OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Memphis

 

Reisgids Memphis - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Memphis is gelegen in het zuidelijke deel van de staten aan de oever van de rivier Mississippi. Deze stad is een groot handelscentrum, dat vooral is ontwikkeld als gevolg van groei in de landbouw. Er zijn echter ook enkele grote industriële installaties op het grondgebied van de stad.
Vele jaren geleden, was op de plaats van de moderne stad, een klein Indiaans dorp Chickasaw genaamd. In 1819 is er een nederzetting opgericht, met de Egyptische naam Memphis. Andrew Jackson - een bekende militaire en politieke leider, die later president werd, was een van de stichters van de stad. De naam van de stad is gekozen omdat de Mississippi vaak de "American Nijl" wordt genoemd. Oorspronkelijk ontwikkelde de stad zich als een groot centrum voor de katoenindustrie, dus enorme gebieden eromheen werden bezet door katoenplantages. De meerderheid van de bevolking was ook betrokken in de landbouw. Memphis kreeg de status van stad, 7 jaar na de oprichting. Tijdens de Burgeroorlog was het een belangrijk militair centrum. In 1870 voltrok zich in de stad een enorme ramp - de "gele koorts" nam de levens van duizenden mensen. De stad werd ook beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar zodra de oorlog voorbij was, begon de stad zich snel te ontwikkelen en bereikte de status die vandaag nog kan worden gezien.
Veel audiofielen geloven, dan Memphis de thuisbasis van de blues muziek is, en een van de straten, Beale Street, wordt genoemd naar het lied van de legendarische William Christopher Handy. Het hotel "Lorraine" is, zonder twijfel, een van de meest bekende plaatsen van de stad. De reden hiervoor is het feit, dan Martin Luther King in een van de kamers werd gedood. Tegenwoordig is deze kamer omgebouwd tot een museum gewijd aan de beroemdste strijder voor de rechten van de Afro-Amerikanen. Onder de bezienswaardigheden van Memphis kunt u ook aan het indianendorp, het "Chukalissa" Museum, de "Brooks Picture Gallery", het "Confederate Park", het "Museum of Natural History en Industrie van Memphis" en de Victoriaanse wijk bezoeken.
  Er zijn veel interessante galerijen in Memphis. Fans van de schilderkunst zullen geïnteresseerd zijn om de Dixon Gallery te bezoeken. Het bevat een interessante collectie schilderijen van Afrikaans-Amerikaanse kunstenaars. In de galerij worden vaak fototentoonstellingen gehouden. Het is anders dan gewone musea omdat letterlijk alle kunstwerken en foto's die je leuk vindt, door bezoekers kunnen worden gekocht. De toegang tot deze galerij is helemaal gratis.
Memphis is de thuisbasis van het wereldberoemde landgoed Graceland, dat ooit toebehoorde aan Elvis Presley en zijn vrouw. De King of Pop werd begraven op zijn eigen landgoed, dat nu dagelijks wordt bezocht door honderden fans en toeristen. Het herenhuis heeft een interessant thematisch museum gewijd aan het leven en werk van de muzikant. Het grootste deel van de expositie is de bezittingen van Elvis Presley.
Fans van historische bezienswaardigheden zijn geïnteresseerd in de St. Mary Episcopal Cathedral. Het werd gebouwd rond de eeuwwisseling van de 19e - 20e eeuw. Deze kathedraal, gebouwd van lichte steen, is een exacte replica van een 13e-eeuwse gotische kerk die te zien is in Beieren. Binnen de muren van de kathedraal, is een zeer symbolisch monument. Het toont de verpleegsters die stierven tijdens de epidemie van gele koorts in de late 19e eeuw, nadat ze werden benaderd door hun patiënten.
Een zeer interessante plek om te wandelen is de historische wijk Cooper-Young. Ooit was het de mooiste van de stad. Hier zijn veel oude huizen die in de 19e eeuw werden gebouwd. In de prachtige Victoriaanse herenhuizen van vandaag zijn er populaire winkels en restaurants.
Natuurliefhebbers in Memphis moeten zeker de botanische tuin bezoeken. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 96 hectare en is voor het gemak van bezoekers verdeeld in verschillende thematische zones. Er is een Japanse tuin met ongelooflijk mooie bruggen en kunstmatige vijvers waarin goudvissen zwemmen. Van groot belang is de Sensory Garden, waar je niet alleen de planten kunt bewonderen, maar ze ook kunt aanraken. Reizigers die Memphis in mei en juni bezoeken, kunnen een wandeling maken door de rozentuin. Ze bloeien in deze tijd van het jaar.
Overton Park is een geweldige plek om te ontspannen in de frisse lucht. Op het grondgebied zijn er picknickplaatsen, golfbanen, tennisbanen en speeltuinen voor kinderen. Op het grondgebied van dit grote park zijn er ook verschillende interessante musea.
Dit artikel over Memphis is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Memphis

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Memphis:


Atlanta - 538.6 km
Atlanta is een veelbelovende en groeiende stad. Er zijn nog niet zo veel bezoekers, zoals in Chicago en New York, maar met elk voorbijgaand jaar komen meer en meer toeristen, evenals er meer en meer entertainmentcentra...
verder
New Orleans - 576.2 km
New Orleans is een van de grootste steden van de Verenigde Staten en een populaire toeristische bestemming, die bekend staat om zijn pittoreske gebieden. De kolonisatie van het grondgebied van de moderne stad begon in...
verder
Indianapolis - 617.4 km
Indianapolis is de hoofdstad van de Staat van Indiana. De eerste vermeldingen van deze stad stammen uit de 19e eeuw. Indianapolis is het grootste centrum van de auto-industrie in het westen van de VS. Op het grondgebied...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Memphis
 Memphis foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Memphis, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Memphis met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.