OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Arnhem

 

Reisgids Arnhem - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Arnhem is een stad in het oosten van Nederland. De eerste vermelding van een kleine nederzetting was in de 9de eeuw, maar toen werd de stad Oppidium Arnoldi Villa genoemd. In feite kreeg Arnhem de status van stad in 1233, tijdens het bewind van Otto II. In de 19e eeuw werd de stad bekend als een cultureel centrum, hier woonden en werkten vele beroemde Nederlandse schilders. Zo'n geweldige sfeer van de welgemanierdheid begon in Arnhem edelen te trekken, die op het grondgebied luxe villa's hebben gebouwd. Tegenwoordig zijn er prachtige oude gebouwen, grote parken en tuinen die uit de afgelopen eeuwen zijn overgebleven.
Van bijzonder belang is de kerk Koepelchurch, waarvan de bouw plaatsvond in de 13e eeuw onder leiding van vertegenwoordigers van de Orde van St. John. Naast de kerk is er het Sint Peters Guesthouse Munthuis. Ook op de Grote Markt zijn er twee opmerkelijke gebouwen. Duivelshuis is een erg donker en mysterieus gebouw. Er zijn volksverhalen over het Duivelshuis. Tijdens een rondleiding door zijn donkere hallen en smalle gangen kunt u over veel interessante legendes en overtuigingen leren, die uitleg geven aan een dergelijke ongebruikelijke naam. Recht tegenover van het Duivelshuis is er het Rossum Paleis, waar de grote Nederlandse commandant woonde.
Een van de mooiste plaatsen in de stad is de Korenmarkt. De naam is uit oude tijden geërfd, toen dit kleine plein omringd was door graanvelden en boomgaarden. Het Fort Sabelspoort verdient bijzondere aandacht, aangezien het ook is verbonden aan veel historische gebeurtenissen. Het werd gebouwd in de late 15e eeuw en is lange tijd als gevangenis gebruikt, maar nu herinneren de meerdere torens alleen nog aan het duistere verleden. Zijn zalen zijn omgebouwd tot kamers van het Historisch Museum. Aan de Bakkerstraat gelegen vindt u rijk gesorteerde marktkramen. Deze naam staat garant voor veel lekkere dingen, tegenwoordig heeft de Bakkerstraat enkele cateraars en cafés en veel boetiekjes, overdekte voedsel markten en juweliers.
  Een deel van de oude vestingwerken werd bewaard in Arnhem, met de poorten van Sabelsport die op de middeleeuwen lijken. De eerste historische vermelding van hen verwijst naar 1357, deze attractie heeft een interessante geschiedenis. In de 15e eeuw was het vastgemaakt aan de poort van de tweede verdieping, waar zich verschillende woningen bevonden. De kelder van de poort werd vele jaren als gevangenis gebruikt. Later werd de gevangenis gesloten en werd de kelder omgebouwd om geestelijk zieken te houden. In het begin van de 20e eeuw was in deze poorten een werkplaats van een van de bekende lokale kunstenaars; vandaag veel interessante bijgelovigheden en legendes verbonden met deze oude poorten.
Een van de mooiste historische monumenten wordt beschouwd als het postkantoor, het werd gebouwd in de 19e eeuw en bevindt zich aan het Jansplein. Ooit was deze plaats het huis van het herenhuis van een beroemde baron, en in 1883 werd dit stuk land met het landhuis gekocht door de staat. Er werd toen besloten om een ​​nieuw gebouw te bouwen, dat later het lokale postbeheer huisvestte, evenals een aantal andere nutskantoren. Nu is het historische gebouw in privébezit, in 2011 werd daar een aantrekkelijk café en boekwinkel geopend.
De Reynstrat-straat is een uniek historisch object. Tot 1996 trok deze drukke winkelstraat toeristen aan met niets anders dan de verscheidenheid aan winkels. Tijdens het genoemde jaar werd een netwerk van middeleeuwse kelders ontdekt door de onderzoekers, waarvan sommige werden gebouwd in de 13e eeuw. Na de restauratie werden deze oude kelders opengesteld voor bezoekers, met een totale oppervlakte van ongeveer 1200 vierkante meter. Sommige kelders vandaag worden gebruikt voor kunsttentoonstellingen en verschillende culturele evenementen.
Het Nederlands Openluchtmuseum museum kan worden beschouwd als de meest onorthodoxe culturele instelling in Arnhem, wiens naam letterlijk wordt vertaald als 'Nederland onder de blote hemel'. Tegenwoordig kunt u in dit museum prachtige historische gebouwen zien die vanuit verschillende regio's van het land zijn gebracht en er is een verzameling historische voorwerpen in elk gebouw. Ook kunt u de oude stoomlocomotieven en een kleine kopie van de beroemde attracties in het museum bekijken.
Dit artikel over Arnhem is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Arnhem

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Arnhem:


Apeldoorn - 26.2 km
Deze prachtige stad heeft mooie parken, prachtige oude gebouwen en monumenten. Voor toeristen die op de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de bezienswaardigheden van Apeldoorn, is er onder andere het paleis 'Het...
verder
Amersfoort - 40.9 km
Deze eerbiedwaardige oude stad perfect bewaarde monumenten van middeleeuwse architectuur. Mensen begonnen op dit grondgebied vanaf de 10e eeuw te vestigen. Amersfoort werd officieel een stad in de 13e eeuw genoemd en de...
verder
Den Bosch - 51.9 km
Den Bosch is de mooiste stad en de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant in het zuidelijke deel van Nederland. De stad werd gesticht in het einde van de 12de eeuw tussen de mondingen van twee kleine rivieren Aa en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Arnhem
 Arnhem foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Arnhem, Nederland. Het plannen van een trip naar Arnhem met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.