OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

45 Hotels in Oklahoma City

 

Reisgids Oklahoma City - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad is de hoofdstad van de gelijknamige staat. Oklahoma-City is het grote industriële en zakelijke centrum. De economie van de stad floreert met succes, zodat de overheid veel geld investeert in de ontwikkeling van het toeristische bedrijfsleven. Verschillende nieuwe hotels zijn hier al geopend en er zullen er nog veel meer gaan opereren in de komende jaren.
Naast hotels en resorts zijn in Oklahoma City gebouwd nieuwe concertzalen en entertainment complexen. U vindt hier ook tal van grootschalige festivals en evenementen. De "Thanksgiving Day" is een van de belangrijkste feesten. Op deze dag vinden kleurrijke parades plaats op de straten van Oklahoma. De lokale bevolking heeft de hele dag plezier en men geniet van de viering met versnaperingen en drankjes.
Myriad Botanical Garden is, zonder twijfel, een van de mooiste plekken in Oklahoma en de locatie van tal van evenementen en festivals. De belangrijkste trots van de tuin is een kas met de naam "Crystal Bridge". Dit is een echte tropische tuin, waar men eindeloos kan genieten van de unieke exotische planten. Het is des te opvallender omdat de gasten van deze tropische tuin worden omringd door wolkenkrabbers en hoge gebouwen die de straten van de stad vullen.
Er zijn drie prachtige meren op het grondgebied van Oklahoma - Stanley Draper, Hefner en Overholser. Een van de favoriete bezigheden van toeristen is het varen op het rustige gedeelte van het meer met kleine boten. De meren zijn omgeven door een park, zodat ook hier veel ruimte is om te wandelen. Vakantiegangers met kinderen moeten zeker de moderne pretparken bezoeken, en sportfans kunnen van het nieuwe complex genieten, waaronder een fitnesscentrum, zwembaden en diverse sportscholen. In de stad opende verschillende musea, waaronder het Museum van wetenschap, het Museum van Oklahoma, evenals galerijen van de westerse kunst. Liefhebbers van winkelen zullen alles vinden wat ze wensen in de grote winkelcentra, die een brede selectie van goederen aanbieden.
  Een van de meest ongewone wijken van de stad is de Paseo-wijk die in de jaren '30 van de vorige eeuw werd gebouwd als een kolonie kunstenaars. Deze wijk heeft nog steeds zijn unieke Boheemse sfeer, het heeft verschillende interessante kunstgalerieën, modewinkels en een aantal aantrekkelijke restaurants. Gebouwen in de stijl van de Spaanse Renaissance bewaard hier zijn van bijzonder belang vanuit een architectonisch oogpunt. Interessante plekken om te wandelen en te winkelen zijn letterlijk bij elke stap.
Vlakbij is de kleurrijke wijk Little Saigon waar de grootste Vietnamese gemeenschap al vele jaren woont. Het zou interessant zijn voor reizigers om een ​​aantal originele Aziatische restaurants en winkels te bezoeken met Vietnamese delicatessen en souvenirs. Terwijl je door deze wijk loopt, kun je veel prachtige oosterse gebouwen zien.
Een symbolisch lokaal historisch monument is het Oklahoma State Capitol, waarvan de bouw bijna honderd jaar heeft geduurd. De bouw begon in 1914, maar een tekort aan middelen was de reden voor regelmatige stops. Het gebouw heeft lange tijd geen koepel gehad, maar in 2002 werd een luxueuze koepel van 47 meter eindelijk voltooid. Oklahoma City heeft de enige hoofdstad van de staat die direct bovenop een olieveld is gebouwd. Tegenwoordig kunnen bezoekers van deze historische site unieke kunstwerken bewonderen die verborgen zijn in de muren.
Een van de oudste gebouwen in de stad is Henry Overholser Mansion, het huis van de oprichter van de stad. Dit luxueuze herenhuis combineert vele verschillende architecturale stijlen en werd gebouwd in 1903. Tegenwoordig is het landhuis een beetje een klassiek Frans kasteel. Sinds 1972 wordt het bestuurd door de stedelijke historische samenleving. Het luxueuze gebouw biedt interessante excursies; binnen zijn muren vindt u collecties antieke meubels, kunstwerken en andere huishoudelijke artikelen.
Het belangrijkste religieuze monument van de stad is de prachtige kathedraal van St. Joseph gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Het belangrijkste materiaal voor de constructie ervan was rode baksteen; een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de kathedraal zijn de scherpe donker gekleurde torens. Tegenwoordig kunnen bezoekers van de kathedraal zijn bekwame glas-in-loodramen bewonderen, die het gebouw sieren sinds de bouw ervan.
Dit artikel over Oklahoma City is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oklahoma City

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oklahoma City:


Dallas - 305.6 km
Dallas is de derde grootste stad van Texas en de achtste grootste stad van de Verenigde Staten. De officiële datum van oprichting is februari 1856. Nu heeft de bevolking van Dallas en haar voorsteden het aantal 6,3...
verder
Houston - 665.8 km
Houston is niet algemeen bekend onder vakantiegangers als een van de belangrijkste culturele en toeristische centra in de Verenigde Staten. Maar de stad bezet de tweede plaats in de Verenigde Staten in termen van het...
verder
Memphis - 681.4 km
Memphis is gelegen in het zuidelijke deel van de staten aan de oever van de rivier Mississippi. Deze stad is een groot handelscentrum, dat vooral is ontwikkeld als gevolg van groei in de landbouw. Er zijn echter ook...
verder

Onze diensten
 Oklahoma City foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oklahoma City, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Oklahoma City met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.