OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

5 Hotels in Middlesbrough

 

Reisgids Middlesbrough - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Middlesbrough is een moderne stad in Groot-Brittannië, die beroemd is als een universitair centrum. Het leven in deze moderne stad is niet vergelijkbaar met het leven in het Middlesbrough van zelfs een paar decennia geleden. Vanaf het begin van de vorige eeuw, was de periode van snelle groei van Middlesbrough en het veranderde in een belangrijk industrieel centrum van het land. Maar zelfs tegenwoordig kunt u nog oude gebouwen en fabrieken zien in de straten van de stad. Ze herinneren aan zijn grote industriële verleden. U vindt ook oude huizen met open terrassen, die een schaduw van romantiek en gezelligheid aan Middlesbrough toevoegen.
Tegenwoordig is de sfeer van de stad veel diverser. Hier zijn tal van moderne toeristische restaurants en entertainment centers geopend. We moeten ook vermelden, dat Middlesbrough zal zeker geliefd worden door toeristen die van een bezoek aan de moderne Europese resorts genieten omdat deze plaats gewoon alles heeft voor rust.
Het meest populaire hotel van de stad is het "Thistle Middlesbrough Hotel". Het is gelegen in het hart van de stad en wordt omringd door de belangrijkste bezienswaardigheden. Naast volledig ingerichte kamers en een hoog niveau van dienstverlening zijn de gasten van het hotel harte welkom om restaurants, een modern zakencentrum, een fitnessruimte en een zwembad te bezoeken. Dit hotel is een goede keuze voor toeristen die absoluut alle gedenkwaardige plaatsen willen zien, omdat ze zeer eenvoudig het het stadscentrum kunnen bereiken.
Een ander modern hotelcomplex, "Wainstones Hotel", ligt ver van het drukke centrum van Middlesbrough. In dit deel van de stad kunt u van echte rust en stilte genieten. Hier zijn er veel parken en bijna geen verkeer. Het centrum van de stad is met de bus bereiken. In de buurt van het hotel worden diverse rondleidingen georganiseerd voor bezoekers.
Het derde populaire hotel van Middlesbrough is het "Baltimore Hotel". Dit is het kleine twee verdiepingen tellende gebouw, dat op de typische oude huizen van Groot-Brittannië lijkt. Gasten kunnen vanaf dit hotel ook elk deel van de stad bereiken, of een rondleiding boeken.
  Kijkend naar de moderne stad vandaag, is het moeilijk voor te stellen dat het in het begin van de 19e eeuw een klein dorp was, bewoond door slechts 25 mensen. De belangrijkste transformaties van de stad vonden plaats in de tweede helft van de 19e eeuw. Een groep zakenlieden uit Engeland heeft lokale boerderijen gekocht en enorme fondsen geïnvesteerd in hun ontwikkeling. Al in 1833 werd een haven in de stad gebouwd en al snel werden verschillende ijzerertsmijnen in de buurt van Middlesbrough gesticht.
Tegenwoordig is de moderne stad niet alleen beroemd om zijn eersteklas hotels en amusementscentra, maar ook om zijn rijke sportleven. In 1995 werd hier het ultramoderne Riverside-stadion gebouwd, met een capaciteit van meer dan 35.000 mensen. Dit is het grootste stadion in het land, dat werd gebouwd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Nu herbergt het de belangrijkste sport- en culturele evenementen. Een bezoek eraan zal ook interessant zijn voor diegenen die zichzelf niet als een sportfan beschouwen.
De vooruitzichten voor culturele recreatie in Middlesbrough zijn ook uitstekend. Gasten van de stad zullen geïnteresseerd zijn om het Instituut voor Hedendaagse Kunst te bezoeken. De opening vond onlangs plaats in 2007. Tegenwoordig wordt in de tentoonstellingshallen van het Instituut een van de grootste collecties schilderijen in het Verenigd Koninkrijk bewaard. De trots van het culturele centrum is een uitgebreide verzameling werken van Pablo Picasso.
Een belangrijk historisch symbool voor de stad is het herenhuis Ackam Hall. Het werd gebouwd voor Sir William Hustler, een van de rijkste stedelingen. De bouw van het herenhuis werd voltooid in 1683. Nu is het prachtige historische gebouw een van de oudste in Middlesbrough. Het is toegankelijk voor bezoekers en biedt gasten een interessante collectie antiek.
Het permanente symbool van de stad blijft de transportbrug, die werd gebouwd in 1911 en is een van de belangrijkste herinneringen aan de actieve ontwikkeling van de stad. Ten tijde van de bouw was deze brug een van de grootste ter wereld. Het verbond het grondgebied van de stad met de haven van Clarence. De lengte en hoogte van de brug zijn respectievelijk 260 en 69 meter. Ondanks het feit dat de brug meer dan honderd jaar oud is, heeft het zijn originele betekenis niet verloren en wordt het nog steeds actief gebruikt. Toeristen zijn meer geïnteresseerd in het bewonderen van de transportbrug in de avond, wanneer deze is versierd met spectaculaire verlichting.
Dit artikel over Middlesbrough is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Middlesbrough

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Middlesbrough:


Sunderland - 40.3 km
Sunderland is een van die goede oude provinciale steden van Engeland. Het is gelegen aan de Noordzee kust en behoort tot de Tyne and Wear County. Volgens historici, waren de eerste kolonisten hier Angelsaksen, die het...
verder
York - 68.5 km
York is een bijzonder interessante stad uit historische oogpunt. Zijn fort muren, kathedralen en kerken, middeleeuwse straatjes en musea beschikken over echt grote aantrekkingskracht voor de gasten van deze plaats....
verder
Leeds - 89.8 km
Leeds is een stad, die is gelegen in de vallei van de rivier Aire. Dit is een van de grootste steden van Engeland. Londen ligt niet ver van Leeds, dus zo'n gunstige ligging maakt het erg populair. Leeds ligt ook op...
verder

Onze diensten
 Middlesbrough foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Middlesbrough, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Middlesbrough met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.