OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

86 Hotels in Quebec City

 

Reisgids Quebec City - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Quebec is een oude stad, die is gelegen op de top van een berg. Het trekt mensen door zijn rijke geschiedenis en ongeëvenaarde romantische sfeer, prachtige natuur en grote keuze aan bezienswaardigheden. Voor het gemak is Quebec verdeeld in twee delen - Opper-en Neder.
De Oude stad is een historisch deel van de stad. Hier bevinden zich alle belangrijke bezienswaardigheden van Quebec, evenals de mooiste parken. Maakt u een wandeling langs de trap of maakt u gebruik van een kabelbaan, en u komt bij het Lage deel van Quebec. Het centrum van deze plaats is het Koningsplein. Hier vindt u diverse moderne restaurants, café's en galeries, evenals een van de belangrijkste bezienswaardigheden van religieus karakter - de Kerk van Onze Lieve Vrouw.
Het Chateau Frontenac Hotel staat bekend als een van de mooiste architectonische gebouwen van Quebec. De bouw van het hotel werd voltooid in 1893. Dit hotel ziet eruit als een echt paleis, maar vanbinnen heeft het alles dat past bij moderne normen op het gebied van comfort en uitrusting. Dit is een van de meest luxueuze hotels in de stad. De ramen van het Château Frontenac bieden een prachtig uitzicht op de Abraham's vlakte. Het is een ruim groen veld, waarop de legendarische strijd tussen de Engelse en Franse troepen plaatsvond.
Het Winterse carnaval blijft nogsteeds een fascinerende gebeurtenis die traditioneel reizigers naar Quebec trekt. Het eerste winter carnaval vond plaats in 1894. Sinds die tijd duikt Quebec elk jaar in februari in de atmosfeer van plezier en vermaak. Hier worden sneeuw figuren wedstrijden georganiseerd, carnavals parades, diverse sportieve evenementen en muziek optredens. Als het gaat om het beschrijven van restaurants in Quebec, bieden lokale eetgelegenheden gerechten uit verschillende keukens. Oosterse culinaire liefhebbers moeten het "Bamboo Express" restaurant bezoeken; beste traditionele gerechten worden geserveerd in het "Le Champlain". Shoppers zullen erg blij zijn in Quebec. U vindt verschillende winkels en overal in de stad zijn gewoon handels en verkooppunten.
  Verschillende interessante bezienswaardigheden bevinden zich op de top van de Parliament Hill, waaronder een ongelooflijk mooi parlementsgebouw uit de tweede helft van de 19e eeuw. De gevel van het gebouw is versierd met veel originele decoratieve elementen. De ingang van het pompeuze gebouw is bekroond met een mooie hoefijzervormige ladder met gebeeldhouwde leuningen. Het interieur van het gebouw valt ook op door zijn luxe. Waardevolle soorten marmer en hout werden gebruikt voor de decoratie.
Een belangrijk architectonisch monument is de bouw van het treinstation. De hoofdversiering van de gevel is een verscheidenheid aan bekwame glas-in-loodramen. Het station is gebouwd in de Franse stijl. Uiterlijk lijkt het op een oud kasteel of stadhuis. Dit station accepteert maar weinig treinen; daarom hebben toeristen altijd de mogelijkheid om veel waardevolle foto's te maken.
Quebec heeft een zeer interessant Nationaal Museum voor Schone Kunsten, geopend in 1933. Er is een museum op het grondgebied van de historische wijk en het combineert drie prachtige oude gebouwen, die elk hun eigen unieke geschiedenis hebben. Er bevond zich een gevangenis in een van de huidige gebouwen van het museum. Er werd besloten om het interieur van dit gebouw ongewijzigd te laten. Nu vormt het een belangrijk onderdeel van de moderne expositie. In het meest ongewone museum van Quebec zijn er rijke collecties schilderijen, sculpturen, oude foto's en objecten van toegepaste kunst. In totaal heeft de collectie van het museum ongeveer 38.000 exposities. Een dag zal niet genoeg zijn om ze allemaal te onderzoeken.
Een ander ongewoon cultureel instituut is het Morrin Center. Dit moderne culturele centrum werd geopend in het gerestaureerde gebouw van de oude gevangenis. Tegenwoordig wordt een deel ervan bezet door een wetenschappelijk laboratorium en een ander deel is een bibliotheek. De verzameling boeken, die is opgeslagen in de boekfondsen van het centrum, is een van de grootste in Canada. Dit culturele centrum is toegankelijk voor toeristen om te bezoeken. Fascinerende excursies worden hier georganiseerd, waarbij het mogelijk is om in de meest verborgen hoeken van de oude gevangenis te kijken.
Een opmerkelijk monument van de 20e eeuw is de Québec-brug. Deze prachtige grote brug loopt over de St. Lawrencerivier. Het ligt ongeveer 100 meter boven het water. De lengte van de brug is ongeveer 1.000 meter. Er is een rijstrook voor automobilisten, spoorvervoer en een kleine rijstrook voor voetgangers.
Dit artikel over Quebec City is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Quebec City

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Quebec City:


Montreal - 231.7 km
Eerste nederzettingen op het grondgebied van Montreal verschenen in 1535. Tegenwoordig is Montreal een moderne metropool, en duizenden toeristen komen hier, om kennis te maken met de attracties.

Een van de...
verder
Ottawa - 375.9 km
Dit is een verrassend rustige en mooie stad, ondanks het feit dat een dergelijke rustige sfeer niet typerend is voor grote stedelijke gebieden. Hier vindt u vele ruime bossen. De stads straten zijn versierd met...
verder
Portsmouth - 416.3 km
Portsmouth is een van de oudste steden in Amerika, die een buitengewoon rijk cultureel en historisch erfgoed heeft. De stad werd gesticht in 1623, veel oude gebouwen en prachtige herenhuizen hebben overleefd tot in onze...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Canada
 Quebec City foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Quebec City, Canada. Het plannen van een trip naar Quebec City met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.