OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

72 Hotels in Liverpool

 

Reisgids Liverpool - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Liverpool is een stad in het noordwesten van Engeland, aan de monding van de rivier de Mersey, de tweede grootste exportmarkt haven van Groot-Brittannië. Het historische deel van deze havenstad, met inbegrip van de belangrijkste attractie, het Albert Dock (Albert Dock), werd in 2004 tot Werelderfgoed uitgeroepen. Liverpool wordt door de steden Huyton en Bootle begrensd. Birkenhead en Wallasey zijn aan de andere kant van de rivier Mersey gelegen. Liverpool is over de hele wereld vooral bekend om zijn oude voetbalclubs FC Everton en FC Liverpool alsook omdat het de geboorteplaats was, van de legendarische groep "The Beatles". "The Beatles"begonnen hier in de 60e jaren met hun voorstellingen. In 2008 kreeg Liverpool, samen met het Noorse Stavanger, de status van Culturele Hoofdstad van Europa.
Inwoners van de stad heten officieel "liverpudlians", maar veel meer bekend is van hun bijnaam "scousers" (skausery). Deze bijnaam kregen liverpudlians van de Noorse zeelieden vanwege chowder lobscouse (lobskauz), het belangrijkste voedsel van arme mensen in de havens. Men heeft hier een speciaal dialect, "skause". Liverpool is wereldberoemd, niet alleen om zijn legendarische haven in de rivier en de groep "The Beatles", maar ook door de nationale paardenrennen (Grand National Steeplechase). U kunt aan deze levendige stad komen en niet alleen vanwege de bezienswaardigheden, maar ook vanwege de uitstekende mogelijkheden om te winkelen, een groot aantal sportevenementen en het nachtleven.
"Albert Dock"
De belangrijkste attractie van Liverpool is, zonder twijfel, het "Albert Dock". Het werd meer dan 150 jaar geleden door Prins Albert geopend. Het dok is een symbool van de bloeiperiode van de stad, met de voormalige (ooit minderjarige) internationale haven. Tegenwoordig heeft het enorme complex van Albert Dock (toon op kaart ) een verscheidenheid aan winkels, cafes, bars, restaurants en musea, waaronder het Tate Modern Art Gallery en het Merseyside Maritime Museum (Merseyside Maritime Museum) . Er is de "Pier Head" in de directe omgeving van het Albert Dock. Er zijn de beroemde Royal Liver Buildings op deze pier en u kunt ook de legendarische Liver-Vogel ("Liver Bird") zien. Hier kunt u een veerboot nemen en van het prachtige uitzicht over de stad genieten.
Merseyside Maritime Museum.
Merseyside Maritime Museum (Merseyside Maritime) omvat alles wat met scheepvaart en het leven van een haven verbonden is. U kunt ook over de geschiedenis van de grootste havens in de wereld leren en vooral over hoeveel het betekenend voor de mensen die op dat moment wonen. Vaak werd de haven voor velen het begin van een nieuw leven, waarbij het bestaan voor iemand verbeterd, terwijl het leven voor anderen moeilijker is geworden. Het museum is gevestigd in het Albert Dock. De toegang is gratis.
Het Liverpool stadion
is de thuisbasis van de voetbalclub Liverpool . Dit is een van de bekendste stadions in de wereld. Elke dag, elk uur zijn er rondleidingen, waarbij je samen met 49 andere gelukkige mensen kan lopen naar kleedkamers, conferentievoorzieningen en en langs het voetbalveld. Het is het beste om de excursie vooraf te reserveren, aangezien in de regel al een week van te voren, alle plaatsen bezet zijn. Het museum van het stadion kan op elk gewenst moment bezocht worden, maar om een ticket voor een wedstrijd te kopen, is helaas bijna onmogelijk.
Dan is er ook nog de voetbalclub Everton, misschien niet zo bekend als FC Liverpool, maar de sfeer in het stadion is goed vergelijkbaar. Dus, zonder twijfel, kunt u naar een wedstrijd bij Everton's met hetzelfde plezier kijken. Ook op de dag van de wedstrijd, kunt u gemakkelijk een ticket kopen. In elk geval, het stadion dat de naam draagt "Goodison Park". Goodison Park is een fantastische sport accommodatie. De plastic stoelen staan hier bijvoorbeeld op de houten trappen, zoals vele jaren geleden. En u kunt de wedstrijd in de directe omgeving van het veld zien. Dit is een unieke kans.
De Anglicaanse Kathedraal.
De Anglicaanse Kathedraal (The Anglican Cathedral) is de grootste kathedraal in Groot-Brittannië en de vijfde van de grootste in de wereld. Zonder twijfel, is dit een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Liverpool. Het ligt een eindje uit de buurt van het centrum. Vanaf de torens van de kathedraal er is een adembenemend uitzicht over de stad. U kunt helemaal gratis naar boven gaan.
Mathew Street
is de straat waarin het carrière van de legendarische Vier van Liverpool is begonnen. Nu is alles hier met de naam van The Beatles verbonden: het monument van John Lennon, de oude ingang van de club "Cavern" (de plaats waar The Beatles hun eerste concert speelden), een winkel geheel aan "The Beatles"gewijd. Ook op Mathew Street ligt een pub "The Grapes", waarbij de muzikanten doorbrachten met een biertje tussen de voorstellingen door (dan werd er in de club "Cavern"geen bier verkocht). Tegenwoordig is Mathew Street een populaire vakantiebestemming met veel bars, clubs en pubs.
Sint George's Hall.
Sint George's Hall (St. Georges Hall) is misschien wel het mooiste gebouw van Liverpool, in ieder geval met betrekking tot de inrichting. Het ligt op Lime Street. De St. George's Hall is tussen 1838 en 1854 gebouwd en beschikt over een rechtzaal, eenbalzaalen concertzalen. Gedurende vele jaren werd het gebouw voor restauratie gesloten en pas in april 2007 werden de deuren voor het publiek geopend. De toegang tot St. George's Hall is gratis.
Liverpool is een van de meest gunstige plaatsen om te winkelen. Het winkelcentrum is zeer compact en meestal voor de doorgang van voertuigen gesloten. De meeste winkels bevinden zich langs de straat "Church Street" . Als u op zoek bent naar iets speciaals, gaat u zeker naar de "Bluecoat Chambers" om handgemaakte kunst werken te kopen. Voor de designer items gaat u naar de winkelstraat "Cavern Walks" , en voor retro getchets, antiek en handgemaakte spullen gaat u naar "Quiggins Centre" .
Dit artikel over Liverpool is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Liverpool

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Liverpool:


Chester - 24.9 km
De Engels plaats met de status van ´stad´, het moderne Chester, is het centrum van de unitaire opgericht in 2009, die Vale Royal, Neston, Ellesmere Port Chester en Chester zelf met elkaar heeft verenigd. Met een...
verder
Bolton - 40.8 km
Bolton is een prachtige grote stad, gebouwd ten noord-westen van Engeland in het graafschap van Manchester. De stad is het administratieve centrum van het Boltongebied. Bolton is gelegen nabij het centrum van...
verder
Blackpool - 45.5 km
Blackpool is de oudste badplaats in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het begin van de negentiende eeuw kwamen hier rijke Britten en kregen een geweldige en unieke ervaring van een vakantie op hoog niveau. Een mooie...
verder

Onze diensten
 Liverpool foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Liverpool, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Liverpool met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.