OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

134 Hotels in Los Angeles

 

Reisgids Los Angeles - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Los Angeles is niet alleen de hoofdstad van entertainment, maar ook een belangrijk militair-industriële regio van de Verenigde Staten. De datum van de stichting van de stad is niet duidelijk bekend, maar de officiële datum is 1781. Dit is het moment waarop de eerste missionarissen verschenen op de oever van deze plaats. Los Angeles kreeg de officiële status van stad in 1846, toen het aan de nieuw opgerichte staat Californië werd toegevoegd.
Los Angeles is het wereldwijd beroemde centrum van de filmindustrie, alsook een van de regio's van de luchtvaartindustrie (ruimtevaartuigen, raketten en avionica (elektronische luchtvaartproducten), de productie van oorlogsschepen en vliegtuigen. Naast de genoemde industrieën, heeft Los Angeles sterk ontwikkelde sectoren als auto montage, instrumentmakerij, elektrische -, voedsel -, chemische -, naai -, rubber -, scheepsbouw -, machine -, olie industrie en andere industriële apparatuur.
De bezienswaardigheden van de stad zijn niet minder belangrijk dan haar industriële heerschappij. Los Angeles is de locatie van het wereldberoemde pretpark Disneyland, waar toeristen kunnen niet alleen kunnen genieten van meerdere miniatuurversies van decoraties voor Walt Disney tekenfilms, maar ook met de natuur en de architectuur van de verschillende landen kennis kunnen maken. Los Angeles is rijk aan historisch en cultureel erfgoed. Dit feit uit zich ook, in de talrijke musea die zijn hier gevestigd. Er zijn het Museum van kunst van de Amerikaanse Indianen, het Nationale Historische Museum, de kunst Galerie met zijn authentieke handschriften van Shakespeare, en de "bibliotheek van Huntington". Een van de meest populaire evenementen in Los Angeles is de mooie jaarlijkse Parade van Rozen die wordt aanbevolen voor uw bezoek.
  Hollywood is het meest bekende gebied in Los Angeles, dat niet alleen wordt geassocieerd met de wereldfilmindustrie, maar ook met een ongelooflijk luxueus leven. Hier zijn de herenhuizen van beroemde acteurs en muzikanten, politici en atleten, en in Hollywood zijn er veel symbolische bezienswaardigheden. Het is hier dat de beroemde Walk of Fame en ook de Sunset Boulevard zich bevinden. Zelfs de plaatselijke begraafplaats trekt de aandacht van toeristen, omdat vele beroemdheden erin zijn begraven.
Een andere rijke en stijlvolle stedelijke regio is Beverly Hills. Het verhaal begint in 1919, toen een beroemde acteur D. Fairbanks Jr. besloot zich te vestigen in een van de herenhuizen van het district. Kort daarna volgden andere wereldberoemdheden zijn voorbeeld. Vandaag in de regio Beverly Hills, kunt u de herenhuizen vinden waarin Rudolph Valentino, Charlie Chaplin en andere wereldberoemde mensen woonden.
In de Hollywood Hills is er een geweldig symbool van de stad - de inscriptie HOLLYWOOD is in witte letters opgemaakt. Al bijna honderd jaar is het nog steeds een permanent symbool van de Amerikaanse filmindustrie. Deze inscriptie werd in 1923 geplaatst als een advertentie voor een woonwijk. Aanvankelijk was gepland dat het slechts een paar jaar in de heuvels zou liggen. Door de jaren heen heeft het stadsbestuur echter niet gehaast om zo'n origineel symbool te verruilen. Het opschrift wordt regelmatig gerestaureerd en nog steeds gebruikt als reclamesymbool.
Er zijn verschillende interessante musea in de stad. Het Natural History Museum is perfect voor een familiebezoek. Het is gehuisvest in een ongelooflijk mooi historisch gebouw, dat een architectonische constructie van nationaal belang is. De opening van het museum vond plaats in 1913. Nu heeft de collectie meer dan 33 miljoen tentoonstellingen. Het herbergt een van de rijkste collecties van archeologische vondsten in de VS, waaronder enorme skeletten van dinosaurussen en unieke fossielen.
Het meest bezochte museum in Los Angeles is het Madame Tussauds Museum, waarvan de belangrijkste exposities de ongelooflijk realistische wasfiguren van wereldberoemdheden zijn. Hier kunnen bezoekers worden gefotografeerd met de tweeling van Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Johnny Depp, evenals andere beroemde acteurs, muzikanten en tv-presentatoren. Ondanks het feit dat het merendeel van de expositie van dit museum in Londen is vertegenwoordigd, is het bezoekersaantal van het museum in Los Angeles niet onderdoen voor het belangrijkste.
Dit artikel over Los Angeles is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Los Angeles

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Los Angeles:


Hollywood CA - 9.3 km
Hollywood is een ongelooflijk populaire wijk van Los Angeles, die alom bekend is over de hele wereld als het hart van de filmindustrie. Aanvankelijk was het grondgebied van Hollywood niets anders dan een rancho. Toen...
verder
Beverly Hills - 14.7 km
Beverly Hills is een van de meest trendy en exclusieve wijken van Los Angeles, opvallend om zijn luxe. Het kreeg al snel populariteit onder de bezoekers uit Europa, en dit ondanks het feit dat vele gebieden van Beverly...
verder
Santa Monica - 23 km
Santa Monica is een stad die oude en moderne elementen goed combineert. Deze plaats trekt toeristen door zijn praktisch het hele jaar door zonnige dagen (325 dagen per jaar), prachtige stranden aan de kust van de Stille...
verder

Onze diensten
 Los Angeles foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Los Angeles, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Los Angeles met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.