OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

9 Hotels in Amersfoort

 

Reisgids Amersfoort - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze eerbiedwaardige oude stad perfect bewaarde monumenten van middeleeuwse architectuur. Mensen begonnen op dit grondgebied vanaf de 10e eeuw te vestigen. Amersfoort werd officieel een stad in de 13e eeuw genoemd en de huidige naam gekregen.
Ruïnes van de stadsmuren van deze oude stad hebben tegenwoordig de lengte 1,5 km. Diepe geulen waren langs muren gelegen. Tegenwoordig omgezet de slotgrachten in kanalen. Reizigers hebben de mogelijkheid om een rondvaartboot te huren en een ritje langs de stadsmuren te hebben.
Een van de belangrijkste attracties is een enorme rots, die met een zeer interessant verhaal is verbonden. In 1661 geënsceneerd buurtbewoners een geschil, volgens welke moest het enorme rotsblok naar het centrum van de stad trekken. In geschil werd 4 honderd mensen bijgewoond, als gevolg word de steen in het centrale plein gestaan. Meer sinds de steen is aan de burgers erg gestoord, besloten ze om hem te begraven. Toen in 1903 de legendarische kei door archeologen werdt gevonden, het onmiddellijk op een voetstuk word instellen en een van de belangrijkste symbolen van Amersfoort wordt geworden.
Een andere onbetwiste symbool van de stad is de Toren, waarvan de hoogte 94 meter is. Dit is slechts een klein deel van het overleven van een prachtige architectonische ensemble waar een mooie kerk van Holland werd gebouwd. In 1787 was er een explosie van het buskruit pakhuis, die is gelegen in de kelder van de kerk, waarna overleefde slechts een toren. Tegenwoordig is er de klokkentoren met de 30 klokken en een enkele iconen. Onder de middeleeuwse gebouwen kunt u ook de Kathedraal van St. Joris, de vesten poorten en de kapel van Sint Ehtenkapel zien.
  Het onderzoek van bewaard gebleven fragmenten van de oude muren kan een echt boeiende activiteit worden. In de stad zijn er verschillende middeleeuwse poorten, waarvan de meest interessante en mooiste wordt beschouwd als de Koppelpoort. Deze enorme poorten, samengesteld uit rode baksteen, verdoezelen bijna het buitenste kanaal. Niet minder mooi is de Kamperbinnenpoort, die werd gebouwd in het midden van de 13e eeuw en gelegen is op het Monnickendam-kanaal.
In Amersfoort worden reizigers veel ongewone amusement aangeboden. Ze kunnen bijvoorbeeld een boottocht maken langs de belangrijkste grachten en de grandeur van historische bezienswaardigheden bewonderen vanaf het water. Rijke reizigers zullen in een luchtballon over de stad kunnen vliegen, hoewel dergelijke luchtreizen alleen tijdens de warmere maanden worden uitgevoerd.
Een wandeling langs de grachten zal ook een leuke activiteit zijn. Oude bas-reliëfs zijn gegraveerd in sommige oude gemetselde kanaalmuren en het zoeken ernaar kan echt een fascinerende zoektocht worden. Daarover worden interessante verhalen over de geschiedenis van de stad verteld en sommige zijn gewijd aan beroemde inwoners van de stad.
Behalve interessante historische gebouwen, heeft Amersfoort ook Neulend - een zeer ongewoon modern gebied, waarvan de formatie in 2001 werd voltooid. Hier houden degenen die dol zijn op ongewone moderne architectuur graag hun tijd, in het gebied zijn enkele originele huizen in een futuristische stijl, en de wijk biedt plaats aan 4500 gezinnen tegelijk. Het is belangrijk op te merken dat tijdens de bouw van dit district alle milieuregels in acht werden genomen en strikt werden opgevolgd. Bewijs hiervan zijn de vele dieren die te zien zijn in parken, die niet zijn weggegaan sinds de lokale bevolking is komen wonen.
Dit artikel over Amersfoort is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Amersfoort

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Amersfoort:


Hilversum - 16.5 km
De stad met de naam Hilversum is gelegen in het heide gebied Gooi, op de heuvels, in het zuid-oosten van Noord-Holland. Noord-Holland is een van de twaalf provincies van Nederland. Deze stad is ook een radio- en...
verder
Utrecht - 18.6 km
Deze stad is gelegen in het centrale deel van het land. Dit is een groot universitair centrum en een populair resort van Nederland. Eerste vermeldingen van de stad behoren tot de eerste eeuw. In die tijd werd een groot...
verder
Almere-Stad - 28.9 km
Deze moderne Nederlandse stad ligt niet ver van Amsterdam. Er zijn vier regio's in Almere - Almere Stad en Almere Haven, dit werd in de jaren ’90 gebouwd, Almere Buiten Zuid, dat werd 10 jaar...
verder

Onze diensten
 Amersfoort foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Amersfoort, Nederland. Het plannen van een trip naar Amersfoort met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.