OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Groningen

 

Reisgids Groningen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Groningen is een van de steden van Nederland, die beroemd is om zijn lange geschiedenis en eeuwenoude gerespecteerde cultuur. Deze stad is niet te groot, zodat het perfect past bij toeristen die ongehaaste rust zoeken, en van schoonheid van de natuur willen genieten. U kunt met een kano of een catamaran een tocht over het water maken, dat er door- en rond Groningen in verschillende richtingen is. De Martinitoren is de belangrijkste architecturale plaats van de stad en die staat in meer dan 500 jaar in Groningen. De toren is een deel van de oude kerk van St. Martin. Binnen de toren zijn unieke fresco's opgeslagen, die zijn gemaakt in XIII. Hier staat ook het grootste orgel van Noord-Europa, die is gemaakt in de barokstijl. Er zijn diverse oude kerken in Groningen - de Nieuwe Kerk en de Aa Kerk.
Groningen is ook een universiteitsstad, dus ten minste een vierde van de bevolking is student. Er zijn altijd veel jonge mensen in deze stad en dit is de reden voor meerdere café's, pubs en nacht-clubs die hier kunnen worden gevonden. Het leven stopt nooit in Groningen. De stad is ook beroemd om zijn festivals. Noorderlicht is het feest van de fotografie dat vaak echte meesterwerken vertoont en foto's met diepe betekenissen. Noorderslag is het festival gewijd aan de Nederlandse popmuziek, dat ook beroemd is door optredens van amateur theatergroepen en het festival van blues muziek. Besteed u tijdens een wandeling door het mooie stille Groningen enige tijd om het prachtige Lauwersmeer park, het Museum van Groningen en het originele Museum van tabak te bezoeken. Kinderen zullen zeker van een bezoek aan een veeboerderij genieten, het plaatselijke Museum van Geschiedenis en het Museum van stripboeken.
  Het mooiste architectonische monument in de neoclassicistische stijl is het stadhuisgebouw. De bouw begon in de late 18e eeuw en werd voltooid in het jaar 1810. Zoals vele jaren geleden, zijn er vandaag in dit gebouw zittingen van gemeenteraad. Het spectaculaire gebouw met zuilen is een van de meest gefotografeerde in de stad. Aan de voorkant ervan is een ruim plein, waar vaak interessante amusementsevenementen plaatsvinden.
De stad heeft een van de oudste universiteiten ter wereld. In 2014 vierde het zijn 400-jarig jubileum. Het historische gebouw van de universiteit met grote ramen en een rijkversierde gevel verbaast met zijn luxe. Rondom het gebouw is een zeer mooie tuin. Ongeveer 28.000 mensen worden constant opgeleid aan deze universiteit en er werken ongeveer 5.000 mensen.
In de directe omgeving van Groningen ligt een uniek historisch monument - Fort Bourtange. Dit majestueuze fort werd gesticht in 1593 en heeft een zeer ongewone architecturale vorm. Het fort is gebouwd in de vorm van een ster. Tegenwoordig herbergt het een interessant historisch museum. Enkele jaren geleden werd een grote reconstructie van het fort voltooid, waarbij niet alleen de oude gebouwen werden herbouwd, maar ook het aangrenzende gebied. Net als in de Middeleeuwen wordt het fort vandaag omringd door diepe grachten gevuld met water. Het kan alleen worden benaderd door speciale bruggen.
Een symbolisch gebouw voor de stad is het Goundkantoor, een van de oudste en meest spectaculaire gebouwen in de stad. Het prachtige herenhuis werd gebouwd in 1635. Oorspronkelijk was het een instelling waar belastingen werden geïnd. In de 19e eeuw was hier de zogenaamde Assay Chamber gevestigd, waarin de kwaliteit van edelmetalen werd beoordeeld en er ook monsters op werden geplaatst. Het was tijdens deze periode dat het prachtige gebouw werd gerepareerd met de ongebruikelijke naam. Vandaag is in het Goundkantoor een populair restaurant van de nationale keuken.
In Groningen zijn er veel prachtige tuinen en parken. Een van de mooiste is de prinselijke tuin. Het werd gesticht in 1626. Net als vele jaren geleden worden er in deze tuin medicinale kruiden en enkele tientallen soorten rozen gekweekt. Op het grondgebied van de tuin zijn er vele mooie partytenten en een gezellig theehuis waar bezoekers kunnen ontspannen in het warme seizoen.
Dit artikel over Groningen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Groningen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Groningen:


Leeuwarden - 49 km
Leeuwarden is een stad in Nederland. Het is ook het administratieve centrum van de provincie Friesland. De bevolking van de stad telde 88,7 duizenden mensen in 1970.

Leeuwarden is een belangrijk kruispunt van...
verder
Zwolle - 85.6 km
De grootste stad van de provincie Overijssel, Zwolle, ligt aan de oever van de rivier IJssel. De provincie staat bekend als een groot agrarisch gebied, dus hier vindt u ruime velden, meren en bossen. Echter, Zwolle is...
verder

Onze diensten
 Groningen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Groningen, Nederland. Het plannen van een trip naar Groningen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.