OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

1 Hotels in Newcastle

 

Reisgids Newcastle - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze grote industriële stad ligt in de benedenloop van de rivier Tyne. De zoon van Willem de Veroveraar, Robert II hertog van Normandië, was de stichter van de stad. Eerste vermeldingen van Newcastle dateren van 1080. In eerste instantie werd een Nieuw Kasteel gebouwd op het grondgebied van de moderne stad (vandaar de naam). Het kasteel werd hoofdzakelijk gebouwd voor de opslag van zout en steenkool gedolven in de omgeving. Naast het feit dat de regio was rijk aan metalen, zout en steenkoollagen, verwonderd het de bezoekers ook door de pracht van de natuur - hier zijn vele mooie meren en ruime weilanden.
Newcastle is populair onder toeristen. Dit is een erg vrolijke en lawaaiige stad. Vakantie in deze stad is absoluut geliefd, onder diegenen die houden van energieke party‘s - er zijn tal van discotheken, bars en nachtclubs in Newcastle. Heel vaak worden muzikale optredens rechtstreeks op pleinen gehouden. Natuurlijk, zijn de meerderheid van de bezoekers jongeren. De "Bigg Market" is de beste bestemming voor liefhebbers van het nachtleven. De keuze is echt enorm - van moderne disco clubs vol met moderne apparatuur tot kleine en gezellige bars. Een van de meest populaire locaties van New Castle is de "Club Tuxedo Royal", die is gevestigd aan boord van een schip.
Naast luidruchtige feesten, biedt de stad een uitstekende keuze van toneelstukken. Dergelijke welbekende toneelgroepen als de "Royal Shakespeare Groep" en de "Nationale Opera Groep" presteren vaak in de theaters van Newcastle. Daarnaast bezet de stad de leidende positie in Europa met zijn het aantal winkelcentra en winkels. Een van de nieuwste en meest populaire is het "Eldon Square" centrum. Vergeet niet om "Mertocenter" winkelcentrum, gelegen in de buurt van de stad. te bezoeken, omdat dit hier een van de meest bezochte centra is. Leuke restaurants, winkels en feesten - in Newcastle vindt u alles wat een toerist wil vinden.
  Fans van historische bezienswaardigheden hebben de mogelijkheid om Hadrian's Wall te bezoeken. Dit is de naam van gedeeltelijk geconserveerde verdedigingswerken die zijn opgetrokken in de tijd van het Romeinse Rijk. De schaal van deze constructie is echt indrukwekkend: oorspronkelijk was de lengte ongeveer 120 km. De muur is vernoemd naar keizer Hadrianus en de omvangrijke stukken zijn bewaard gebleven tot de 18e eeuw. Veel delen van het defensieve fort werden vernietigd tijdens de aanleg van wegen in de 18e-19e eeuw. Kleine fragmenten die zijn bewaard, kregen de status van belangrijke historische locaties.
Een belangrijk lokaal religieus monument is de Kathedraal-kerk van Sint-Nicolaas. De allereerste houten kerk op haar site werd gebouwd in de 11e eeuw en werd in 1216 volledig verwoest door vuur. De nieuwe stenen kathedraal werd hier pas in het midden van de 14e eeuw gebouwd. Zoals vele jaren geleden, is zijn belangrijke kenmerk een hoge opengewerkte toren. Gebouwd in 1448, het is al jaren als vuurtoren gediend. Binnen de muren van de kathedraal vindt u vele unieke kostbaarheden, waaronder oude sculpturen en decoratie-elementen die enkele honderden jaren oud zijn.
In het hart van Newcastle ligt de prachtige Kathedraal-kerk van St. Mary, die ook vanuit architecturaal oogpunt van groot belang is. Dit is de hoogste kerk in de stad. De spits stijgt tot een hoogte van 70 meter. De kerk gebouwd in het midden van de 19e eeuw is een levendig monument in neogotische stijl. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het kerkgebouw zwaar beschadigd, bijna alle unieke glas-in-loodramen waren vernietigd. Na de oorlog werd het oorspronkelijke interieur van de kerk volledig hersteld.
De stad is vooral interessant met zijn bruggen, waarvan de bekendste de Gateshead Millennium Bridge is. De brug verbindt Gateshead en Newcastle. Het ontwerp van deze spectaculaire moderne brug is uniek. Het bestaat uit twee hoofdbogen, die om hun as 40 graden kunnen worden gedraaid. Met zo'n ontwerp kunnen grote schepen gemakkelijk onder de brug door. Regelmatig komen veel toeristen kijken naar het werk van deze kantelbrug. De verbazingwekkende brug kreeg de niet-officiële naam van 'Blinking Eye Bridge' voor het ongewone ontwerp van zijn bogen.
Dit artikel over Newcastle is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Newcastle

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Newcastle:


Dublin - 99.6 km
Deze stad heeft een indrukwekkende geschiedenis, ruime keuze aan architectonische monumenten en attracties. Het zuidelijke deel van Dublin is het meest aantrekkelijke voor bezoekers van deze prachtige stad. Hier kunt u...
verder
Blackpool - 190.7 km
Blackpool is de oudste badplaats in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het begin van de negentiende eeuw kwamen hier rijke Britten en kregen een geweldige en unieke ervaring van een vakantie op hoog niveau. Een mooie...
verder
Glasgow - 210.9 km
Glasgow is een stad op 35 kilometer van de monding van de Clyde rivier op het midden-Schotse laagland ten noord-westen van Groot-Brittannië. Glasgow is de derde grootste stad van het land. De stad vormd de Clydeside...
verder

Onze diensten
 Newcastle foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Newcastle, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Newcastle met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.