OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

368 Hotels in New York

 

Reisgids New York - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

New York is de grootste stad in de Verenigde Staten, de stad die door velen wordt beschouwd als 's werelds centrum. De populatie van New York is 8 miljoen, en als we hier de buitenwijken bijvoegen (New York Metropolitan Area), dan is dat 22 miljoen. Vele bezienswaardigheden van New York zijn bekend over de hele wereld, ze zijn het decor voor vele verschillende Hollywood-films geweest. Uw idee van de stad zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het beroemde Central Park, de wolkenkrabber "Empire State Building", het Vrijheidsbeeld of de straat "Times Square".
Manhattan.
Het grote rechthoekige "Central Park" (Central Park) (toon op kaart ) in het hart van Manhattan vormt de "longen" van New York. Het ligt in een gebied van bijna 3,5 km ². Circa 25 miljoen mensen bezoeken het elk jaar. Het kan hier in het weekend erg druk zijn, vooral in het zuidelijk deel. Maar, u kunt op werkdagen altijd wel een paar rustige plaatsen vinden in het park. In de jaren 70-80 van de XX eeuw heeft het "Central Park" vaak een slechte reputatie als misdaad gebied gehad. Tegenwoordig echter, is hier, zoals in alle wijken van New York, de criminaliteit sterk gedaald en wordt het "Central Park" ook als één van de veiligste stedelijke parken in de wereld beschouwd. Hett park is zo beroemd, omdat het een enorme groene oase midden in het hart van de bruisende stad is. Bij een bezoek kunt u naar de "Loeb Boathouse" gaan, waar u een boot kunt huren, of u gaat van een mooie fontein "Bethesda" en de romantische tuin "Conservatory Garden" genieten.
Het Vrijheidsbeeld.
Het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) is niet alleen een symbool van New York, maar van alle Verenigde Staten. Het koperen standbeeld van 46 meter werd geschonken door het Franse volk aan het Amerikaanse volk. Het idee behoorde tot de historicus en schrijver Eduardo de Labule. Hij heeft in in 1865 voorgesteld om het standbeeld te schenken als blijk van vriendschap tussen Frankrijk en Amerika. Het Vrijheidsbeeld werd opgericht in 1886, bijna twintig jaar na de start van het project.
De kroon op het hoofd van "Lady Liberty" heeft 7 stralen, die zijn symboliseren de zeven oceanen en continenten. Een fakkel is het eerste wat in het oog springt. In tegenstelling tot de overtuiging van velen, kan je niet klimmen naar de fakkel. De fakkel is in 1984 door een nieuwe, veilige vervangen. Om veiligheidsredenen, is de kroon eveneens gesloten voor het publiek. U kunt naar het observatiedek op de tiende verdieping van het pedestal van het standbeeld gaan. De stalen interne bouwconstructies ontworpen door Gustave Eiffel kunt u van hier zien, door het glazen plafond. Op de tweede verdieping is er een tentoonstelling die over de oprichting van het Vrijheidsbeeld, de opkomst van het idee en de belichaming, over de technische en financiële problemen, en over haar installatie vertelt.
"The Empire State Building".
"The Empire State Building" (Empire State Building) is een van de hoogste wolkenkrabbers in New York, dat trots in het centrum van Manhattan staat. Het gebouw werd gebouwd in een recordtijd. Het werk begon in oktober 1929 en in maart 1931 was de officiële opening. Na de tragedie van 11 september 2001, werd Empire State Building opnieuw de hoogste wolkenkrabber van New York (de hoogte van 443 meter, inclusief de antenne op de top). Maar het Wereldhandel Centrum wordt herbouwd en zal de leidende positie binnenkort terug krijgen.
De trappen van Empire State Building hebben 1860 treden. Maar niemand gebruikt de trappen om naar de top te gaan. Het gebouw heeft 73 liften, waarvan sommige speciaal zijn voorzien voor toeristen. Er is een groot observatiedek op de 86e verdieping, op een hoogte van 320 meter en dat biedt een adembenemend uitzicht op New York City. Het zicht is bij helder weer meer dan 70 km. Bovendien is er een kleiner glazen observatiedek op de 102e verdieping, maar de toegangsprijs is $15.00 extra. Jaarlijks bezoeken 3,5 miljoen toeristen "Empire State Building". Dat is een gemiddelde 10.000 mensen per dag! De verlichting aan de bovenkant van het gebouw is de steeds verschillend, de kleur verandert afhankelijk van het seizoen en speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld, tijdens het Open Tennis Kampioenschap van Amerika is het topje van het gebouw geel, zoals de kleur van een tennisbal en tijdens Kerstmis is het groen en rood.
Vijfde Avenue.
In New York, is er een ongekend aantal verschillende winkels, van goedkoop tot zeer duur. De meest elegante winkelstraat is “Fifth Avenue" . De beroemdste wolkenkrabbers van New York City bevinden zich langs "Fifth Avenue", zoals het "Empire State Building"en de "Trump Tower", eigendom van miljardair Donald Trump. Hier is ook de kerk van St. Patrick, het lijkt als een piepklein huisje naast de reuzen. Het entertainment center is het Rockefeller Center , waar de "Radio City Music Hall" onder meer is geplaatst.
De meeste van de designer winkels liggen tussen 49th en 59th Street . Hun selectie is enorm, dit zijn er slechts een paar: Versace, Dior, Chanel, Lacoste, Prada, Louis Vuitton en Armani. De winkel Bergdorf Goodman, op nummer 754 is gespecialiseerd in kleding van Franse, Italiaanse en Amerikaanse designers-beginners, echter, de prijzen hier zijn raak! Als relatief goedkoop beschouwde winkels zijn "Banana Republic", gevestigd in het gebouw op nummer 114 en "Fazonnable", op nummer 689. Beroemde warenhuizen "Saks" en "Takashimaya" zijn er ook op 5th Avenue en de wereldbefaamde juwelier Tiffany is gelegen op de kruising van 57th Street.
"Times Square"(Times Square) , ligt in Manhattan en staat bekend om zijn neonlichten, enorme billboards en een bruisend nachtleven. Broadway , de beroemde theater wijk van New York, is er ook op "Times Square". De meest populaire toneelvoorstellingen van musicals waarvan je altijd hebt kunnen dromen, kun je hier zien.
Dit artikel over New York is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van New York

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van New York:


Manhattan - 1.5 km
Manhattan is een van de belangrijkste gebieden van New York, het is gelegen nabij de rivier Hudson en strekt zich uit over eenentwintig kilometer van de kust. Manhattan werd ontdekt in 1524 als een klein granieten...
verder
Philadelphia - 129.6 km
Deze stad is een van de grootste metropolen, het financiële, industriële en culturele centrum van de Verenigde Staten. Een ruime keuze aan bezienswaardigheden, talloze animaties en vriendelijke sfeer maken deze stad...
verder
Baltimore - 272.6 km
Baltimore is een van de meest populaire toeristische steden in de staat Maryland. Het werd opgericht in 1729 en is al lange tijd de belangrijkste havenstad van de Verenigde Staten, is het nu een van de grootste...
verder

Onze diensten
 New York foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in New York, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar New York met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.