OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

181 Hotels in Dublin

 

Reisgids Dublin - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad heeft een indrukwekkende geschiedenis, ruime keuze aan architectonische monumenten en attracties. Het zuidelijke deel van Dublin is het meest aantrekkelijke voor bezoekers van deze prachtige stad. Hier kunt u een aantal oude kerken vinden, het Museum van History bezoeken, of een wandeling in de oude wijken maken, die zich langs de oever van de rivier uitstrekken.
De centrale straat van Dublin wordt "O'Connell Street" genoemd. Hier vindt u tal van populaire restaurants en bars. 'S nachts zijn disco's en nachtclubs open en wachten op hun bezoekers. De "Temple Bar" staat bekend als bar in het oudste deel van de stad. Toeristen wandelen traditioneel door de gezellige schemerige straten en kijken naar huizen die zeer ongebruikelijk lijken voor moderne mensen. Naast de schilderachtige huizen en huisjes vindt u souvenir winkels en pubs, die volgens de stijl van de afgelopen eeuwen zijn ingericht.
De belangrijkste bezienswaardigheid van Dublin is de Kathedraal van St Patrick's, die op het centrale plein van Dublin kan worden gezien. Vele eeuwen geleden woonden Saint Patrick hier. Hij organiseerde de doop van de lokale bevolking en zo verzamelden veel mensen zich op het plein om te bidden of om iconen te heiligen. Naast interessante en gedenkwaardige plaatsen in Dublin moeten we zeker de "Ely Place", het plein "Marriott Square" en het plein "Fitzwilliam Square" vermelden. Vele herdenkings obelisken zijn op deze pleinen geïnstalleerd. Het kasteel van Dublin is het oudste gebouw van de stad. Het werd gebouwd in de 12e eeuw. Voor een lange tijd werd het paleis gebruikt als zomerverblijf van de Ierse koningen. Later werd het paleis gebruikt als residentie van de Britse administratie.
Van culturele instellingen zijn het Nationaal Theater van Ierland “Abbey”, het Dublin Civic Museum, de Nationale Concertzaal, de Nationale galerie, evenals verschillende bibliotheken, gedateerd van meer dan honderd jaar geleden. U kunt ook het "Trinity College" zien, dat werd opgericht in opdracht van koningin Elizabeth I in de late 16de eeuw. Het is een prachtig architectonisch complex omgeven door veel groen, mooie bomen en bloemperken.
  Een van de drukste toeristische plekken in de stad is Grafton Street. Veel prachtige historische gebouwen gebouwd in traditionele stijl, zijn erin bewaard gebleven. De meest populaire souvenirwinkels van de stad en vele andere uitstekende nationale restaurants en bars bevinden zich hier ook. Deze luxe straat is een van de duurste ter wereld op het gebied van huur en aankoop van woningen. Er zijn verschillende prestigieuze hotels hier gevestigd.
Een van de oudste gebouwen in de stad is de 'Christ Church Cathedral'. Het werd gebouwd in de 11e eeuw. Gedurende honderden jaren van zijn bestaan, bleef de gevel van dit historische gebouw vrijwel onveranderd, terwijl het interieur werd volledig gerenoveerd tijdens de laatste restauratie in de 19e eeuw. Een van de belangrijkste geheimen van deze pittoreske kathedraal is een gezellige patio, ingericht in een Victoriaanse stijl.
Er zijn veel interessante musea in Dublin. Een van de meest ongewone onder hen is het Guinness Storehouse. Het is gevestigd in een historisch gebouw, dat een van de winkels was van de Guinness-brouwerij in de 8e eeuw. Deze winkel werd in 1988 gesloten. Enkele jaren na de sluiting van de winkel werd besloten om een ​​museum te openen in het grote gebouw. De expositie is zeer veelzijdig en is gewijd aan de geschiedenis van het brouwen. Onder de tentoongestelde voorwerpen, kan men ook oud materiaal van de fabriek zien.
Het National Leprechauns Museum is een geweldige plek voor een familiebezoek. De opening was in 2003. Voor Ierland zijn kabouters een echt nationaal symbool. Tijdens de excursie krijgen bezoekers veel interessante verhalen te horen over deze fantastische wezens.
Fans van theatrale kunst in Dublin moeten een bezoek brengen aan het Abbey Theatre. De opening vond plaats in 1904. Maar in 1951 werd het historische gebouw van het theater tijdens een brand bijna volledig verwoest. Slechts 15 jaar later werd een nieuw gebouw gebouwd voor het theater. Momenteel is het populaire theater grotendeels gericht op fans van hedendaagse kunst.
Een intrigerende sightseeing-faciliteit is de Kilmanchem Gaol. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en bleef operationeel tot het begin van de 20e eeuw. In deze gevangenis dienden veel van de leiders van de Ierse opstanden hun vonnissen. In 1924 besloten de Ierse autoriteiten het te sluiten. Nu is het historische gebouw toegankelijk voor toeristen. Er zijn zeer interessante excursies hier.
Dit artikel over Dublin is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Dublin

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Dublin :


Newcastle - 99.6 km
Deze grote industriële stad ligt in de benedenloop van de rivier Tyne. De zoon van Willem de Veroveraar, Robert II hertog van Normandië, was de stichter van de stad. Eerste vermeldingen van Newcastle dateren van 1080....
verder
Waterford - 133.9 km
Waterford is het oude pittoreske stadje, dat ligt in het oostelijke deel van het land. Het is vele jaren geleden uitgegroeid tot een beroemd centrum van de geschiedenis en cultuur. Waterford is echt rijk aan prachtige...
verder
Liverpool - 217.8 km
Liverpool is een stad in het noordwesten van Engeland, aan de monding van de rivier de Mersey, de tweede grootste exportmarkt haven van Groot-Brittannië. Het historische deel van deze havenstad, met inbegrip van de...
verder

Onze diensten
 Dublin foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Dublin , Ierland. Het plannen van een trip naar Dublin met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.