OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

32 Hotels in Bern

 

Reisgids Bern - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bern is de hoofdstad van Zwitserland, een kleine stad die veel geweldige en unieke plaatsen heeft. Oorspronkelijk is de naam van de stad van het woord "beer"gekomen. In de oude tijd, woonde minstens ooit een beer in de stad.
Het belangrijkste feit om te zeggen dat een van de meest populaire attracties de meest bezochte "Berenkuil" is. Hier kunt u echte beertjes met grote moeders beren zien. Er zijn de Botanische Tuin, het Museum, een groot aantal historische bezienswaardigheden en het prachtige huis van Einstein.
De stad heeft een zeer loyaal prachtig klimaat, daarom Bern is zeer populair geworden bij toeristen. De stad is klein, maar in staat om u een hoop positieve emoties te geven. De klok op de toren Tsitgloggeturm is de meest beroemde bezienswaardigheid en heeft veel bewonderaars.
Deze klok heeft niet alleen historische waarde voor de stad, maar is ook cultureel van grote waarde en is gelijktijdig een waardevol kunstobject. Deze klok toont grote schoonheid en gratie van werk uit de hand van de grote meester.
De ontwikkeling van de infrastructuur van de stad is zeer hoog. Om deze reden trekt de stad de aandacht van vele toeristen van over de hele wereld en zal dit meer en meer blijven doen.
  Goed bewaard gebleven historische wijk van Bern wordt vandaag beschouwd als een mijlpaal; het is een UNESCO-werelderfgoed. Elk van de hier gepresenteerde monumenten is uniek. In het historische deel is de kathedraal, waarvan de bouw begon in 1421 en duurde tot de late 19e eeuw. De hoogte van de toren is ongeveer 100 meter; Kathedraal vertegenwoordigt een verrassende mix van verschillende architecturale stijlen. De gevel rond de hoofdingang is versierd met oude bas-reliëfs, er zijn er meer dan 200.
Een opvallend historisch monument van de grens tussen de 19de en 20ste eeuw is het paleis van Bundeshaus. Het Federale Paleis is al lang beschikbaar voor toeristen om te bezoeken, iedereen kan het luxueuze interieur waarderen, rijkelijk versierd met sculpturen, oude fresco's en doeken. Binnen de muren van dit paleis is een interessante collectie antiek.
Er zijn ook vrij ongebruikelijke attracties in Bern, waaronder een fontein met een angstaanjagende naam 'Kindlifresserbrunnen' die wordt vertaald als 'Child Eater Fountain'. Deze fontein werd in de 16e eeuw op het Kornhaus-plein geïnstalleerd, de precieze geschiedenis van de constructie van de fontein is onbekend. Het vult het beeldhouwerslichaam aan, dat het kind verslindt; volgens één versie is de sculptuur gewijd aan de mythe van Kronos.
Een van de mooiste en meest interessante stadswandelwegen is de Kramgasse-straat. Dit is de grootste straat in de stad, waar talrijke barokke gebouwen en monumenten in gotische stijl zijn. Het is hier in het huis nummer 49 ooit geleefd Albert Einstein. De historische straat is versierd met een overvloed aan fonteinen en toch heeft het een interessant geheim. Lopend naast de fonteinen, zie je naast hun vakwerkwanden op de grond. Als je goed kijkt, zit eronder een vloeiende beek; gedurende honderden jaren was het de belangrijkste bron van zoet water voor de bewoners.
Voor degenen die van natuurlijke bezienswaardigheden houden, is een wandeling door het park Kleine Schanze in Bern ten zeerste aan te raden. Het park ligt op een kleine heuvel met uitkijkplatforms die uitkijken over de historische straten van Bern. Dit park valt op door zijn ongelooflijke landschapsdecoraties, in het warme seizoen op zijn grondgebied zijn er tientallen soorten sierplanten en bloemen. Op het grondgebied van dit park zijn verschillende uitstekende cafés.
Dit artikel over Bern is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bern

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bern:


Neuchatel - 38.7 km
De naam "Neuchatel" kan letterlijk worden vertaald als "Nieuw Kasteel". Het is een oude Zwitserse stad, gelegen aan de oever van het meer met dezelfde naam. Neuchatel is een van de meest interessante en populaire...
verder
Interlaken - 42.9 km
Interlaken is een populair resort in een skigebied, dat vanaf de 19e eeuw meerdere bezoekers heeft aangetrokken. Hier vindt u onvergetelijke landschappen en een prachtige natuur. De locatie van de stad is echt prachtig....
verder
Luzern - 66.5 km
Luzern is echt een aantrekkelijke plek en de achtste grootste stad van Zwitserland. Deze stad is gelegen aan de oever van het meer van Luzern. Luzern wordt beschouwd als de hoofdstad van Centraal-Zwitserland. Het is ook...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bern
 Bern foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bern, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Bern met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.