OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

64 Hotels in New Orleans

 

Reisgids New Orleans - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

New Orleans is een van de grootste steden van de Verenigde Staten en een populaire toeristische bestemming, die bekend staat om zijn pittoreske gebieden. De kolonisatie van het grondgebied van de moderne stad begon in het midden van de 17e eeuw, toen deze plaats werd bezet door Franse kolonisten. De Franse invloed en impact kunnen zelfs tegenwoordig nog worden gevoeld in deze stad. Dat is de reden waarom New Orleans ook wel het ‘‘Parijs van de Nieuwe Wereld" wordt genoemd.
Het oude deel van de stad staat bekend als de Franse wijk. U vindt hier tal van oude gebouwen. Een van de oudste bezienswaardigheden in New Orleans is de Saint-Louis begraafplaats. Zijn geschiedenis is verbonden met tal van legendes. Volgens een van hen ligt de beroemde voodoo koningin Marie Laveau op deze begraafplaats begraven. Sinds die tijd heeft de begraafplaats de roem van het kwaad, zo is het sterk af te raden om er alleen te wandelen.
De centrale straat van de stad heet "Bourbon Street" en is gelegen in het hart van de Franse wijk. Hier vindt u de beste café’s, restaurants, talloze souvenirwinkels en andere interessante winkels. De brug over het Pontchartrain meer is de bekendste bouw van moderne architecten. Zijn lengte is 38.5 km, zodat de brug wordt beschouwd als de langste in zijn soort.
Het nieuwe deel van de stad heeft ook vele interessante plaatsen. Het wordt aanbevolen om het nieuwe Zoo en Audubon Park te bezoeken, een zakenwijk van New Orleans met zijn unieke kantoorgebouwen van glas te bezichtigen en door de pittoreske "St. Charles Avenue" en "Desire Street" wandelen. Onder de culturele activiteiten raden we een excursie naar het Museum van Louisiana en het "New Orleans Museum of Art", dat traditioneel spannende tentoonstellingen presenteert.
  De stad heeft het grote National WWII Museum, dat een rijke verzameling historische en militaire artefacten tentoonstelt. Hier kunt u enkele van de zeldzame wapens zien die tijdens de oorlog door de Verenigde Staten werden gebruikt. Een van de meest ongewone en interessante is de verzameling militaire vliegtuigmodellen.
In het hart van de historische wijk ligt het Jackson Square Park, dat de status heeft van een historisch monument. De belangrijkste versiering van het park is het beeldhouwwerk van generaal Andrew Jackson. Naast het park is een prachtige religieuze structuur - de kathedraal-basiliek van Saint Louis.
Er is ook een belangrijk architectonisch monument - het stadhuis dat dateert uit 1795. Tegenwoordig is het unieke oude gebouw een oriëntatiepunt van nationaal belang. Het gebouw heeft in de loop van de tijd zijn status herhaaldelijk gewijzigd. De allereerste gemeenteraadsvergadering vond plaats in dit gebouw in 1799, en later wordt het het Louisiana Supreme Court-gebouw. Tegenwoordig herbergt het stadhuis het Louisiana State Museum met een rijke collectie historische en kunsttentoonstellingen binnen zijn muren.
Een van de mooiste plekken in de stad is het charmante stadspark. De oppervlakte van het park beslaat meer dan 1.300 hectare en herbergt een kleine botanische tuin en het kunstmuseum. Oude sculpturen die in de tuin zijn geïnstalleerd, zijn van bijzonder toeristisch belang. Daarnaast zijn er veel speeltuinen en allerlei attracties voor kleine kinderen. Het park heeft een enorme historische waarde, want hier vindt u een klein eikenbos met 800 jaar oude bomen die hier groeien.
Veel reizigers kennen New Orleans als een plaats waar het jaarlijkse Mardi Gras Festival wordt gehouden. Elk jaar stort de stad zich een aantal dagen in een unieke sfeer van plezier en extravaganza. De gasten van het festival kijken graag naar oplichtende gekostumeerde processies, uitvoeringen van straatartiesten gewijd aan de moderne cultuur en, uiteraard, om veel nationale specialiteiten te proberen.
Aan de waterkant van New Orleans vindt u het Audubon Aquarium of the Americas, dat is gevestigd in een prachtig, modern gebouw. Het aquarium is beroemd om zijn rijke collectie van mariene inwoners en het houden van informatieve excursies voor volwassenen en kinderen van verschillende leeftijden.
Dit artikel over New Orleans is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van New Orleans

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van New Orleans:


Houston - 509.4 km
Houston is niet algemeen bekend onder vakantiegangers als een van de belangrijkste culturele en toeristische centra in de Verenigde Staten. Maar de stad bezet de tweede plaats in de Verenigde Staten in termen van het...
verder
Memphis - 576.2 km
Memphis is gelegen in het zuidelijke deel van de staten aan de oever van de rivier Mississippi. Deze stad is een groot handelscentrum, dat vooral is ontwikkeld als gevolg van groei in de landbouw. Er zijn echter ook...
verder
Atlanta - 683.5 km
Atlanta is een veelbelovende en groeiende stad. Er zijn nog niet zo veel bezoekers, zoals in Chicago en New York, maar met elk voorbijgaand jaar komen meer en meer toeristen, evenals er meer en meer entertainmentcentra...
verder

Onze diensten
 New Orleans foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in New Orleans, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar New Orleans met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.