OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Breda

 

Reisgids Breda - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Breda is een kleine stad en een moederland van de grote kunstenaar Diego Velasquez. Vroeger stond deze stad bekend als een groot centrum van de voedingsindustrie maar voor velen was deze plek van oudsher populair als een toeristische magneet. Het is een feit dat er in Nederland absoluut geen grote megalopolissen zijn en Breda is een van de meest gezellige en schilderachtige oude stadjes. Een verblijf hier zal gemeten en rustig zijn.
De belangrijkste attractie is het kasteel van Breda, dat werd gebouwd in 1536. Tegenwoordig is daar de Koninklijke Militaire Academie, die de beste officieren van het land traint. Een interessant feit is, dat ongeveer 25% van alle cadetten die studeren aan de academie meisjes zijn. De architectuur van het kasteel is de belichaming van de beste tradities uit de Middeleeuwen. Ongebruikelijke speciale rondleidingen worden voor toeristen gegeven. Het gaat hierbij niet alleen om het kasteel, maar ook de omgeving. U kunt een wandeling maken door de oude wachttorens die zijn omgebouwd tot kapel. Een van hen is protestant, de andere is katholiek. Ze werden speciaal gebouwd om de toekomstige officieren bij de tolerante houding ten opzichte van religie te ondersteunen.
Niet ver van het kasteel is er een park Valkenberg, versierd met fonteinen en beeldhouwwerken. Tijdens een wandeling in dit park ziet u vele koffiehuizen waar u met een kopje heerlijke thee of koffie, uw indrukken over de excursie kunt delen. In het centrale deel van de stad vindt u veel handels paviljoens, restaurants en bars, evenals het Bier Museum. Deze prachtige amberkleurige drank is erg populair in Nederland. Vlakbij ligt het gebouw van het theater en het museum van Generaal Maček. Binnen een uur rijden van de stad is er het dorp Rietdijk. Dit dorp staat bekend om het jaarlijkse internationale festival van ballonvluchten, dat hier elk jaar in augustus plaats vindt en drie dagen duurt.
  In het hart van de stad ligt het belangrijkste religieuze monument - de prachtige Grote Kerk. In 1637 werd deze middeleeuwse kerk protestant. Het is ook opmerkelijk dat er in de muren van de kerk een familiekerk staat van de heersers van de stad. Het enige ontbrekende graf is dat van prins Wilhelm, die met geweld in Delft werd begraven. Toen hij stierf, werd Breda belegerd door de Spaanse veroveraars.
In het hart van de historische wijk van Breda ligt de Grote Markt. Er zijn verschillende interessante oude gebouwen in de buurt, waaronder oude rijen vlees. Dit pittoreske plein is nog vele jaren een permanente locatie voor interessante festivals en beurzen. U zult vooral genieten van een wandeling langs het plein op de dagen van de nationale feestdagen.
Een aantrekkelijke plek om te wandelen is de haven; hier worden toeristen fascinerende boottochten aangeboden langs de grachten van Breda. In de directe omgeving van de haven zijn er veel aantrekkelijke restaurants en cafés, en sommige toeristen komen hier vooral om de pittoreske bruggen te bewonderen.
Een van de meest mysterieuze bezienswaardigheden in de stad is het Bouvignekasteel, gelegen aan de rand van de historische wijk. Sinds 1973 behoort het tot het stadsbestuur. In het historische gebouw zijn er verschillende belangrijke staatsorganisaties. De geschiedenis van de oorsprong van dit kasteel, evenals de exacte leeftijd, zijn onbekend; de eerste vermelding van het kasteel dateert uit 1554. Dit historische monument staat slechts een paar dagen per jaar open voor sightseeing, maar veel toeristen houden van wandelen in de omliggende parken.
Onder de religieuze bezienswaardigheden verdient de kapel van St. Just speciale aandacht. Deze oudste kapel in de stad en een van de oudste in de regio werd gebouwd in 1436. De lokale bevolking noemde deze miniatuurkapel ter ere van St. Just, die wordt beschouwd als een verdediger van ziekten. De geschiedenis van het religieuze monument zit vol met interessante evenementen. In 1637 werd de kapel veranderd in een magazijn en later herbergde het een militaire stallen en een gevangenis. In de 19e eeuw werd de kapel herbouwd tot een flatgebouw en pas in 1947 opnieuw toegewijd. Vandaag trekt deze kapel mensen aan met zijn prachtige decoratie, behandeld in de stijl van de afgelopen eeuwen.
Dit artikel over Breda is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Breda

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Breda:


Tilburg - 24 km
De stad ligt in het zuidelijke deel van het land, in de provincie Noord-Brabant. De eerste vermelding van Tilburg verwijst naar het jaar 709. In die tijd was dit een kleine agrarische nederzetting, waarvan de...
verder
Dordrecht - 24.8 km
Dankzij zijn unieke architectonische stijl, behield Dordrecht een onbeschrijfelijke sfeer van de Middeleeuwen. Alle gebouwen van de stad zijn ontworpen in dezelfde stijl en velen van hen werden enkele honderden jaren...
verder
Den Bosch - 39.4 km
Den Bosch is de mooiste stad en de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant in het zuidelijke deel van Nederland. De stad werd gesticht in het einde van de 12de eeuw tussen de mondingen van twee kleine rivieren Aa en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Breda
 Breda foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Breda, Nederland. Het plannen van een trip naar Breda met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.