OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Detroit

 

Reisgids Detroit - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Detroit ligt in het zuid-oosten van Michigan. De stad werd gesticht door de Fransman Antoine Laumet de La Mothe, sieur de Cadillac in het begin van de XVIIIe eeuw. De bevolking van de stad met de voorsteden telt meer dan 4,4 miljoen mensen, maar in Detroit leven slechts dan 900.000 mensen. Ongeveer 10% van hen zijn blank en die zijn vooral geconcentreerd in het zuidelijke deel van de stad. De rest van de bevolking is Afro-Amerikanen, die worden gerefereerd met de middenklasse en lager.
Vanaf het einde van XIXe - begin XXe eeuw speelt Detroit een belangrijke rol in auto-industrie van de Verenigde Staten. De stad ontwikkelt- en heeft prachtige architectonische bezienswaardigheden. Hieronder valt ook de "main square" van de stad, de "Washington Boulevard" met nachtlicht van Edison lampen. Op dat moment werd Detroit "het tweede Parijs" of "Parijs van het westen Westen" genoemd. In de tijd na afloop van de Tweede Wereldoorlog verslapte de rassendiscriminatie en werd het gemakkelijker voor Afro-Amerikanen om een baan in de stad te vinden. Dit feit veroorzaakte dat veel Afro-Amerikanen naar Detroit verhuisden, en weer later veroorzaakte dat een keten van rellen met de witte bevolking van de stad. Uiteindelijk begonnen de blanken te wonen in de voorsteden van Detroit. Gestaag veranderde de hoofdstad van de auto-industrie in een stad van de verwoesting, met het verhogen van strafrechtelijke chaos, constant overvallen en geweldplegingen. In aanvulling op dit alles brak de oliecrisis uit in de jaren '60, Amerikaanse fabrieken begonnen een wedstrijd met Japanse autofabrikanten met hun economische auto's, dit heeft geleid tot het faillissement van vele autobedrijven en industrie van Detroit werd zo door de concurent veroverd. Een groot aantal luxe gebouwen bleven achter zonder hun eigenaars, voeg hier de voortdurende plunderingen en brandstichtingen van de zwarte bevolking aan toe, en u zult begrijpen dat dit al met al tot de vernietiging van de stad heeft geleid. Tegenwoordig kun u niets zien in Detroit, behalve de overlevenden grote ondernemingen, "General Motors", "Daimler Chrysler" en "Ford Motor Company".
  Een mijlpaal voor de stad is het Henry Ford Museum, dat een van 's werelds grootste collecties auto's huisvest. Dit museum verschilt in zijn zeer mooie ontwerp. Er zijn oude foto's en posters op de muren. In dit museum zie je niet alleen auto's, maar ook vrachtwagens, vliegtuigen, landbouwmachines en zelfs treinen. Henry Ford begon zijn verzameling in 1906 te assembleren. Tegenwoordig is het museum dat naar hem vernoemd is een van de grootste in zijn soort in de wereld.
Een unieke site is het Fox Theatre. Het zal interessant zijn om te bezoeken, niet alleen voor fans van theatrale kunst. Deze prachtige bioscoop werd gebouwd in 1928. Ten tijde van de bouw was het een van de meest luxueuze en grootste bioscopen in het land. Zelfs nu, het slaat niet alleen met zijn unieke architecturale stijl, maar ook zijn prachtige binnenhuisarchitectuur. De oude bioscoop zal betoveren met zijn omgeving, waaronder - luxe houtsnijwerk, een verscheidenheid aan fijne stoffen, prachtige antieke meubels en een verscheidenheid aan kunstwerken. Nu worden er vaak theateruitvoeringen en concerten gehouden.
De stad heeft een zeer interessante Oost-markt, die ook als een eigenaardig gezicht wordt beschouwd. In deze kleurrijke markt kunt u een wandeling maken op zoek naar interessante souvenirs en kleding, en ook traditionele gerechten uit de nationale keuken proberen. Deze markt is ook aantrekkelijk omdat particulieren er uitstekende zelfgemaakte producten in kunnen kopen, inclusief wijn.
Een van de belangrijkste symbolen van het moderne Detroit zijn luxueuze wolkenkrabbers. In het hart van de stad ligt een prachtig complex van hoogbouw van het Renaissance Centrum. Op de bovenste verdiepingen van deze wolkenkrabbers zijn er verschillende populaire restaurants en cafés, waarvan de hal een aantrekkelijk panoramisch uitzicht op de Grote Meren biedt. Bij helder weer kunt u zelfs het nabijgelegen Canada zien.
Als de bezienswaardigheden in de stad niet genoeg zijn, kun je naar de buurt gaan, naar het Museum van de Grote Meren. Dit is een zeer interessant familiemuseum, waarvan de expositie volledig gewijd is aan meren. Een groot deel van het museum is bezet door een aquarium, waarin de meest complete verzameling van bewoners van lokale reservoirs wordt verzameld. Dit museum bevindt zich op het eiland Belle Isle. De reis naar dit museum zelf belooft een onvergetelijk avontuur te worden.
Dit artikel over Detroit is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Detroit

Excursies en tickets in Detroit & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Detroit

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Detroit:


Cleveland - 145 km
Cleveland is een van de grootste megalopolissen van de Verenigde Staten. De stad werd gesticht door een beroemde politicus Moses Cleveland in 1796. Hij is beroemd om zijn deelname in de oorlog voor onafhankelijkheid. De...
verder
Toronto - 328.1 km
Toronto is een mooie en moderne metropool, het is een plaats waar u glinsterende wolkenkrabbers en prachtige oude gebouwen, grote parken en stadions, musea en concertzalen kunt zien. Zo'n ruime keuze aan...
verder
Pittsburgh - 330 km
Dit is een grote havenstad gelegen aan de oever van de rivier Ohio. Pittsburg is het belangrijke financiële- en handelscentrum van de Verenigde Staten. De stad werd gesticht in het midden van de 18e eeuw. In 1761 werd...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Detroit
 Detroit foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Detroit, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Detroit met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.