OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Leuven

 

Reisgids Leuven - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Leuven is een stad in België, in de provincie Brabant. Leuven is ook een havenstad die aan de rivier Dijle ligt en via een kanaal met de Schelde in verbinding staat. De bevolking van de stad telde 32,2 duizenden mensen in 1971.
De stad beschikt over goed ontwikkelde houtzaag-, textiel-, metaal- en chemische industrie. De oudste katholieke universiteit van België is ook gevestigd in Leuven.
Vanaf 884 was Leuven kamp van de Normandiërs. Vanaf de IXe eeuw was Leuven de residentie van graven, en vanaf 1106 behoort het tot de hertogen van Leuven. In de XIe-XIIe eeuw was de stad van groot belang als een centrum van handel-, en textielindustrie. Maar het verloor zijn belang reeds in de XVe - en XVIe eeuw. Tijdens de beide wereldoorlogen werd de stad door Duitse troepen bezet.
Sinds de Middeleeuwen heeft Leuven een radiaal-cirkelvormig stadsontwerp. Er zijn verschillende gotische gebouwen in deze plaats. Dit zijn de Sint-Kvintenskerk, de Sint Gertrudiskerk, de Sint Piterskerk; de 12 meter grote Sacramentstoren van steen, het stadhuis, mooie oude huizen en de St. Michael's kerk, die is ontworpen in de barokke stijl.
Het gebouw van de Universiteit, de Grote en Oude marktpleinen zijn omringd door gebouwen van vorstelijke architectuur uit de XVe - en XVIe eeuw. Het Stadhuis ligt op de Grote Markt, dit is het meest indrukwekkende gebouw in de stad, maar ook in heel België.
De kerk van St. Peter's, die ook is gevestigd op de Grote Markt, is gebouwd in de gotische stijl. De kerk werd herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. In de crypte van de kerk van St. Peter kunt u beroemde kunstwerken zien van de vijftiende eeuw, zoals "Het Laatste Avondmaal" en "Het martelaarschap van de heilige Erasmus"gecreëerd door Dirk Bouts.
Reizigersbezoeken traditioneel het Begijnhof klooster. In dit klooster leefden vrouwen die zich tot religie hadden gewijd, maar zich niet van hun eigendommen wilden ontdoen, zodat ze zich konden handhaven. Andere bezienswaardigheden zijn de abdij van St. Gertrude, de abdij van Park en de Abdij van Vlierbeek.
  Het zal interessant zijn voor fans van historische sites om door de Spaanse wijk te slenteren. Er zijn veel mooie gebouwen uit de 17e eeuw, gebouwd van rode baksteen. Het gehele grondgebied van dit pittoreske gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor veel reizigers is dit historische gebied ook bekend als het oude kasteel van Aborg. Door schoonheid kan het alleen worden vergeleken met het culturele en historische complex van het Grote Begijnhof.
In het warme seizoen is het de moeite waard om de Botanische Tuin van Leuven te bezoeken, gelegen nabij het centrale plein van de stad en gesticht in 1738. Nu is deze botanische tuin de oudste van het land. Het werd oorspronkelijk gerund door de Universiteit van Leuven en verbouwde geneeskrachtige kruiden. Pas in 1835 werd de tuin overgedragen aan het stadsbestuur. Vele prachtige fonteinen werden op zijn grondgebied gebouwd en decoratieve planten werden geplant, die nu te bewonderen zijn. Een totaal van 800 soorten planten zijn vertegenwoordigd op het grondgebied van de tuin, en een prachtige kas werd gebouwd om de meest waardevolle exemplaren te behouden.
In de omgeving van Leuven ligt het prachtige kasteel van Arenberg, dat een van de mooiste gebouwen in het land is in de gotische stijl. Dit kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en was oorspronkelijk de residentie van de heren van Heverle. Al in de 15e eeuw stond de clan echter op de rand van een ruïne en moest het kasteel worden verkocht. De nieuwe eigenaar heeft het kasteel bijna volledig herbouwd. Vanaf het begin van de 16e eeuw veranderde hij praktisch niet van uiterlijk. In 1921 werd het oude gebouw overgenomen door de universiteit van Leuven, die nu een bibliotheek huisvest.
Het startpunt van veel bezienswaardighedenprogramma's is het prachtige Grote Marktplein. Het is een van de oudste plekken in de stad. Dit gebied werd gelijktijdig met de bouw van de universiteit gebouwd. Nu wordt het enorme gebied omringd door ongelooflijk mooie historische gebouwen in de gotische stijl. In veel gebouwen zijn aantrekkelijke restaurants en souvenirwinkels. Al vele jaren worden de belangrijkste openbare evenementen en vakanties gehouden op het plein, en aan de vooravond van Kerstmis is er altijd een feestmarkt hier. De meest interessante entertainmentevenementen op dit plein worden gehouden in augustus, wanneer de lokale bevolking de symbolische feestdag van de Meiboom viert.
Dit artikel over Leuven is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Leuven

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Leuven:


Mechelen - 23.8 km
Deze Belgische stad is recentelijk erg populair geworden onder Russische toeristen. Sinds de oudheid is Mechelen beroemd om bell kunst. Veel klokken, vervaardigd door lokale kunstenaars zijn geïnstalleerd in de...
verder
Brussel - 24.8 km
Als u in Brussel komt kan het enkel blijken dat u fysiek niet genoeg tijd heeft om alle bezienswaardigheden, monumenten en historische gebouwen van deze stad te bezoeken. Het symbool van modern Brussel is het Atomium,...
verder
Antwerpen - 42.6 km
Antwerpen is een prachtige stad, die vanwege haar culturele en historische bezienswaardigheden een speciale plek inneemt tussen de andere steden en dorpen van de Benelux. In het centrum van Antwerpen vindt men een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Leuven
 Leuven foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Leuven, Belgie. Het plannen van een trip naar Leuven met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.