OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

137 Hotels in Montreal

 

Reisgids Montreal - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Eerste nederzettingen op het grondgebied van Montreal verschenen in 1535. Tegenwoordig is Montreal een moderne metropool, en duizenden toeristen komen hier, om kennis te maken met de attracties.
Een van de meest spannende avonturen zal de bezichtiging zijn, van stedelijke buurten vanaf een uitkijkplatform, dat is gelegen op de heuvel van "Mont-Royal". Een ander observatie dek ligt op het dak van een van de wolkenkrabbers van de stad, en er ligt er nog een, op de toren van de kerk van Notre-Dame-de-Bonsekur. De kerk is niet alleen opmerkelijk vanwege zijn uitstekende architectuur, maar ook door het observatorium dat daar is geopend. Dus hier kunt u niet alleen de buurt van Montreal verkennen, maar u kunt hier ook de uitgestrektheid van de sterrenhemel observeren.
Bij de kerk ligt het belangrijkste plein, waar u een monument vindt, gewijd aan de stichter van de stad - Paul de Maisonneuve. Hier kunt u ook de monumenten gebouwd ter ere van Koningin Victoria zien. De wijk, "Mille Carre Dore" is een van de meest bijzondere plekken van deze stad. Er zijn daar prachtige paleizen gebouwd in de renaissance stijl, barokke monumenten en gebouwen van de "Art Nouveau" stijl. Waarschijnlijk, is het meest opvallende gebouw het "Meredith" Paleis.
In het hart van de stad kunt u het station Windsor, dat in de late 19e eeuw werd gebouwd, zien. Op het eerste gezicht lijkt het gebouw als een modern complex en het is moeilijk te geloven dat de bouw van het station meer dan honderd jaar geleden werd voltooid. Niet ver van het station ligt het belangrijkste religieuze object - de kerk van Saint-Georges, een prachtig voorbeeld van de neo-gotische stijl van architectuur. De zalen van de kerk zijn versierd met glas in lood, tapijten en mooie houten sculpturen. De mooiste herenhuizen zijn er op de Saint-Joseph Boulevard. Toeristen kunnen vrij de exposities van de grootste musea van Montreal bezoeken - het Museum van Historie, het Museum van Lokale Geschiedenis, het Museum van Indiaanse Kunst en het Museum van Paleontologie.
  De basiliek Notre-Dame in het hart van het oude Montreal is een groots architectonisch monument. Het basiliekgebouw met zijn klokkentoren van 70 meter hoog is een levendig voorbeeld van de neogotische stijl. De prachtige kathedraal werd gebouwd in 1872, terwijl de basis ervan 200 jaar eerder werd gelegd. Nadat de bouw voltooid was, werd het de grootste religieuze structuur in Noord-Amerika. Tegenwoordig is de basiliek niet alleen aantrekkelijk vanwege zijn unieke architectuur, maar ook vanwege de luxueuze inrichting met verfijnde glas-in-loodramen en vele kostbare elementen.
Kenners van kunst moeten zeker naar Place des Arts in Montreal gaan. Dit is de naam van het moderne podium voor podiumkunsten dat in 1963 werd geopend. Vandaag herbergt het een theater waar verschillende keren per week interessante producties plaatsvinden. Er is ook een concertgebouw en verschillende galerieën waar verschillende tentoonstellingen worden gehouden.
Een speciaal cultureel object is het Montreal Biodome dat een van de meest originele gebouwen in de stad inneemt. De faciliteit werd geconstrueerd als een velodroom voor de Olympische Spelen van 1976. Tegenwoordig herbergt het grootschalige gebouw een ecologisch park met vijf thematische ecosystemen en zelfs een kleine dierentuin. Bezoekers van het centrum hebben de mogelijkheid om veel nieuwe en interessante feiten over de wereld om ons heen te leren.
Een van de opmerkelijke historische sites is het oude stadhuis. Het eerste gebouw in het stadhuis werd bijna volledig verwoest door brand in 1922. Dankzij de beschikbaarheid van oude tekeningen en lay-outs was het mogelijk om het oorspronkelijke uiterlijk volledig opnieuw te creëren. Net als vele jaren geleden werd de belangrijkste versiering van het stadhuis beschouwd als zijn hoge smalle ramen, evenals een gevel versierd met elegante zuilen. In 1984 werd het historische gebouw erkend als een monument van nationaal belang.
De stad kan ook zeer ongebruikelijke moderne architecturale monumenten aanbieden. Het complex genaamd 'Habitat 67' is over de hele wereld bekend. Het werd gebouwd voor de Internationale en Universele Expositie 1967, die werd gehouden in Montreal. Tegenwoordig is het bouwen van een bizarre vorm een ​​appartementengebouw. Alle appartementseigenaren hebben hun eigen privétuinen op het dak.
Dit artikel over Montreal is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Montreal

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Montreal:


Ottawa - 162.9 km
Dit is een verrassend rustige en mooie stad, ondanks het feit dat een dergelijke rustige sfeer niet typerend is voor grote stedelijke gebieden. Hier vindt u vele ruime bossen. De stads straten zijn versierd met...
verder
Quebec City - 231.7 km
Quebec is een oude stad, die is gelegen op de top van een berg. Het trekt mensen door zijn rijke geschiedenis en ongeëvenaarde romantische sfeer, prachtige natuur en grote keuze aan bezienswaardigheden. Voor het gemak...
verder

Onze diensten
 Montreal foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Montreal, Canada. Het plannen van een trip naar Montreal met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.