OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

71 Hotels in Boston

 

Reisgids Boston - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De hoofdstad van Massachusetts trekt elk jaar duizenden toeristen. En het is geen verrassing: in Boston was de aanleiding voor de Amerikaanse Revolutie; het is de plaats bij uitstek, van waar de oorlog voor onafhankelijkheid tegen Groot-Brittannië was begonnen. Naast de plaatsen die zijn verbonden met de geschiedenis van de VS, is Boston zeer interessante kunstwerken, prachtige parken, goede winkels en prachtige restaurants
Freedom Trail Freedom Trail is een vier kilometer lange weg dat dwars door het centrum van Boston gaat en de 16 belangrijkste bezienswaardigheden van de stad verbindt. De route wordt gemarkeerd door de rode lijn. Freedom Trail begint op de Boston Common Park, het oudste openbare park in de VS; dit gebied werd tussen 1775 en 1776 door de Engelsen gebruikt als kamp. In de documentatie centrum kan men een brochure en een kaart krijgen van de route 'Freedom Trail'. Vanaf het park gaat het pad naar het State House, dat werd gebouwd, toen Amerika de onafhankelijkheid kreeg, tegenwoordig de bevind zich daar de regering van Massachusetts.
De Park Street Church De ‘Freedom rail’ gaat daarna door de Park Street Church. Vanuit zijn kansel hield William Lloyd Harrison, in 1829, zijn eerste publieke toespraak waarin hij de samenleving voor zo'n fenomeen als slavernij veroordeelt. In de buurt van de kerk is het Old Granary Burial Ground (oude graansilo begraafplaats) gevestigd. Daar werden revolutionairen begraven, onder hen zijn degenen die de Declaration of Independence (Verklaring van Onafhankelijkheid) hebben ondertekend: John Hancock, Samuel Adams en Robert Treat Paine. Er zijn ook 5 slachtoffers van de gebeurtenis van 1770, de Boston Massacre genaamd, begraven. Een stukje verder kan men de eerste openbare school in de Verenigde Staten vinden, dat werd geopend in 1635. Daar heeft Benjamin Franklin ooit gestudeerd. Het monument in zijn nagedachtenis ligt niet ver van deze plek, in de voorkant van het Oude Stadhuis. Vervolgens gaat het pad naar Washington Street, waar de Old South Meeting House is gevestigd. Het werd gebruikt als plaats, waar de protestvergaderingen tegen de Britse overheersing werden georganiseerd. In dit gebouw werd het idee van beroemde Boston Tea Party gesuggereerd. Boston Tea Party was een boycot om de belasting voor het importeren Britse voedsel te annulering.
The Old State House. De Old State House is waarde Britse Koloniale regering bevond. Op het plein aan de voorkant vond de historische gebeurtenis als de Boston Massacre plaats. Daarna gaat de ‘Freedom Trail’ verder naar de Faneuil Hall. De begane grond werd gebruikt voor een markt en op de 1e verdieping hielden de revolutionairen hun bijeenkomsten. Aan de voorzijde van dit gebouw is een monument ter nagedachtenis van Samuel Adams, een van de revolutionairen. In de buurt van de Noord-Square Park lig het oudste gebouw in Boston. Het was de thuisbasis voor Paul Revere, die op de avond van achttien april van 1775 door heel Boston reed om zo de revolutionaire beweging te waarschuwen voor het Britse leger. Dit deed hij nadat hij de lampen van de koster had gezien dat aangaf dat Britse troepen onderweg waren. De koster, Robert Newman, is begraven op de Copp's Hill Burying Ground. De route eindigt bij de Bunker Hill Monument. Het is een granieten obelisk die werd geplaatst ter nagedachtenis aan de veldslag van 17 juli 1775. Hoewel de Britten deze strijd won, werden ze in 9 maanden tijd verslagen door de troepen van George Washington.
Quincy Market.
De officiële benaming voor de markt Quincy Market klinkt als Faneuil Hall Marketplace, maar de meeste bewoners van Boston noemen het simpelweg Quincy Market, vernoemd naar de burgemeester John Quincy, de bouwmeester van de markt in de 19e Eeuw. De markt hervatte zijn taak in 1976 en werd een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad. Tot die tijd bevond de markt zich in een bedroevenswaardige toestand en dreigde men zelfs het tegen de vlakte te gaan/slopen.
Tegenwoordig is het aangenaam vertoeven op deze plek en kan men er genieten van een kopje koffie of in een restaurant, of struinen langs de winkels. Quincy Market bestaat uit 5 complexen: drie centraal en twee daarvan noordelijk en zuidelijk gelegen. De centrale galerij heet Food Court wegens de vele restaurants met gerechten uit alle werelddelen: van Mexicaanse taco’s, Griekse moussaka en Italiaanse pasta tot aan yoghurt ijs en gerookte worst. Aan beide kanten van de marktgalerie vindt u souvenir kraampjes met T-shirts, foto’s van Boston en allerlei snuisterijen.
In het noordelijke en zuidelijke gebouw zijn verschillende winkeltjes gevestigd die handelswaar vanuit de hele wereld verkopen, maar waar u tevens een paar originele merken kunt vinden. Daarnaast bevindt het zeer typische restaurant Durgin Park, die zich geheel in de geest van Nieuw Engeland onderscheidt door zijn ongekunstelde interieur en traditioneel sikkeneurige bediening. Aan de noordzijde van de hal vindt u de kunstbloem markt.
John F. Kennedy.
Niet ver van Boston vandaan ligt het kleine stadje Brooklyn, de geboorteplaats van John F. Kennedy. Midden in het stadshart bevindt zich het boeiende en informatieve John. F. Kennedy Museum, opgericht rondom leven en nalatenschap als 35ste President van de Verenigde Staten. De excursie door het museum begint met een 25-minuten durende filmpje waarin JFK zelf verteld over zijn kindertijd, zijn schooljaren, zijn militaire dienstperiode en politieke carrière. De expositie van het museum verhaalt verder over de Presidentiele verkiezingen van 1960, waarin Kennedy met slechts een kleine overmacht won van zijn tegenstander, de voorzitter van de Republikeinse Partij Richard Nixon.
Verder wordt er onder meer het debat tussen Kennedy en Nixon getoond, maar ook hoort u de inauguratie speech van Kennedy en zijn woorden die bekendheid zouden krijgen over de hele wereld: ““Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country” (Vraag niet wat jouw land kan doen voor jou, vraag wat jij kan doen voor je land). In het museum krijgt u ook een beeld van de crisissen uit die tijd, die elk een belangrijke plek innamen in het korte presidentschap van Kennedy: de Cuba crisis, de interraciale koers van de VS en het bezoek van de president aan Berlijn waar zojuist de Berlijnse Muur was opgebouwd. De tentoonstelling eindigt in een donkere kamer met fragmenten van het geluid van een schot, zoals die klonk op de dag van de aanslag op de president in Dallas.
Dit artikel over Boston is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Boston

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Boston:


Cambridge - 4.4 km
Cambridge is een van de grootste wetenschappelijke centra van de Verenigde Staten. Hier bevinden zich het Astrofysica Wetenschappelijk Centrum, de Universiteit van Harvard, de Amerikaanse Academie van Kunst en...
verder
Portsmouth - 82.8 km
Portsmouth is een van de oudste steden in Amerika, die een buitengewoon rijk cultureel en historisch erfgoed heeft. De stad werd gesticht in 1623, veel oude gebouwen en prachtige herenhuizen hebben overleefd tot in onze...
verder
New York - 306 km
New York is de grootste stad in de Verenigde Staten, de stad die door velen wordt beschouwd als 's werelds centrum. De populatie van New York is 8 miljoen, en als we hier de buitenwijken bijvoegen (New York Metropolitan...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Boston
 Boston foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Boston, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Boston met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.