OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

347 Hotels in Amsterdam

 

Reisgids Amsterdam - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

In Amsterdam zijn er geen interessante plekken die niet bekend zijn over de hele wereld . Maar eigenlijk is de hele stad zelf een geweldig interessante plek: zijn atmosfeer, zijn internationale denkwijze, gevoel van tolerantie en, natuurlijk, zijn grachten. Al deze dingen maken Amsterdam tot een buitengewone stad. Als u daar bezienswaardigheden wilt gaan bezichtigen, adviseren wij om zeker een tochtje in een rondvaart boot in uw programma te stoppen.
Gewoonten, tradities en levensstijl in Amsterdam
De bewoners van Amsterdam hebben zich altijd onderscheidden door hun openheid en eerlijkheid, maar ook door hun spaarzaamheid (het zelfde geldt voor de houding in het verkeer). Een rijk mens zal nooit pronken met zijn...
Lees verder
Wat biedt Amsterdam aan zijn bezoekers? In deze stad kunt u niet alleen een brede scala aan historische en culturele plekken bezoeken, zoals bijvoorbeeld, het Koninklijke Paleis op de Dam of het Rijksmuseum, maar ook grappige plekken vinden, zoals het Hasj Marihuana Hennep Museum. Over het algemeen is Amsterdam het meest beroemd voor zijn musea, die elk jaar miljoenen toeristen aantrekken. Er is geen persoon op de wereld, die nooit van het Van Gogh Museum of het Achterhuis ,het huis van Anne Frank, heeft gehoord. En er zijn nog veel meer. Er zijn meer dan 50 verschillende musea in Amsterdam, en daarnaast nog een groot aantal kunst galerijen .
Het Koninklijke Paleis. Het Koninklijk Paleis op de Dam midden in de stad, kan het hart van Amsterdam worden genoemd. Daarnaast lig ook het Wassen Museum Madame Tussaud's. Het Koninklijke Paleis was een stadszaal, en pas nadat Napoleon de Nederlandse kroon zijn broer Lodewijk had gegeven, werd het omgezet in het Koninklijke Paleis. Tegenwoordig kan iedereen de binnenkant van paleis bekijken en door de gangen te lopen .
Amsterdam attracties en nachtleven
Een van de belangrijkste activiteiten die door een groot deel van de vakantiegangers met veel plezier wordt ondernomen zijn de fietstochten door de stad. Vrijwel elk deel van de stad bezit een speciaal gebied voor...
Lees verder
De Oude Kerk. Vele toeristen worden verrast, wanneer zij er achterkomen dat de Oude Kerk in het centrum van de hoeren buurt ligt. Omringd door prostituees, die zichzelf verkopen in de rode vensters, is de Oude Kerk erin geslaagd om zijn middeleeuwse uiterlijk te bewaren, de weg langs de kerk is geplaveid, en het is vrij gemakkelijk om erop uit te glijden wanneer het regent. De decoraties van de kerk zijn verwijderd tijdens de hervorming. Er is een legende van de 13de eeuw: 'Er was eens een man die op een dag erg ziek werd en lag op sterven. Op dat ogenblik verscheen er in zijn huis een hostie, die hem tijdens een communie werd gegeven. De man probeerde het weg te gooien, maar het kwam steeds weer terug, hij probeerde het zelfs te verbranden, maar niets werkte. Nadat de man was gestorven, werd de hostie in één van de kapellen bewaard. De kapel brandde na een tijdje ook helemaal af, maar de hostie overleefde ook deze brand. Sindsdien, gaan mensen op pelgrimstocht naar de Oude Kerk ter ere van dit mirakel . Jaarlijks wordt er op 15 maart een plechtige processie gehouden, met als eindpunt de oude Kerk.
De Wallen. Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder de bekende wallen te bezoeken. Niet alleen bij nacht, maar ook overdag heerst er een zeer speciale atmosfeer. Op de wallen wordt seks voor geld openlijk aan iedereen aangeboden, in rode vensters kan men vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten vinden. Maar let op voor zakkenrollers, vooral in het weekend, wanneer de wallen is overladen met toeristen.
Gastronomische keuken van Amsterdam
De restaurants en cafés van Amsterdam springen uit in hun veelzijdigheid, waardoor de stad zonder meer toegewijdenen van het gastronimisch toerisme zal bevallen. Restaurant Café Pacifico biedt de beste gerechten uit...
Lees verder
De buurt rondom de Wallen.
Het is ondoenlijk in Amsterdam te verblijven en geen bezoek te brengen aan de roemruchtige zogenaamde Rode Buurt of de Wallen. Niet alleen ‘s nachts, maar ook overdag springt deze buurt eruit door zijn zeer eigen sfeer. Seks voor geld wordt hier onomstreden op de straten aangeboden, en achter de ramen vind je verlicht door het rode schijnsel van de straat vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden. Maar weest op je hoede voor zakkenrollers, die zich met name rondom de uitgang van de Rode Buurt door de stromen toeristen heen wringen.
De Grachten van Amsterdam.
De hoeveelheid water in Amsterdam is in staat eenieder met stomheid te slagen. Door zijn grote aantal kanalen – 165 – heeft Amsterdam zijn tweede naam verkregen: het Venetië van het Noorden. Over het algemeen worden de Singel, de Herengracht, de Keizergracht en de Prinsengracht tot de belangrijkste grachten gerekend die het centrum van Amsterdam omringen. Vlak bij het station en het Damrak zijn er verscheidene firma’s die rondvaarttochten door de grachten aanbieden. Mochten deze zich in het een of ander van elkaar verschillen, dan louter in lengte van de rijen die zich voor de kassa’s verzamelen.
Culturele bezienswaardigheden in Amsterdam
Wanneer we het hebben over de culturele bezienswaardigheden in Amsterdam is het enorme aantal Middeleeuwse architectonische monumenten de moeite waard. Het meest opmerkelijk is de Middeleeuwse Munttoren, die gebouwd is...
Lees verder
Amsterdam Arena.
De Amsterdam Arena is niet alleen voor voetbalfans een bezoek waard. In de zomerperiodes treden hier vaak beroemde groepen op, waaronder de Rolling Stones en U2. Komt u niet toevallig tijdens de zomer- of winterstop langs, dan kunt u het spel bewonderen van de beroemde voetbalclub “Ajax”, en de echte liefhebbers kunnen in de grote winkel hun hart ophalen aan een variëteit aan spullen met daarop het embleem van hun lievelingsclub.
Het Madame Tussauds Wax Museum.
Het museum Madame Tussauds is gevestigd in een zeer indrukwekkend gebouw in hartje centrum van Amsterdam. Het museum heeft vier verdiepingen, waarvan een in zijn geheel de geschiedenis van Nederland belicht met een deel ingeruimd voor de geschiedenis van Amsterdam. Bezoekers begroeten hier de meesterlijke uit wax vervaardigde evenbeelden van vele Europese beroemdheden, sporticonen, kunstenaars en leden van de Koninklijke familie. In het museum bevindt zich een zaal waar de dubbelgangers van moderne Hollywood sterren zijn opgesteld, en in een andere ontmoet u beroemde historische figuren, zoals Gandhi of Einstein. Als u wenst uw idool in levende lijven te ontmoeten, dan moet u zeker een bezoek brengen aan Madame Tussauds. En vergeet zeker niet uw fotocamera mee te nemen, want fotograferen in het museum is toegestaan.
Advies voor bezoekers
1. In Amsterdam is roken in openbare ruimte verboden, en voor de inachtneming van de sociale orde zijn zelfs het roken van normale nicotine sigaretten af te raden. 2. Aankomende bezoekers is het aan te raden met mate...
Lees verder
Het Stationsgebouw.
Het stationsgebouw van Amsterdam is gebouwd in 1889 en was aanvankelijk bedoeld als doorvoerstation voor vrachtverkeer en zware goederen. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect P. I. H. Kuypers die in die tijd veel aanzien genoot en ook het ontwerp van het Rijks Museum op zijn naam heeft staan. Het fundament van het station is gestut op 8 687 houten steunpalen, door de vochtigheid en zachtheid van de grond. De oorspronkelijke constructie moest voortdurend gerenoveerd worden door de doorlopende aanslag afkomstig van de hoeveelheid aan verkeer. Onlangs is de buitenkant van het station volledig gerestaureerd en staat het gebouw nu weer voor zijn oude glorie en pracht.
Gedeelten van Amsterdam gids: 1 2 3 4 5 6
Dit artikel over Amsterdam is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Amsterdam

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Amsterdam:


Haarlem - 16.5 km
Haarlem is een stad gelegen in het westen van Nederland, op een afstand van 20 kilometer van Amsterdam. Dit is de hoofdstad van Noord-Holland. De bevolking van Haarlem teld 149.000 mensen.

Haarlem is vooral...
verder
Almere-Stad - 17.5 km
Deze moderne Nederlandse stad ligt niet ver van Amsterdam. Er zijn vier regio's in Almere - Almere Stad en Almere Haven, dit werd in de jaren ’90 gebouwd, Almere Buiten Zuid, dat werd 10 jaar...
verder
Hilversum - 25.1 km
De stad met de naam Hilversum is gelegen in het heide gebied Gooi, op de heuvels, in het zuid-oosten van Noord-Holland. Noord-Holland is een van de twaalf provincies van Nederland. Deze stad is ook een radio- en...
verder

Onze diensten
 Amsterdam foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Amsterdam, Nederland. Het plannen van een trip naar Amsterdam met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.