OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

98 Hotels in Atlanta

 

Reisgids Atlanta - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Atlanta is een veelbelovende en groeiende stad. Er zijn nog niet zo veel bezoekers, zoals in Chicago en New York, maar met elk voorbijgaand jaar komen meer en meer toeristen, evenals er meer en meer entertainmentcentra zijn. Een ruime selectie van musea, galeries, theaters, concertzalen en prachtige architectonische gebouwen maken de stad aantrekkelijk en interessant voor toeristen.
Het Buckhead gebied wordt beschouwd als het belangrijkste commerciële centrum van de stad. Naast een groot aantal winkels en boetieks is er een breed scala aan restaurants, bars, disco's en nachtclubs. De beste café's en enkele interessante winkels zijn in 'Little Five Points' gevestigd. Van bijzonder belang is het Giorgio Aquarium dat een oppervlakte van 158.000 vierkante meter heeft. Hier worden tienduizenden zeedieren van over de hele wereld verzameld, er zijn alleen al meer dan 500 vissoorten. Er zijn heel veel mensen, die een dergelijke verscheidenheid aan zeeleven willen zien. Het Aquarium kan niet altijd alle bezoekers verwelkomen, dus de beste oplossing is, een abonnement te kopen, waar mee u op bepaalde rustige dagen een excursie kunt maken.
Er zijn twee musea, omgeven door prachtige tuinen, gelegen in het historische centrum van de stad. Het Zwaan-Huis museum is opmerkelijk voor zijn historische tentoonstellingen, en het huis-museum van Margaret Mitchell zal u veel interessante feiten over de geschiedenis van de staat Georgia vertellen. Een van de beste hedendaagse culturele bezienswaardigheden is het Design Museum, waar tentoonstellingen van mode, grafiek, architectuur en schilderkunst zijn. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers de grote bijdragen van disigners en architecten in het dagelijks leven van de stad ten volle waarderen. De beste plek voor openluchtrecreatie is Stone Mountain Park, in de namiddag zijn er veel bezoekers die picknicken en in de schaduw van de prachtige bomen ontspannen. Een magische laser show, die ook een groot aantal toeschouwers trekt, wordt er 's avonds op een berghelling gehouden.
  Een van de meest ongewone bezienswaardigheden van Atlanta wordt beschouwd als het World of Coca Cola-museum. Zoals je misschien uit de naam kunt raden, is het gewijd aan het favoriete drankje en kun je tijdens een rondleiding door dit museum heel wat interessante feiten over Coca-Cola leren. De museumtentoonstelling omvat meer dan 1200 exposities, op de een of andere manier verbonden met het drankje, een verplicht onderdeel van de tour is het proeven van verschillende soorten Coca-Cola. Oude frisdrankautomaten, auto's die drankjes naar de winkels brachten en productiemachines van de oude installaties brachten - dat zijn maar een klein deel van de ongewone exposities van het museum.
Liefhebbers van de natuur zullen geïnteresseerd zijn om de Botanische Tuin van Atlanta te bezoeken; het is te bezoeken op elk moment van het jaar. De tuin bevindt zich in het stadscentrum; het beslaat een oppervlakte van meer dan 12 hectare. In deze tuin is er een enorme collectie bloemen en exotische planten, en hier kun je zelfs een van 's werelds grootste orchideeëncollecties zien. In de zomer kunt u door het open gedeelte van de tuin wandelen en in de winter zijn er grote overdekte paviljoens beschikbaar voor een bezoek.
Fans van ontspannen wandelingen door historische plaatsen moeten een bezoek brengen aan het museumcomplex van het Historisch Museum van Atlanta. Het is gelegen in een ongelooflijk mooi park, en omvat twee ongelooflijke historische herenhuizen, en een aantal bijbehorende structuren. Binnen de muren van historische huizen is er een interessante collectie antieke meubels, kunstwerken en andere tentoonstellingen. Ook vermeldenswaard is dat dit museumcomplex vaak wordt gebruikt voor bruiloften.
In Atlanta is de dierentuin ook aanwezig; het is historisch en werd opgericht in 1889. Momenteel is de dierentuin de thuisbasis van meer dan 1300 dieren, die behoren tot 220 verschillende soorten. Hier is een grote kunstmatige vijver met roze flamingo's, een speciale ruimte voor de panda's en de dierentuin heeft zelfs de grootste verzameling orang-oetans in de Verenigde Staten. Deze dierentuin heeft een heel mooi ontwerp, het grondgebied is gevuld met een enorm aantal bomen en sierplanten. Alle inwoners wonen in ruime omhuizingen en het is zeer comfortabel en interessant om ze te observeren. De vriendelijkste inwoners van de dierentuin mogen door de bezoekers worden gevoed.
Dit artikel over Atlanta is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Atlanta

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Atlanta:


Memphis - 538.6 km
Memphis is gelegen in het zuidelijke deel van de staten aan de oever van de rivier Mississippi. Deze stad is een groot handelscentrum, dat vooral is ontwikkeld als gevolg van groei in de landbouw. Er zijn echter ook...
verder
Cincinnati - 594.9 km
Cincinnati neemt een bijzondere plaats onder de oudste Amerikaanse steden. Het behoort tot de steden van de VS, waarmee de geschiedenis van het land is begonnen. Het symbool van de stad is een varken en het verdient...
verder
Orlando - 646.3 km
Orlando bleef een lange tijd een kleine nederzetting, het hoogtepunt van de ontwikkeling was in het midden van de 20e eeuw. Tegenwoordig is het niet alleen geleidelijk aan een industrieel en wetenschappelijk centrum...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Atlanta
 Atlanta foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Atlanta, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Atlanta met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.