OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

1 Hotels in Hollywood CA

 

Reisgids Hollywood CA - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Hollywood is een ongelooflijk populaire wijk van Los Angeles, die alom bekend is over de hele wereld als het hart van de filmindustrie. Aanvankelijk was het grondgebied van Hollywood niets anders dan een rancho. Toen creëerden de eigenaren van de rancho een hoofdstraat met grote huizen, het wendde van de straat tot een welvarende en prestigieuze plaats voor het leven. De eigenaren begonnen met liefdadigheids activiteiten en breidden het grondgebied van de rancho uit, ze hebben ook kerken, scholen en filantropische bibliotheken gebouwd. Dientengevolge is Hollywood van de boerderij tot een mooie plaats gegroeid.
De eerste Hollywood-film is in 1911 in de oude stads taverne gefilmd. Sindsdien is Hollywood als de bekendste stad van de filmindustrie de geschiedenis ingegaan. De bloei van de filmindustrie is begeleid door de opkomst van een groot aantal clubs, restaurants, banken en andere organisaties. De woonwijken van de stad werden vervangen door commerciële gebouwen waarvan de architectuur de trends van de tijd heeft gevolgd - strevend naar succes, werden de gebouwen gemaakt in een speelse stijl, gecombineerd met decoratieve elementen.
Tegenwoordig is Hollywood een zogenaamde movie making fabriek waar zich tal van filmstudio's, bevinden. Er worden award ceremonies en festivals georganiseerd. Dit is een stad waar de beroemde "De Hollywood Walk of Fame" is gelegen. Vanaf 1960 zijn daar de namen van de beste acteurs en actrices gegraveerd en hun handafdrukken vereeuwigd.
  In Hollywood zijn er veel interessante culturele instellingen. Een van de meest ongewone is het Grauman's Chinese Theatre. Dit is een historische bioscoop, waarvan de opening plaatsvond in 1927. Het is aantrekkelijk vanwege zijn ongewone uiterlijk. Ook is er voor de bioscoop een interessant plein, waarop wereldberoemde beroemdheden hun vingerafdrukken achterlaten. Interessante excursies worden in de bioscoop uitgevoerd voor toeristen, waarbij ze de meest verborgen hoeken kunnen bekijken. Ook in de bioscoop zijn shows de klok rond, in een verscheidenheid van die iedereen de juiste keuze voor zichzelf kan kiezen.
Een symbool voor het gebied is het Hollywood Hills-symbool HOLLYWOOD. Het werd geïnstalleerd in 1923 en diende als een advertentie. Vele jaren later werd deze tijdelijke advertentie nooit gereconstrueerd. Nu zijn er geen excursies naar dit symbolische monument, maar reizigers kunnen verschillende plaatsen kiezen waaruit een uitstekend panoramisch uitzicht ontstaat. Een van de meest aantrekkelijke uitkijkplatforms is naast het Hollywood-reservoir en een ander op Mulholland Drive.
Een plek die interessant zal zijn voor een familie-excursie is het Griffith Observatorium. Dit is een van de weinige culturele instellingen in Hollywood, die je gratis kunt bezoeken. Elke dag in het observatorium worden interessante evenementen gewijd aan astronomie en ruimte uitgevoerd. Een ander aantrekkelijk kenmerk van het observatorium is dat het op zijn dak het beste uitkijkpunt in Hollywood is.
Alle fans van Jim Morrison in Hollywood moeten het huis vinden waarin de muzikant meerdere jaren woonde met Pamela Courson. Dit huis ligt aan Rothdell Trail. Het werd gebouwd in 1922 en is een belangrijk historisch monument. Momenteel is het historische herenhuis in privébezit, daarom is het noodzakelijk om van tevoren een excursie af te spreken.
Het wereldberoemde Ripley's Believe It or Not-museum bevindt zich in Hollywood. Het bevat meer dan 300 ongelooflijke tentoonstellingen. Sommigen van hen zijn echt, en sommige zijn vervalsingen. Bezoekers van het museum beslissen zelf over welke voorwerpen ze willen geloven. Het is belangrijk op te merken dat het bestuderen van de hier gepresenteerde tentoonstellingen niet wordt aanbevolen voor mensen met een zwakke psyche.
Dit artikel over Hollywood CA is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Hollywood CA

Excursies en tickets in Hollywood CA & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Hollywood CA

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Hollywood CA:


Beverly Hills - 7.3 km
Beverly Hills is een van de meest trendy en exclusieve wijken van Los Angeles, opvallend om zijn luxe. Het kreeg al snel populariteit onder de bezoekers uit Europa, en dit ondanks het feit dat vele gebieden van Beverly...
verder
Los Angeles - 9.3 km
Los Angeles is niet alleen de hoofdstad van entertainment, maar ook een belangrijk militair-industriële regio van de Verenigde Staten. De datum van de stichting van de stad is niet duidelijk bekend, maar de officiële...
verder
Santa Monica - 17.4 km
Santa Monica is een stad die oude en moderne elementen goed combineert. Deze plaats trekt toeristen door zijn praktisch het hele jaar door zonnige dagen (325 dagen per jaar), prachtige stranden aan de kust van de Stille...
verder

Onze diensten
 Hollywood CA foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Hollywood CA, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Hollywood CA met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.