OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

10 Hotels in Leeuwarden

 

Reisgids Leeuwarden - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Leeuwarden is een stad in Nederland. Het is ook het administratieve centrum van de provincie Friesland. De bevolking van de stad telde 88,7 duizenden mensen in 1970.
Leeuwarden is een belangrijk kruispunt van spoorlijnen en kanalen. In deze plaats zijn er goed ontwikkelde sectoren als metaal verwerking en voedsel industrie (vooral melkproducten). In Leeuwarden bevindt zich ook de Universiteit van Economie en Technologie.
Het moderne grondgebied van Leeuwarden werd reeds in X eeuw bewoond (echter, de nieuwste gegevens uit opgravingen bewijzen, dat deze stad al in de IIe eeuw bestond). Leeuwarden kreeg de status van de stad pas in 1435. De stad had een gunstige ligging op het gebied waar de rivier uitmondt in de zee, dus Leeuwarden werd al snel een groot centrum voor de handel. Echter, in de XVe eeuw is de rivier afgebogen en dit veroorzaakte een economische neergang van de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze plaats bezet door de Duitsers.
De belangrijkste bezienswaardigheden van Leeuwarden zijn het gebouw van de voormalige Kanselarij, de oude markt "Waag", de Kerk van St. Bonifatius en de scheve toren Oldehove.
In 1954 is in de stad een monument gewijd aan de koe geïnstalleerd. Op de sokkel is de inscriptie vertaalt als "Onze Moeder"- kort en duidelijk.
Elk jaar is er een enorm domino festival in Leeuwarden. Op de "Dag van dominostenen" wordt hier een poging gedaan, om het wereldrecord voor het aantal gevallen Dominostenen te breken. De deelnemers maken prachtige bouwwerken van een lange reeks dominostenen, die dan onafgebroken moeten vallen, met het 'domino-effect'. Het laatste wereldrecord werd in het jaar 2009 gevestigd, toen het aantal gevallen Dominostenen 4.491.863 was.
  In de stad werd het gebouw van het oude stadhuis bewaard. De bouw begon in 1715 door een getalenteerde lokale timmerman genaamd Klas Bokes Balk. Nu is het stadhuis een vrij groot en complex architecturaal centrum. Honderden jaren van zijn bestaan ​​zijn verschillende extra behuizingen voltooid. Een opvallend kenmerk van het historische gebouw zijn de grote ramen, waardoor het er minder strikt en formeel uitziet dan het zou kunnen.
Niet ver van het stadhuis is een andere iconische historische faciliteit - het Fletcher Hotel - Paleis Stadhouderlijk Hof. Dit is een van de oudste hotels in de stad. Tot 1971 was het in het bezit van de koninklijke familie. Aan de voorzijde van het hotel zijn er verschillende prachtige monumenten gewijd aan uitstaande graven en inwoners van de stad. Het hoofdsymbool van het historische hotel is een boom die in 1898 op zijn grondgebied werd geplant ter ere van de kroning van Wilhelmina. Nu is deze boom omringd door een prachtig hek. Voor de lokale bevolking blijft het een belangrijk nationaal symbool.
Een interessant kenmerk van Leeuwarden is de diversiteit aan ongewone monumenten. Bij elk van hen is er zeker een interessant verhaal. De zoektocht naar dergelijke monumenten verandert vaak in een fascinerende zoektocht naar toeristen. Op het marktplein zie je het monument voor Het Friese Paard, dat in 1981 werd geopend en gewijd is aan het Friese paard. In de omgeving is het monument voor De Karnster, dat een vrouw die boter opklinkt toont. De opening van dit monument vond plaats in 1979. Het herinnert de lokale bevolking en gasten van de stad eraan dat olie in de 16e eeuw het belangrijkste product was dat werd gewogen in de nabijgelegen Kamer van Koophandel. Niet ver van het kanaal Korfmakerspijp vind je een monument voor de beroemde dansersspion Mata Hari, wiens huis de stad Leeuwarden is.
Als je langs de historische Voorstreekstraat loopt, zie je een heel bijzonder oud gebouw met een felgele gevel. Dit gebouw is de apotheek van de belangrijkste stad, die werd gebouwd in 1904. Sinds de bouw van dit gebouw is het vrijwel ongewijzigd gebleven. Op de eerste verdieping bevindt zich nog steeds een apotheek. Het zal interessant zijn om in deze apotheek te bezoeken. Ze verkopen uitstekende natuurlijke cosmetica, die vrouwen niet onverschillig laat.
Dit artikel over Leeuwarden is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Leeuwarden

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Leeuwarden:


Groningen - 49 km
Groningen is een van de steden van Nederland, die beroemd is om zijn lange geschiedenis en eeuwenoude gerespecteerde cultuur. Deze stad is niet te groot, zodat het perfect past bij toeristen die ongehaaste rust zoeken,...
verder
Zwolle - 80.1 km
De grootste stad van de provincie Overijssel, Zwolle, ligt aan de oever van de rivier IJssel. De provincie staat bekend als een groot agrarisch gebied, dus hier vindt u ruime velden, meren en bossen. Echter, Zwolle is...
verder

Onze diensten
 Leeuwarden foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Leeuwarden, Nederland. Het plannen van een trip naar Leeuwarden met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.