OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

4 Hotels in Namen

 

Reisgids Namen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De eerste vermelding van Namen behoort tot de 7e eeuw. De eerste bewoners van dit gebied waren de Kelten, Toen werd het gebied door de Fransen veroverd en later door de Oostenrijkers. Namen werd pas in de late 19e eeuw aan het grondgebied van België toegevoegd. Dit is een oude stad met een rijke geschiedenis en een groot historisch erfgoed.
Begint u uw waarneming van de stad vanuit een wandeling op de dijk, die zich uitstrekt langs de rivier Sambre. Deze plek biedt een prachtig uitzicht op de Citadel. De kathedraal van St. Aubin is een van de oudste gebouwen van Namen. De kathedraal werd grondig herbouwd in de 18e eeuw. Op het grondgebied van de kathedraal zijn ook verschillende grote militaire leiders begraven. Helaas worden de excursies door de zalen van de kathedraal heel zelden georganiseerd, maar u kunt nog steeds genieten van de majestueuze gevels van dit gebouw. Een van de straten van Namen verbergt een ander mooi gebouw - de Kerk van St Lou. De bouw werd in het midden van de 17de eeuw voltooid. Maar vanwege het feit dat de kerkop in een van de smalle straatjes is gelegen, kan deze gevel nauwelijks worden gezien.
De meest massieve faciliteit van deze stad is de lokale Citadel. De eerste muren eromheen waren nog in de Middeleeuwen gebouwd. De meest recente muren werden iets meer dan honderd jaar geleden gebouwd. De citadel grenst aan een groot park en direct voor het gebouw bevindt zich het zogenaamde "stadion" - een groot gebied met tribunes. Dicht bij de Citadel vindt u Chateau de Namur. Tegenwoordig is het kasteel omgetoverd tot een restaurant, zodat iedereen bij kaarslicht kan dineren, door echte middeleeuwse sfeer omgeven.
Tijdens het wandellen door de stille straten van Namen vindt u interessante oude gebouwen, gecreëerd in overeenstemming met de beste tradities van de afgelopen eeuwen. Vergeet u niete en bezoek te brengen aan de plaatselijke winkels langs de oever van de rivier.
  Een van de meest interessante symbolen van de stad is de Jambes-brug die meer dan duizend jaar geleden is gebouwd. Als we nu naar deze brug kijken, is het moeilijk te geloven in zijn indrukwekkende leeftijd, omdat hij nog steeds wordt gebruikt voor het beoogde doel. Nog niet zo lang geleden werd het architectonische zicht aangevuld met een prachtig verlichtingssysteem, waardoor veel mensen 's nachts de brug gaan bewonderen. Met de verlichting ingeschakeld, lijkt het erop dat de brug wordt verlicht door fakkels.
Het belangrijkste religieuze monument voor alle inwoners van de stad is de Notre-Dame du Rempart. De allereerste kerk op haar site werd meer dan duizend jaar geleden gebouwd en sommige elementen van het oude tempelgebouw zijn nog steeds te zien. Het belangrijkste artefact van de oude kerk is het beeld van de Maagd Maria die in de middeleeuwen als de bewaker van de stad werd beschouwd. Eens waren de stadsmuren omringd door diepe slotgrachten gevuld met water. Fragmenten van deze muren zijn nog steeds in de buurt van de tempel. Zelfs de grachten zijn bewaard gebleven, maar nu worden ze omgevormd tot kunstmatige vijvers omringd door bloembedden.
Theaterfans in Namen krijgen de gelegenheid om het Koninklijk Theater te bezoeken dat meer dan 150 jaar geleden werd geopend. Het theatergebouw is gebouwd van zeldzame zandsteen en is een waardevol architectonisch monument van de stad. Zoals vele jaren geleden, bevat het theater tegenwoordig vele interessante uitvoeringen.
Een van de fascinerende attracties in de stad is de Marie Spilar-toren. Het is een overgebleven deel van de oude stadsmuur, die verbonden is met veel ongelooflijke oude verhalen. Sinds de bouw ervan is het vrijwel ongewijzigd gebleven. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de toren ongedeerd, terwijl alle gebouwen ernaast in puin lagen. Na de oorlog werden er verschillende nieuwe gebouwen gebouwd in de buurt van de toren en vandaag vertegenwoordigen ze een enkel architecturaal ensemble.
De meest bezochte culturele faciliteit van de stad is het Archeologisch Museum. Het is gevestigd in het oude vleesmarktgebouw dat gebouwd is aan het einde van de 16e eeuw. Hetzelfde gebouw biedt interessante winkels en cafés. Het museum heeft een rijke verzameling archeologische vondsten die zijn ontdekt tijdens de verkenning van de stad en de omliggende gebieden.
Dit artikel over Namen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Namen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Namen:


Charleroi - 31.2 km
De gunstige ligging van Charleroi aan deze plaats de rol van de grootste vervoersknooppunt van Europees belang toebedeeld. De wereldberoemde luchthaven "Brussel-Charleroi" is hier gevestigd. Een kanaal verbindt de stad...
verder
Leuven - 47.2 km
Leuven is een stad in België, in de provincie Brabant. Leuven is ook een havenstad die aan de rivier Dijle ligt en via een kanaal met de Schelde in verbinding staat. De bevolking van de stad telde 32,2 duizenden mensen...
verder
Luik - 52.8 km
Luik is een geweldige Belgische stad, die bekend staat als de grootste stad in het Waals Gewest. Luik is ook de derde grootste gemeente van België, met alleen Brussel en Antwerpen erboven. Deze stad is gelegen in het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Belgie
 Namen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Namen, Belgie. Het plannen van een trip naar Namen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.