OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Den Bosch

 

Reisgids Den Bosch - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Den Bosch is de mooiste stad en de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant in het zuidelijke deel van Nederland. De stad werd gesticht in het einde van de 12de eeuw tussen de mondingen van twee kleine rivieren Aa en Dommel op een basis van de voormalige jacht bezit van de Brabantse hertog. De naam van de stad komt hieruit voort, aangezien het kan worden vertaald in het oud Nederlands, als "Des Hertogen Bosch".
Er zijn niet zo veel bezienswaardigheden in Den Bosch, maar deze stad is beroemd om fantastische foto's van Hieronimus Van Aeken (bekend onder zijn pseudoniem Bosch) die worden tentoongesteld in een van de plaatselijke musea. Er is ook de prachtige kathedraal van St. John, de interieur decoraties en ontwerpen van glas-in-lood ramen zijn ook door Bosch gemaakt. De architectuur van de kathedraal van St. John vertegenwoordigt de gotische stijl: gewelfde gotische bas-reliëfs, bogen, ramen en ongebruikelijke exterieur decor items - beeldjes, die de torenspits van de kathedraal vasthouden. Deze kathedraal is de mooiste van Nederland, en dat is ook een van de redenen, waardoor de bouw zo lang duurde. Na een start in XIV, eindigde het bouwproces pas honderd jaar later. Op de oude straten van de stad zijn er diverse musea met schilderijen van Van Gogh en andere Nederlandse kunstenaars, het museum van keramiek en er is het enige Nederlandse museum van carnaval. U kunt hier ook de oude stadsmuren, de oude fort faciliteiten en de oude stadsgracht vinden.
  Den Bosch is niet alleen beroemd om schilderijen. In de stad is er een zeer interessant Museum van Keramiek. Het verzamelt keramiek uit verschillende tijdperken, die ooit in lokale fabrieken werden geproduceerd. De expositie van dit museum bestaat uit oude instrumenten die de meesters eenmaal in hun ateliers gebruikten. Dit originele thematische museum zal interessant zijn om met kinderen te bezoeken.
De stad is leuk, niet alleen vanwege de culturele bezienswaardigheden, maar ook vanwege de eeuwenoude tradities. Al meer dan 500 jaar wordt er jaarlijks een interessant festival gehouden, het Festival of Fools. Het wordt gevierd in de tweede helft van februari. Op de dag van de vakantie vinden er veel interessante evenementen plaats in de straten van de stad. Op feestelijke dagen is het gebruikelijk om plezier te hebben en tot laat in de nacht vrolijk te zijn. Om dit te vieren, naaien alle locals zelf carnavalskostuums, en toeristen op het centrale plein krijgen hele leuke carnavalsmaskers te koop. Als het niet mogelijk is om de stad te bezoeken op de dag dat deze viering wordt gehouden, kunt u op elk moment naar het museum kijken dat is gewijd aan het carnaval.
Het is interessant voor bewonderaars van culturele evenementen om het Kunstcentrum van Jeroen Bosch te bezoeken. Het is vernoemd naar de uitstekende kunstenaar uit de 15e eeuw, wiens thuisland de stad Den Bosch was. In dit culturele centrum worden regelmatig interessante evenementen georganiseerd die gewijd zijn aan de moderne schilderkunst.
Op het centrale plein bij het treinstation, een van de belangrijkste symbolen van de stad, een mooie fontein versierd met de figuur van een gouden draak. Dit figuur werd hier in 1903 opgericht als een symbool van de ooit majestueuze en ongenaakbare stad.
De meest levendige plaats in de stad is het marktplein. Naast het gebouw bevinden zich vele opmerkelijke monumenten van architectuur. Er is ook een prachtig gebouw van het stadhuis, dat in de 16e eeuw op deze plaats werd gebouwd. De laatste grote reconstructie van dit gebouw was in de late 17e eeuw. Sindsdien is het vrijwel onveranderd gebleven en is het een prachtig voorbeeld van klassieke stijl. Dichtbij het plein zijn geconcentreerde gebouwen van verschillende tijdperken. In veel van deze bevinden zich tegenwoordig zeer interessante winkels en restaurants. Er is ook het bekende gebouw van De Leouvenborg dat werd gebouwd in 1422. Momenteel is het een prestigieus historisch hotel.
Dit artikel over Den Bosch is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Den Bosch

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Den Bosch:


Tilburg - 21.7 km
De stad ligt in het zuidelijke deel van het land, in de provincie Noord-Brabant. De eerste vermelding van Tilburg verwijst naar het jaar 709. In die tijd was dit een kleine agrarische nederzetting, waarvan de...
verder
Eindhoven - 29.7 km
Sport fans zullen Eindhoven zeker associëren met een beroemde voetbalclub PSV. Degenen, die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de technologie, zullen deze stad noemen als geboorteplaats van DAF. De...
verder
Breda - 39.4 km
Breda is een kleine stad en een moederland van de grote kunstenaar Diego Velasquez. Vroeger stond deze stad bekend als een groot centrum van de voedingsindustrie maar voor velen was deze plek van oudsher populair als...
verder

Onze diensten
 Den Bosch foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Den Bosch, Nederland. Het plannen van een trip naar Den Bosch met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.