OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Apeldoorn

 

Reisgids Apeldoorn - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze prachtige stad heeft mooie parken, prachtige oude gebouwen en monumenten. Voor toeristen die op de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de bezienswaardigheden van Apeldoorn, is er onder andere het paleis 'Het Loo'. In het verleden was het een jachtgebied van de koninklijke familie, het paleis is sterk veranderd, tijdens het bewind van Willem III werd het territorium uitgebreid. Tegenwoordig zijn het Nationaal Museum en de Bibliotheek in de zalen van het paleis open voor publiek. Deze instellingen zijn aan het koninklijk hof gewijd. In de oostvleugel van het paleis is de collectie binnenlandse en buitenlandse ordetekenen van het Museum van de Kanselarij van de Nederlandse Orden te zien. Er is daar een verzameling van belangrijke documenten en contracten.
In 1971 is de Apenheul dierentuin geopend, die al snel populair onder de bezoekers werd. De belangrijkste bewoners van de dierentuin zijn meer dan 30 soorten van apen. Opvallend is het feit dat apen vrij door het park kunnen bewegen, ze zijn niet bang voor mensen en ze zijn zeer vriendelijk.
Onder de religieuze gebouwen is er de protestantse kerk die zwaar werd beschadigd door een brand in de late 19e eeuw, maar volledig is gerestaureerd. Een van de mooiste en historisch belangrijke plaatsen is het Nationaal Park Hoge Veluwe. Het was hier, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog, het Royal Canadian Regiment heeft gevochten. De stad is versierd met prachtige parken, waar de lokale bevolking en bezoekers lekker wandelen. Het mooiste zijn het Orang Park, Verzet-Strijders Park, Doggersbank Park, Zuid Park, Matenpark, Prinsenpark, Men park, Sprangenpark en Kanaalpark. Dus promenades, boeiende excursies en interessante manieren om je tijd door te brengen zijn daar meer dan genoeg.
  De perfecte plek voor een familiewandeling is het Berg en Bos-park, in de warmere maanden wordt het letterlijk ondergedompeld in een overvloed aan groen. Op het grondgebied van het park is er een prachtige vijver, die werd gekozen door water-bekende vogels, en in sommige delen van het park vrij wandelende elanden en andere dieren in het wild. Het park heeft veel banken en paden om te verkennen, hier kunt u op elk moment van het jaar uitrusten met comfort.
Reizigers die Apeldoorn met jonge kinderen willen bezoeken, moeten zeker een dagje naar het attractiepark Kinderparadijs Malkenschoten. Het is erg mooi en opwindend, uitgerust met tal van speeltuinen en attracties voor kinderen van verschillende leeftijden. Op het grondgebied van het park is een klein natuurreservaat, waar verschillende soorten dieren en vogels leven. Hier kunnen de kinderen schattige schapen voeren, de struisvogels observeren en zelfs leren hoe ze voor de kalfjes moeten zorgen. Het wordt geadviseerd om het park te bezoeken tijdens de warmere maanden.
Onder hedendaagse musea verdient het CODA-museum speciale aandacht, het zal degenen die dol zijn op moderne kunst tevreden stellen. Permanente tentoonstelling van het museum omvat schilderijen van beroemde moderne kunstenaars, het museum organiseert regelmatig opwindende culturele evenementen. Er zijn fotografietentoonstellingen, kunstenaars presenteren avant-garde kunstwerken en soms worden er kunsttentoonstellingen voor kinderen gehouden in het museum. Deze plaats zal een beroep op degenen die graag deelnemen aan ongewone culturele evenementen.
Voor degenen die houden van aquabehandelingen die van plan zijn om de stad tijdens de warmere maanden te bezoeken, is het de moeite waard om een ​​dag door te brengen in een waterpark Openluchtbad Boschbad. Het is gelegen in een prachtig park omringd door de verspreidende bomen; het park is uitgerust met verschillende zwembaden en recreatiegebieden die beschikbaar zijn voor bezoekers. Er zijn kleurrijke fonteinen en glijbanen, die erg populair zijn bij kinderen, maar ook een ruim terras om te zonnebaden. Het waterpark beschikt over een geweldig café, zodat u de hele dag kunt genieten van een ontspannende vakantie.
Een modern 'Museum in De Zevende Hemel' is nieuwsgierig en opwindend voor ieders bezoek, zelfs voor diegenen die nooit van kunst houden. In dit museum zijn zeer interessante en ongewone tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De basis van de tentoonstellingen wordt aangeboden via een privéverzameling van kunstwerken.
Dit artikel over Apeldoorn is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Apeldoorn

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Apeldoorn:


Arnhem - 26.2 km
Arnhem is een stad in het oosten van Nederland. De eerste vermelding van een kleine nederzetting was in de 9de eeuw, maar toen werd de stad Oppidium Arnoldi Villa genoemd. In feite kreeg Arnhem de status van stad in...
verder
Zwolle - 32.5 km
De grootste stad van de provincie Overijssel, Zwolle, ligt aan de oever van de rivier IJssel. De provincie staat bekend als een groot agrarisch gebied, dus hier vindt u ruime velden, meren en bossen. Echter, Zwolle is...
verder
Amersfoort - 40.5 km
Deze eerbiedwaardige oude stad perfect bewaarde monumenten van middeleeuwse architectuur. Mensen begonnen op dit grondgebied vanaf de 10e eeuw te vestigen. Amersfoort werd officieel een stad in de 13e eeuw genoemd en de...
verder

Onze diensten
 Apeldoorn foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Apeldoorn, Nederland. Het plannen van een trip naar Apeldoorn met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.