OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

9 Hotels in Zwolle

 

Reisgids Zwolle - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De grootste stad van de provincie Overijssel, Zwolle, ligt aan de oever van de rivier IJssel. De provincie staat bekend als een groot agrarisch gebied, dus hier vindt u ruime velden, meren en bossen. Echter, Zwolle is een moderne stad met tal van mooie gebouwen, monumenten en hotels. Toeristen, die Zwolle de eerste keer bezoeken, zijn meestal verbaasd door het contrast tussen de agrarische buitenwijken van de stad en zijn moderne welvarende uitstraling.
De dijk van de stad is gelegen in het centrum van Zwolle. Het is vernoemd om een bekende Nederlandse politicus te eren - premier Thorbeke. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de nog jonge en kleine stad. Helaas, slechts weinige historische monumenten mochten in Zwolle overleven. De anderen werden vernietigd. De mooiste plek is de beroemde toren van de Basiliek van Onze Lieve Vrouw, waarvan de bouw plaatsvond in het midden van de 15e eeuw. De top van de toren is versierd met een kleine groene koepel, door de lokale bevolking vaak aangeduid als de "Peperbus".
Ook bezienswaardig zijn de Saksische Poorten en de opmerkelijke ruïnes van de muren stad. Dit architectonische complex is gebouwd in 1406 en de poorten hadden de rol van hoofdingang van het grondgebied van de stad. Onder de religieuze bezienswaardigheden, is de meest opvallende de Kerk St Michael, die een oud orgel herbergt. Het instrument wordt vaak tijdens grote concerten en voorstellingen gebruikt.
Buitenwijken van de stad zijn interessant voor een bezoek aan twee prachtige oude windmolens. Een klein museum onder de hemel is daar gerealiseerd. Het museum zal de bezoekers over de geschiedenis van Zwolle in 17e- en 19e eeuw vertellen. De meest nieuwsgierige toeristen kunnen het Ecodrom Park bezoeken. Daar vindt u mooie paviljoenen gewijd aan biologie, geografie en ecologie met verschillende terraria en aquaria.
  In het hart van de historische wijk van Zwolle ligt de prachtige kerk Grote Kerkplein. Daarnaast zijn er veel interessante oude gebouwen. De belangrijkste versiering van het plein is het beeld 'Adam'. Een andere interessante plek om te wandelen is de 'Grote markt'. De hoofdversiering is het gebouw Hoofdwacht, dat werd gebouwd in de 17e eeuw. Aanvankelijk was het een bewakingsdienst en nu is het spectaculaire historische gebouw de locatie van een politiebureau. In de buurt van het marktplein, zijn er veel interessante winkels, waaronder souvenirwinkels die populair zijn bij toeristen. Er zijn ook verschillende aantrekkelijke nationale restaurants hier gevestigd.
De belangrijkste culturele instelling van Zwolle is het Historisch Museum. De collectie exposities is zeer divers en interessant. De meest ongewone tentoonstelling is de gereconstrueerde keuken uit de 18e eeuw. Het is uitgerust in dit museum met een echte drukkerij. Het museum heeft meerdere kamers. Een van hen ingericht in de stijl van de Renaissance en gebruikt om unieke artefacten op te slaan.
De buurt van de oude stad is ook opmerkelijk voor historische bezienswaardigheden. Hier kunt u verschillende oude molens zien die werden gebouwd in de 17e eeuw. Twee molens zijn bewaard gebleven in de stad en vandaag zijn ze beschikbaar voor toeristen om te bezoeken.
Een zeer interessant symbool van de stad is restaurant De Librije - een van de meest beroemde en originele restaurants van het land. De naam kan letterlijk worden vertaald als 'Bibliotheek'. Het bevindt zich op het grondgebied van het Dominicaanse klooster, in een kamer die vroeger als bibliotheek werd gebruikt. Dit restaurant is een van de slechts twee in het land, bekroond met een Michelin-ster.
Zwolle is niet alleen beroemd om zijn geweldige middeleeuwse bezienswaardigheden, maar ook om zijn rijke culturele leven. Elk jaar wordt hier een interessant gastronomisch festival gehouden, en in de winter het traditionele IJssculpturenfestival. De stad wordt vergezeld door ambachtslieden uit alle landen om vormeloze stukken ijs unieke sculpturen te verwijderen en ze voor te leggen aan het hof van een strenge jury. Naast luxueuze sculpturen wordt in de stad een echt ijshotel gebouwd, waar je een paar dagen kunt doorbrengen en de unieke wintersfeer van deze stad kunt ervaren.
Dit artikel over Zwolle is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Zwolle

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Zwolle:


Apeldoorn - 32.5 km
Deze prachtige stad heeft mooie parken, prachtige oude gebouwen en monumenten. Voor toeristen die op de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de bezienswaardigheden van Apeldoorn, is er onder andere het paleis 'Het...
verder
Arnhem - 58.6 km
Arnhem is een stad in het oosten van Nederland. De eerste vermelding van een kleine nederzetting was in de 9de eeuw, maar toen werd de stad Oppidium Arnoldi Villa genoemd. In feite kreeg Arnhem de status van stad in...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Zwolle
 Zwolle foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Zwolle, Nederland. Het plannen van een trip naar Zwolle met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.