OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Alkmaar

 

Reisgids Alkmaar - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De meest echte "kaas" stad van Nederland, Alkmaar, is niet alleen een enorme centrum van kaas productie, maar ook het belangrijkste handelscentrum van kaas. Reizigers worden traditioneel aangetrokken door deze stad vanwege de beurzen die plaatsvinden van april tot eind oktober in Alkmaar. Maar ook door de  talrijke historische bezienswaardigheden en ruime keuze aan excursies. 
 Het Waagplein wordt beschouwd als het centrum van de stad en alle belangrijke bezienswaardigheden van Alkmaar zijn hier omheen verzameld. Hier kunt u het Waaggebouw, gebouwd in 1390, vinden. Het gebouw werd gebruikt als een kapel tot het einde van de 16e eeuw en werd daarna ingericht tot waaggebouw. Nu wordt het gebruikt als het Kaas Museum, een nogal ongewone en originele plaats. Alle tentoonstellingen in dit museum zijn verbonden met de productie van kaas. Trouwens, u kunt ook zelf de plaatselijke kaas proberen te kopen op de beurzen die elke vrijdag in Alkmaar worden gehouden. Zelfs als u niet van plan bent om iets te kopen, is het nog steeds aan te raden dergelijke gebeurtenissen een keer bij te wonen, omdat deze beurzen meer lijken op een toneelvoorstellingen dan een normaal beurs. U kunt er ook kennismaken met straatmuzikanten, kunstenaars, ambachtslieden, en vele souvenir winkels bezoeken.
Vanuit historisch oogpunt is Canadaplein een belangrijke bestemming, omdat hier de Grote kerk staat. Het werd gebouwd in het begin van de 16e eeuw. Tegenwoordig trekt de kerk duizenden toeristen, die komen luisteren naar het muziek van de oude orgel van de kerk. Het Historisch Museum en een oude bibliotheek bevinden zich hier in de buurt en als u een wandeling langs de Langestraat maakt, komt u langs een prachtig stadhuis, een aantal oude huizenen en gezellige steegjes uiteindelijk bij het Waagplein.
 Andere bezienswaardigheden van Alkmaar zijn onder andere het Nationaal Bier Museum, "The Beatles" Museum, Piet windmolen en in de parken staan ​​diverse monumenten. Zowel nationale als Europese gerechten zijn te vinden in verschillende restaurants en cafés van de stad.
  Degenen die dol zijn op ongewone historische bezienswaardigheden moeten naar het huis gaan met de kernel, die zich in het hart van de stad bevindt. De exacte datum van de bouw van het huis is onbekend, maar volgens beschikbare historische gegevens, werd het gebouwd in de late 16e eeuw. Veel interessante legendes worden geassocieerd met dit huis. Toen de stad belegerd werd door de Spanjaarden, raakte een kanonskogel het huis. Het gebouw stortte echter niet in tegen zo'n krachtige impact, meer dan dat, het kon vele jaren daarna overleven. Verrassend is het feit dat geen enkele inwoner van het huis gewond raakte door zo'n treffer.
Het huis van de stadswacht is een ander interessant historisch gebouw; de constructie werd voltooid in 1618. Dit is een heel bijzonder huis, gebouwd in de vorm van de letter 'T', en het is veel boeiender om het vanaf de binnenplaats te bewonderen. Gedurende vele jaren woonden stadswachten hierin, en toen de bewaker werd ontbonden, werd het stadsarchief in dit historische gebouw gesticht. Ondanks het feit dat het voor toeristen gesloten is, kan het oude architectonische meesterwerk door iedereen worden bewonderd.
In de historische wijk van Alkmaar is een oude molen De Groot bewaard gebleven; het werd gebouwd in 1769 en werd vele jaren gebruikt om graan te malen. Het is opmerkelijk dat deze oude molen nog steeds soms wordt gebruikt voor het beoogde doel, zo goed bewaard gebleven. Er zijn geen tours beschikbaar voor toeristen, dus de molen is alleen van buiten te bewonderen.
Na het Dutch Cheese Museum, het meest bezochte culturele centrum van de stad, komt het City Museum. Het is gevestigd in een historisch gebouw met twee verdiepingen en de eerste verdieping van het museum is een interessante verzameling Nederlandse schilderijen uit de 17e eeuw. De tweede verdieping herbergt ook een verzameling oude kunstwerken, maar ook is er een zeer interessante verzameling oud speelgoed. Verschillende ruimtes van het museum zijn gereserveerd voor tijdelijke tentoonstellingen en hier worden vaak interessante culturele evenementen georganiseerd. Een van de meest interessante religieuze sites is de Grote Kerk van St. Lawrence. Gebouwd in de late 15e eeuw, het is een levendig voorbeeld van de gotische stijl. Het meest waardevolle artefact dat in de muren van deze kerk is opgeslagen, is het pijporgel van het jaar 1511 - het oudste van het bestaande in Nederland.
Dit artikel over Alkmaar is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Alkmaar

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Alkmaar:


Haarlem - 30.4 km
Haarlem is een stad gelegen in het westen van Nederland, op een afstand van 20 kilometer van Amsterdam. Dit is de hoofdstad van Noord-Holland. De bevolking van Haarlem teld 149.000 mensen.

Haarlem is vooral...
verder
Amsterdam - 30.5 km
In Amsterdam zijn er geen interessante plekken die niet bekend zijn over de hele wereld . Maar eigenlijk is de hele stad zelf een geweldig interessante plek: zijn atmosfeer, zijn internationale denkwijze, gevoel van...
verder
Almere-Stad - 40.1 km
Deze moderne Nederlandse stad ligt niet ver van Amsterdam. Er zijn vier regio's in Almere - Almere Stad en Almere Haven, dit werd in de jaren ’90 gebouwd, Almere Buiten Zuid, dat werd 10 jaar...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Alkmaar
 Alkmaar foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Alkmaar, Nederland. Het plannen van een trip naar Alkmaar met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.