OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Lausanne

 

Reisgids Lausanne - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lausanne is een kleine, maar ook de meest bezochte toeristische stad van Zwitserland. Lausanne is gelegen aan de voet van de "Aiguille du Midi" bergen en de Alpen, aan de noordelijke oever van het van het meer van Genève. De bevolking van de stad samen met de havenstad telt ongeveer 125.000 mensen. Als u een ritje met een kabelbaan naar de bergtoppen maakt, zult u in staat zijn om een adembenemend uitzicht over de stad te hebben. Dit is ook een geweldige kans om de grootste gletsjer van de Alpen, "Mer de Glace", te bezoeken.
Alle historische waarde objecten van Lausanne zijn geconcentreerd in het oude deel van de stad, op de "Cité" heuvel. In deze oude wijk van Lausanne vindt u het prachtige paleis van de Russische graaf Rumin, waar er een verscheidenheid van zoölogische, historische , geologische en archeologische collecties zijn. Naast dit paleis is er het kunstmuseum met zijn bijzondere collectie werken van lokale kunstenaars. Ook de haven van de stad heeft vele historische monumenten, de gotische kathedraal van de XIIe eeuw, de toren van de XIIIe eeuw, het kasteel van St. Maria van de XIVe eeuw en het originele museum "Art Brut", waarin de mystieke en fantasievolle werken van mensen met psychische stoornissen en andere 'ongewone' mensen worden vertegenwoordigt.
Deze stad is ook bekend als de plaats waar het hoofdkantoor van het Internationale Olympische Comité en vele andere sportorganisaties zijn gevestigd.
  De belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheid van Lausanne is het prachtige meer van Genève. Het is het grootste en mooiste meer in Centraal-Europa. In Lausanne, aan de oever van het meer, is er een prachtig resort met stranden, een park en amusementsfaciliteiten. Een wandeling langs de oever van het meer zal op elk moment van het jaar interessant zijn. Langs het meer is er een prachtige promenade. In het warme seizoen varen plezierboten op het meer.
Onder de architecturale attracties, een van de meest bekende is het paleis van Ryumin. Het behoorde ooit toe aan een rijke Russische immigrant. Hij legde aan de stad, een half miljoen frank, die werd besteed aan de verbetering van de stedelijke infrastructuur. Na de dood van de eigenaar werd het prachtige paleis omgebouwd tot een universiteit. In 1980 werd een museum in de muren geopend. Nu, in die prachtige zalen met antiek interieur, zijn opgeslagen collecties van interessante archeologische, geologische en historische tentoonstellingen, evenals kunstwerken uit verschillende periodes.
Een van de oudste gebouwen in Lausanne is het Chateau Saint-Maire. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als een bisschoppelijke woning. Al in de eerste helft van de 16e eeuw werd het kasteel overgenomen door de staat. Tot nu toe was het gelukt om een ​​deel van het oude meubilair te behouden. Nu hoort het gebouw bij staatsinstellingen. Het is omgeven door kleine gebieden, van waaruit een prachtig uitzicht op de historische straten uitpuilt.
Iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, is geïnteresseerd in het Musee de L'Elysee. Het is gevestigd in een prachtig barok herenhuis. Het museum heeft een permanente expositie en organiseert vaak verschillende tentoonstellingen en presentaties. Tijdens veel van deze evenementen kun je unieke werken van beroemde moderne fotografen kopen. Na een bezoek aan het museum kunt u een wandeling maken door de pittoreske tuin.
Er zijn ook originele moderne monumenten van architectuur in Lausanne, zoals de Sauvabelin-toren. Het bevindt zich op het grondgebied van het park met dezelfde naam. Deze toren werd gebouwd in 2003 en is 35 meter hoog. Dit originele gebouw heeft een exclusief decoratieve functie. Het is volledig gebouwd van hout en het dak van de toren is gemaakt van koper. Op de top van de toren is het hoogste observatiedek in de stad, waar je via de wenteltrap naar toe kunt klimmen.
Dit artikel over Lausanne is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lausanne

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lausanne:


Montreux - 23.9 km
De Zwitserse stad Montreux heeft al lang geleden de harten van duizenden toeristen veroverd. Het prachtige uitzicht op besneeuwde bergtoppen, mooie meren en eindeloze wijngaarden, deze verbazingwekkende verscheidenheid...
verder
Geneve - 51.5 km
Genève is niet al te populair bij toeristen omdat men denkt dat het te saai, te steriel en te normaal is. Maar nee! Het is ook echt mooi! Genève ligt op een uitstekende locatie aan de oevers van het Meer van Genève...
verder
Neuchatel - 57.4 km
De naam "Neuchatel" kan letterlijk worden vertaald als "Nieuw Kasteel". Het is een oude Zwitserse stad, gelegen aan de oever van het meer met dezelfde naam. Neuchatel is een van de meest interessante en populaire...
verder

Onze diensten
 Lausanne foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lausanne, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Lausanne met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.