OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

260 Hotels in Edinburgh

 

Reisgids Edinburgh - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

In Edinburgh en nergens anders in Schotland, kunt u op maat van de Schotse muziek, de manier van leven zien. De doedelzak en de kilt zijn vandaag de dag kenmerken van het dagelijks leven. Schotse maaltijden die alleen van gezonde producten gemaakt zijn, worden gekenmerkt door een zeer hoge kwaliteit. Het is op rund, lam, wild en veel vis gebaseerd. De hele wereld kent niet alleen de Schotse kaas en Schotse bier, maar ook Schotse whisky.
Edinburgh Castle.
Edinburgh Castle (toon op kaart ) - is de meest populaire attractie van Schotland, het lijkt alsof het boven het centrum van Edinburgh zweeft. Wanneer u langs de ophaalbrug naar het kasteel loopt, kunt u de beroemde Steen van Scone, of Steen van het Lot zien. Het is de heilige Schotse relikwie, waar Engelse en Schotse monarchen eeuwenlang op werden gekroond. Deze troon werd opgesteld in Westminster Abbey en wordt sindsdien gebruikt om Engelse koningen te kronen. Er zijn ook zalen, musea en de kasteelkapel. Het kasteel biedt een spectaculair uitzicht over de hele stad. Elke dag behalve op zondag, om precies 01:00 klinkt er een schot van een signaal kanon. Edinburgh Castle is ook het perfecte decor voor het jaarlijkse festival van militaire bands. Tijdens het Edinburgh Festival en de nieuwjaarsviering wordt op het fort een prachtig vuurwerk afgestoken. Bovendien, zijn er opvoeringen van nieuwe avonturen van Harry Potter in Edinburgh Castle.
Palace of Holyroodhouse.
Palace of Holyroodhouse , was ooit een plaats van samenzwering, moord en politieke intriges, en tegenwoordig dient het als officiële residentie van de Britse koningin. Het is aan het eind van de middeleeuwen geplaveid tot Royal Mile, de hoofdstraat die naar het kasteel van Edinburgh gaat. Hier bracht Mary Stuart de donkerste dagen van haar leven door. Haar tragische lot laat tot op de dag van vandaag niemand onverschillig. Het was in het Paleis van Holyroodhouse, dat voor de ogen van de zwangere koningin op bevel van haar man, Lord Darnley, haar Italiaanse secretaris 'David Riccio' werd vermoord. Tegenwoordig worden er veel persoonlijke dingen van de Koningin van de Scotten hier tentoongesteld, met inbegrip van de bezittingen die toebehoorde aan Mary Stuart kort voor haar vroege dood in de gevangenis.
Het museum van schrijvers.
Het museum van schrijvers (The Writers' Museum) is gelegen in een smalle straat, de tak van Royal Mile. Portretten, manuscripten en persoonlijke spullen die hier worden tentoongesteld, tonen en beschrijven het leven en werk van Robert Burnsuit, Sir Walter Scott en Robert Louis Stevenson. Bovendien, heeft het museum een speciale tentoonstelling die aan andere beroemde Schotse schrijvers uit het verleden en het heden is gewijd. De middeleeuwse binnenplaats, tegenover het museum gelegen, is "Makers' Court" genaamd. Hier zijn spreuken van Schotse auteurs van de afgelopen 600 jaar in het plaveisel van de straat te lezen. Het is de eigenlijke die Isalley van literaire roem in Edinburgh!
Vijf galeries.
Er zijn prachtige werken van vooraanstaande kunstenaars van verschillende tijdperken in de vijf galeries die over de hele stad zijn verspreid. De Schotse Nationale Galerie (National Galleries of Scotland) heeft een permanente tentoonstelling van de Europese kunst. De Koninklijke Schotse Academie (Royal Scottish Academy) toont werken van de grote meesters als Monet, Gauguin en Titiaan. De Schotse Nationale Portreten Galerij (Scottish National Portrait Gallery) beslaat de 500-jarige geschiedenis van mensen uit Schotland van Robert Burns tot Sean Connery. De Schotse Nationale Galerie van Moderne Kunst (Scottish National Gallery of Modern Art) en de Dean Gallery (Galerie Dean) is de perfecte plek voor liefhebbers van vandaag. Hier zijn ook de groene gebieden rond de musea een kunst op zich.
Het Schots Nationaal Museum.
Het Schots Nationaal Museum (National Museum of Scotland) vertelt bezoekers over de vorming van het Schotse landschap, over de eerste bewoners en het optreden van de Schotse natie. Ook kunt u vernemen over de veranderingen die zich hebben voorgedaan, niet alleen in Schotland, maar in de hele wereld, dankzij Schotse uitvindingen en ontdekkingen. Prachtige kunstwerken, evenals alledaagse voorwerpen gepresenteerd in een museum, vertellen ons op een speelse manier over wat de Schotten hebben geleverd aan de ontwikkeling van hun eigen cultuur en identiteit. Het "Royal Museum of Scotland" is ook dichtbij. Dit is een prachtig gebouw in de Victoriaanse stijl, met collecties uit de hele wereld. Dit toont de decoratieve kunsten, wetenschap en industrie, evenals kennis over archeologie, natuur en milieu.
Yacht "Britannia"
Meer dan 40 jaar was het koninklijke jacht "Britannia" (The Royal Yacht Britannia) in dienst van de koninklijke familie. Haar gasten waren monarchen, staatshoofden en presidenten. Nu kan iedereen een rondleiding op het boven-en benedendek krijgen en in de voetsporen van hooggeplaatste personen wandelen. Bezoekers zullen alle aspecten van het koninklijke marine leven zien van luxe marine eetzalen tot kleine smalle marine wasserijen.
Festivals.
Edinburgh heeft festivals voor bijna elke gelegenheid en elk evenement. Daar zijn er echte experts in het organiseren van evenementen. Een jaar in deze stad begint en eindigt met een enorme Nieuwjaar viering, die wordt bijgewoond door alle mensen zonder uitzondering. Er is het grootste wereldwijde Festival van Kunsten, en een aantal festivals gewijd aan de cinematograaf, jazz en blues, boeken, wetenschap, Kerstmis, militaire parades en zelfs een Festival van Schone Kunsten die speciaal voor kinderen is georganiseerd.
Dit artikel over Edinburgh is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Edinburgh

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Edinburgh:


Glasgow - 66.5 km
Glasgow is een stad op 35 kilometer van de monding van de Clyde rivier op het midden-Schotse laagland ten noord-westen van Groot-Brittannië. Glasgow is de derde grootste stad van het land. De stad vormd de Clydeside...
verder
Aberdeen - 147.8 km
Aberdeen wordt ook wel de stad van graniet, broeikassen en mariene haven genoemd. Het is een beroemde havenstad en industriegebied. In de 19e eeuw was Aberdeen beroemd om zijn graniet groeve. Dit is de...
verder
Sunderland - 162.7 km
Sunderland is een van die goede oude provinciale steden van Engeland. Het is gelegen aan de Noordzee kust en behoort tot de Tyne and Wear County. Volgens historici, waren de eerste kolonisten hier Angelsaksen, die het...
verder

Onze diensten
 Edinburgh foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Edinburgh, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Edinburgh met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.