en nieuwe wijken aan de rand. Het historische deel van de stad beschikt over tal van prachtige gebouwen uit de XVIIIe – en de XIXe eeuw. Zij omvatten het stads administratie kantoor "The Guildhall", de "Maria de Castro" kerk, het eerste hotel van Leicester "The City Rooms", de Leicester abdij, het paleis, en een aantal andere gebouwen. In deze stad ziet u ook de ruïnes van de Romeinse baden, de "Joodse" muur en de "Clock Tower" (deze is beroemd, omdat op het grondgebied van de toren 5 wegen kruizen).
In Leicester kunt u de Botanische Tuinen, de Abbey Tuinen, de Victoria Tuinen, winkelcentra, sportverenigingen, het stadion en nog veel meer bezoeken. Een groot deel van de bevolking van de stad is Aziatisch, zodat u een moskee, een centrum van het jainisme, een hindoeïstische tempel en een synagoge kunt zien.
  Het is interessant voor fans van schilderkunst in Leicester om het New Walk Museum en Art Gallery te bezoeken. Het beslaat een enorm territorium en biedt zijn gasten veel interessante animaties. Het museum heeft een grote collectie exposities die dateren uit de tijd van het oude Egypte. Oude tafels met rotstekeningen en mummies die werden ontdekt in de late 19e eeuw werden hier gebracht. De trots van het museum is een enorme collectie schilderijen. In het museum zijn de werken van vele beroemde Britse kunstenaars te zien.
In de omgeving van Leicester is er het National Space Center, dat ook al lange tijd een populaire toeristische attractie is. De belangrijkste bezoekers zijn toeristen met kinderen. Voor hen worden cognitieve excursies in het centrum uitgevoerd, waarbij ze in actie kunnen zien, verschillende interactieve exposities. In dit centrum zijn veel interessante evenementen gewijd aan astronomie en moderne wetenschap.
Een geweldige plek voor familietoerisme en iedereen die graag wil ontspannen in een landelijke sfeer, is Gorse Hill City Farm. Het is een heel mooi park, volledig uitgerust voor recreatie. Op het grondgebied van het park is een kleine boerderij. Hier kunt u een verscheidenheid aan dieren zien, ze voeren en ook uitstekende, onvergetelijke foto's maken. Dit park is het meest interessant om te bezoeken in het warme seizoen.
Een van de belangrijkste symbolen van Leicester is de River Soar. Een wandeling langs de kust kan ook een onvergetelijke gebeurtenis worden. Aan de oever van de rivier zijn prachtige parken uitgerust. In het warme seizoen organiseren de lokale bewoners hier vaak picknicks en genieten ook van sportentertainment. Heel dicht bij dit prachtige parkgebied zijn levendige gebieden met restaurants, winkels en bezienswaardigheden.
Fans van ongewone bezienswaardigheden zullen geïnteresseerd zijn om het park Wistow Maze te bezoeken. Dit is een ongemakkelijk park. Het ziet eruit als een grote boerderij, waarin doolhoven van alle bekende planten overal zijn uitgerust. Hier kun je wandelen in de doolhoven van zonnebloemen en maïs. Op deze boerderij zijn er interessante speeltuinen voor kinderen. Voor de jongste bezoekers worden hier cognitieve activiteiten gehouden, waar ze veel interessante dingen over de plantenwereld kunnen leren. Het is interessant om zelfstandig door de uitgestrekte velden te wandelen; er zijn overal interessante informatieborden.
Dit artikel over Leicester is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Leicester

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Leicester:


Nottingham - 35.7 km
Nottingham is een moderne metropool, die erin is geslaagd om talrijke waardevolle historische en architectonische monumenten veilig te behouden, ondanks de snelle ontwikkeling van de industrie en stedelijke...
verder
Coventry - 37.1 km
Coventry is een moderne resort stad die niet ver van Londen ligt. Dit is een belangrijk historisch centrum van Engeland. Deze plaats werd beroemd door de Schotse koningin Mary, Lady Godiva en de royalisten, die er in de...
verder
Birmingham - 53.9 km
Aandacht voor het feit dat Birmingham de tweede grootste stad in Groot-Brittannië is. Hier zult u zeker een groot aantal verschillende volkeren tegenkomen. De voorouders van de moderne bewoners zijn mensen die in de...
verder

Onze diensten
 Leicester foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Leicester, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Leicester met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.