OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

43 Hotels in Rotterdam

 

Reisgids Rotterdam - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Wenst u bij de horizon te wonen? Gaat u dan naar Rotterdam. Daar vindt u veel bijzondere bezienswaardigheiden. De stad is beroemd door zijn fantastische architectuur. De Erasmus brug (toon op kaart ) trekt de algemene aandacht, en de Kubuswoningen werden over de hele wereld beroemd. Tot 2004 was Rotterdam de grootste haven ter wereld. Als u meer wilt weten, dan gaan u eerst naar het Seaport Museum. Dit museum heeft een verzameling die uit meer dan een half miljoen objecten van navigatie bestaat. Het Museum Boijmans Van Beuningen verzamelde ook een ongewoon mooie collectie kunstwerken.
In Rotterdam is er een grote variatie aan winkels, dus het is ook een goede plek om te winkelen (kaart: shopping areas ). Er zijn veel interessante musea (kaart: museums ) en mooie avant-garde gebouwen voor de nieuwsgierigen 's Middags in Rotterdam is er altijd wel iets te doen. Niet voor niets, dat deze stad de 'partij hoofdstad'van Nederland heet. De avond in Rotterdam mag u zonder twijfel niet missen. Rotterdam heeft enorm aantal beroemde clubs (kaart: disco/clubs ), waar u een goede tijd kunt doorbrengen. Als u nog nooit naar Rotterdam bent geweest, is het nu de beste tijd om het te doen!
Elk jaar worden verschillende bezienswaardigheden van Rotterdam bezocht door ongeveer vier miljoen bezoekers. Deze plaats is niet alleen voor degenen die houden van de drukte van de grote stad en moderne gebouwen, het nachtleven en discotheken, maar ook voor degenen die rust en schoonheid van de natuur zoeken.
"Dierentuin Blijdorp".
Een van de meest populaire attracties van Nederland is Dierentuin Blijdorp (Diergaarde Blijdorp) . Daar zult u in gedachten "reizen" naar verschillende delen van de wereld, met exotische dieren die kunnen gedijen in omstandigheden dicht bij die, van hun natuurlijke omgeving in hun leefgebied. In het Oceanarium zal u zeer onder de indruk zijn. U gaat naar de magische waterwereld die vol van zee-en kustbewoners is, zoals exotische vissen, papegaaien, duikers, zeeleeuwen, slangen, haaien en kwallen. U zult nooit het moment vergeten, wanneer u direct in de ogen van een levende haai kijkt! Het hoogtepunt van de tour zal natuurlijk zijn, in het koninkrijk van de kou, dat behoort tot de grote koning pinguins van de Falkland Eilanden. Hier kunt u wandelen langs de bewegende stukken ijs, die net boven de pinguïns zweven!
Rotterdamse haven.
Natuurlijk zou uw bezoek aan Rotterdam onvolledig zijn zonder het bekijken van de haven vanaf een rondvaartschip. In slechts 75 minuten leert u over het leven van Rotterdam op- en rond het water. De bezichtiging in de onmiddellijke nabijheid van scheepswerven, pieren en dokken laat een onvergetelijke indruk achter. U neemt deel aan het drukke verkeer van zee- en rivier schepen, dat de roem aan Rotterdam heeft gebracht. U hebt ook de mogelijkheid om de omgeving van Rotterdam tijdens een spannende rondleiding door de talrijke rivier tijen en fairways die in het gebied beschikbaar zijn te verkennen. Tijdens de reis ziet u de haven in de richting van de zee uitbreiden, waar de schepen steeds groter en groter worden. In een korte tijd zult u vele wereldschepen leren kennen.
De Euromast.
(De Euromast) De Euromast in Rotterdam is de hoogste uitkijktoren van Nederland. Op het platform kunt u komen, met nieuwe supersnelle liften. Dit is op zich een avontuur. U voelt uzelf dan als een astronaut in een raket, in de kosmische cabine, die u langzaam draaiend "in orbit" op een hoogte van 185 meter brengt. Naar het platform komt de cabine terug met "rem raketten". Alleen echte "dappere zielen"kunnen zelfs naar beneden 'abseilen', echter alleen als het weer niet erg winderig is.
Tropicana.
Aan de oevers van de Maas ligt "Tropicana" , een van Europa's grootste tropische waterparken. Er zijn daar palmbomen, bananenbomen, een constante temperatuur van 30 graden en tropische verrassingen voor volwassenen en kinderen. Het is een echt exotische avontuur! Grote, snelle golven stijgen in het zwembad na een kreet van Tarzan en u gaat naar een stormachtige zee. Voor de allerkleinste kinderen is er een veilig ondiep zwembad met leuke attracties en speelgoeddieren. Door de "jungle" stroomt een wilde tropische rivier.
Het Plaswijckpark.
Het Plaswijckpark (Plaswijckpark) is een goede plaats van tijdverdrijf voor het hele gezin. Er is een groot speelgebied en een kinderboerderij. Het Plaswijckpark is een rustige groene ruimte in het bruisende centrum van Rotterdam. U kunt de kinderen veilig, volledige vrijheid geven om te lopen, terwijl u van de rust kan genieten. Het park is perfect aangepast voor schooltochten.
Trompenburg.
Een echt oase van rust na de drukte van de stad kunt u in de arboretum tuin Trompenburg vinden. Dit is een erg leuk park dat is aangelegd in 1820. Het heeft mooie bomen en struiken uit de hele wereld, met een nationale verzameling van eiken, beuken, steekpalmen en rododendron. Duizenden kleuren bloemen, waaronder de Nationale Collectie van de Hosta (of hartlelie) (750 soorten), waterplanten, bloeiende voorjaarsbollen, planten, zomerbloemen en mooie Succulenten.
De hele stad Rotterdam is al een attractie. Elke dag kunt u fiets-of boottochten houden, begeleid door een gids of zonder gids om deze prachtige stad te verkennen.
Dit artikel over Rotterdam is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Rotterdam

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Rotterdam:


Delft - 11.6 km
In het centrum van Delft zijn er meer dan 600 historische monumenten, daarvan werden de meeste in de XVI en XVII eeuw gebouwd en sommige zelfs nog eerder. U kunt een aantal historische gebouwen in de buurt van de eerste...
verder
Dordrecht - 18.8 km
Dankzij zijn unieke architectonische stijl, behield Dordrecht een onbeschrijfelijke sfeer van de Middeleeuwen. Alle gebouwen van de stad zijn ontworpen in dezelfde stijl en velen van hen werden enkele honderden jaren...
verder
Den Haag - 21.7 km
Den Haag is de stad van kunst en cultuur, prachtige stranden en parken. Het is leuk om naar Den Haag en Scheveningen te gaan in ieder seizoen en te luieren in de zon, om te wandelen over het strand of een museum te...
verder

Onze diensten
 Rotterdam foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Rotterdam, Nederland. Het plannen van een trip naar Rotterdam met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.