OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

170 Hotels in Blackpool

 

Reisgids Blackpool - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Blackpool is de oudste badplaats in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het begin van de negentiende eeuw kwamen hier rijke Britten en kregen een geweldige en unieke ervaring van een vakantie op hoog niveau. Een mooie promenade trekt nog steeds veel toeristen. Vroeger werd de stad met water overspoeld tijdens een overstroming, maar nu is de promenade goed beschermt tegen water, straten geplaveid met prachtige stenen en zijn hier geen overstromingen meer.
Deze stad is een marinestad, maar heeft geen zeehaven. In 1998 kreeg de stad de status van een administratief centrum. En het is hier, waar de Jaguar auto's werden geboren.
Zeer populair en bezocht, is het feest van het licht, dat een fenomenale hoeveelheid toeristen verzamelt.
De "Blackpool Tower" is van grote historische waarde. Die is meer dan twee eeuwen goed bewaard gebleven en kan mensen de nodige emotie's bezorgen. De straat Promenade is ook erg mooi. Het pretpark is een van de plaatsen die u zeker moet bezoeken, als u naar deze stad gaat.
  Het meest bezochte culturele instituut van de stad is een centrum van het zeeleven, het is heel anders dan het klassieke aquarium, dat in andere steden te zien is. Het is een enorm complex, dat is uitgerust met 50 zwembaden van verschillende groottes; in dit centrum zijn meer dan duizenden zeedieren in totaal. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor een fascinerende tour, waarbij de meest bedreigde bewoners van de diepzee en gevaarlijke roofdieren worden uitgelegd. Sommige inwoners mogen worden aangeraakt, je kunt bijvoorbeeld de echte zeester in handen houden.
Voor fans van theaterkunst is dit een goede gelegenheid om het Grand Theatre te bezoeken, het is een van de mooiste historische gebouwen in de stad. De opening van het theater vond plaats in 1894, het project van het gebouw werd uitgevoerd door een bekende architect Frank Matcham. De eerste uitvoering, die zich binnen de muren van het theater afspeelde, was 'Hamlet'; tegenwoordig bevat het repertoire populaire musicals en klassieke uitvoeringen. Een van de meest verrassende feiten is dat het koninklijke theatergebouw met een prachtige binnenhuisarchitectuur in slechts 7 maanden is gebouwd.
Toeristen met kinderen moeten zeker de Blackpool Zoo bezoeken, dit zal alle liefhebbers van de natuur aanspreken. Deze dierentuin is erg groot en groen; het beslaat een oppervlakte van meer dan 13 hectare. De opening van de dierentuin vond plaats in 1972. Vandaag de dag herbergt het gebied meer dan 1500 dieren van over de hele wereld. Ruime kooien in open lucht ingericht met levende planten zijn uitgerust voor dieren, er is een ruime kooi met tijgers en zelfs een paviljoen met grappige lemuren. In de dierentuin is een klein Dinopark, waar u modellen van prehistorische dieren kunt zien.
Een van de belangrijkste historische symbolen van de stad worden beschouwd als de oude Blackpool-trams; volgens sommige bronnen waren het de eerste trams in Engeland. Ze lopen op het centrale plein en de straten van de stad, en nu is een reis naar deze historische tram een ​​van de favoriete entertainment voor toeristen. Het is het meest interessant om 's avonds op de trams te rijden, wanneer ze zijn versierd met spectaculaire verlichtingen.
Een van de andere bezienswaardigheden die de moeite van het vermelden waard zijn, is de St. John Church, die zich op het gelijknamige plein bevindt. Het werd gebouwd in 1821 en heeft het oorspronkelijke uiterlijk volledig behouden, er zijn tal van populaire restaurants en cafés op het plein naast de kerk.
Dit artikel over Blackpool is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Blackpool

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Blackpool:


Liverpool - 45.5 km
Liverpool is een stad in het noordwesten van Engeland, aan de monding van de rivier de Mersey, de tweede grootste exportmarkt haven van Groot-Brittannië. Het historische deel van deze havenstad, met inbegrip van de...
verder
Bolton - 48.2 km
Bolton is een prachtige grote stad, gebouwd ten noord-westen van Engeland in het graafschap van Manchester. De stad is het administratieve centrum van het Boltongebied. Bolton is gelegen nabij het centrum van...
verder
Manchester - 65.3 km
Manchester is een provincie stad gelegen in Lancashire. De stad is gelegen aan de oever van de Irwell rivier op de westelijke helling van de Pennines heuvel. De stad werd in de tiende eeuw gesticht door de Kelten. In 79...
verder

Onze diensten
 Blackpool foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Blackpool, Groot-Brittannie. Het plannen van een trip naar Blackpool met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.