OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Dordrecht

 

Reisgids Dordrecht - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dankzij zijn unieke architectonische stijl, behield Dordrecht een onbeschrijfelijke sfeer van de Middeleeuwen. Alle gebouwen van de stad zijn ontworpen in dezelfde stijl en velen van hen werden enkele honderden jaren geleden gebouwd, de moderne gebouwen zijn in de zelfde "antieke" stijl gebouwd en lijken dus ook oud. Het is een belangrijke havenstad die zeer uitgemeten ligt tussen het web van kanalen en rivieren. Veel kanalen zijn door mensen gemaakt, om het omringende landen te bewateren (irrigeren).
Sommige mensen noemen Dordrecht «een miniatuur Venetië». Er zijn hier helemaal geen hoge gebouwen. In plaats daarvan vindt u smalle straatjes, die op kanalen uitkomen, elegante bruggen en passages. Rivier boottochten blijven het meest populaire entertainment voor toeristen. U kunt gewoon overal in Dordrecht afgemeerde jachten zien. Voor de lokale bevolking zijn ze een normaal en gebruikelijk vervoer. Voor sommige mensen zijn de boten als woningen. Om de stad beter te bestuderen en met de belangrijkste bezienswaardigheden kennis te maken, kunt u een fiets huren. Dit is een zeer populaire vorm van vervoer onder de inwoners van Dordrecht. Er zijn vele wegen voor voetgangers en fietsers, zodat u uw avontuur veilig kunt starten en niet bang hoeft te zijn voor het zware autoverkeer.
De stad beschikt over een ruime keuze aan interessante monumenten en bezienswaardigheden, maar de meest aantrekkelijke van hen zijn zeker de mooie oude gebouwen, waarvan vele restaurants en café's zijn geworden en andere zijn verlaten, maar nog steeds erg belangrijk vanuit het oogpunt van het unieke historische erfgoed. De buitenwijken van de stad hebben ook iets om naar te kijken. Het dorp Кinderdijk lijkt de meest interessante, want daar zult u oude windmolens vinden, die nog steeds de oorspronkelijke inrichting en decoratie van de al die vele jaren geleden hebben behouden.
  Een van de belangrijkste historische symbolen van de stad is het Grotekerkplein, gelegen op het gelijknamige plein. De allereerste kerk in zijn plaats werd gebouwd in de 13e eeuw. In 1339 werd besloten om het opnieuw te bouwen. De bouw van een nieuwe grote kerk duurde meer dan honderd jaar. Het prachtige Grotekerkplein is nu het grootste van de stad. De hoogte is 65 meter. De majestueuze toren van de kerk is te zien vanuit verschillende regio's. Binnen de muren van de kerk waren er vele unieke ontwerpelementen, waaronder zitplaatsen in het koor, die in de eerste helft van de 16e eeuw werden geïnstalleerd.
Een ander verbazingwekkend oud monument is de Augustijnenkerk. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en maakte oorspronkelijk deel uit van het Augustijnenklooster. Binnen de muren van deze kerk bevinden zich ook vele unieke historische voorwerpen, waaronder middeleeuwse lettertypen. In de ruime gebouwen van de kerk worden vaak interessante culturele evenementen georganiseerd.
De prachtige kerk van Nieuwkerk is een van de oudste gebouwen in de stad. Het werd gebouwd in 1175. De eerste grote reconstructie van de kerk vond plaats in het begin van de 15e eeuw en in 1567 werd het gebouw zwaar beschadigd door vuur. De nieuwe kerk die op die plek was gebouwd, was half zo oud. Veel elementen uit het eerste gebouw bleven ongewijzigd. In de tweede helft van de 20e eeuw werd de bouw van de kerk omgebouwd tot opslagruimte en werd er een winkel geopend waarin keukenmeubilair werd verkocht. Deze winkel werkt tot nu toe en absoluut iedereen kan erbij neervallen. Een deel van de winkel is bewoond door prachtige informatiestands, die in het kort de geschiedenis beschrijven van de oudste kerk in de stad.
In het midden van de 14e eeuw werd Dordrecht het centrum van het munten. De bouw van de oude munt blijft zelfs nu een belangrijke aantrekkelijkheid van de stad. Dit gebouw werd gebouwd in 1555. Het onderscheidt zich door zijn indrukwekkende schaal. Nu wordt een deel van de prachtige historische gebouwen bezet door de muziekschool voor kinderen. Een van de meest favoriete plekken om te wandelen tussen de gasten van Dordrecht is de dijk. Daarnaast kun je de bewaard gebleven elementen van de oude vestingwerken zien, waaronder de poort Groothoofdspoort. De poorten versierd met bas-reliëfs, zijn ongelooflijk mooi. Vandaag maken ze deel uit van een van de prestigieuze hotels.
Dit artikel over Dordrecht is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Dordrecht

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Dordrecht:


Rotterdam - 18.8 km
Wenst u bij de horizon te wonen? Gaat u dan naar Rotterdam. Daar vindt u veel bijzondere bezienswaardigheiden. De stad is beroemd door zijn fantastische architectuur. De Erasmus brug trekt de algemene aandacht, en de...
verder
Breda - 24.8 km
Breda is een kleine stad en een moederland van de grote kunstenaar Diego Velasquez. Vroeger stond deze stad bekend als een groot centrum van de voedingsindustrie maar voor velen was deze plek van oudsher populair als...
verder
Delft - 30.3 km
In het centrum van Delft zijn er meer dan 600 historische monumenten, daarvan werden de meeste in de XVI en XVII eeuw gebouwd en sommige zelfs nog eerder. U kunt een aantal historische gebouwen in de buurt van de eerste...
verder

Onze diensten
 Dordrecht foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Dordrecht, Nederland. Het plannen van een trip naar Dordrecht met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.