OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

13 Hotels in Neuchatel

 

Reisgids Neuchatel - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De naam "Neuchatel" kan letterlijk worden vertaald als "Nieuw Kasteel". Het is een oude Zwitserse stad, gelegen aan de oever van het meer met dezelfde naam. Neuchatel is een van de meest interessante en populaire toeristische bestemmingen in het westen van Zwitserland.
Deze plaats is vol met diverse attracties - winkels en restaurants, boottochten en wandelingen in de schilderachtige omgeving - dat is het belangrijkste entertainment van de stad. Als u kennis wilt maken met de historische erfenis van Neuchatel, is het tijd om een wandeling naar het toeristisch treintje te maken. Het neemt u mee door de oude straten van de stad, en een gids zal belangrijkste architectonische monumenten van deze plaats beschrijven en tonen.
Het oude deel van de stad werd gebouwd in de 16e eeuw. Echter, de unieke huizen, gemaakt van gele kalksteen volgens de beste tradities van de middeleeuwse architectuur, zijn zorgvuldig bewaard gebleven tot in onze dagen. Het kasteel van Neuchâtel is het symbool van de stad. De westelijke vleugel werd gebouwd in de 12e eeuw, en het resterende deel van het kasteel werd gebouwd in de 15e - 17e eeuw. Alle toeristen hebben een kans om door de gangen van het kasteel te lopen en het prachtige panorama van de stad uit de observatie gebied gelegen op de wallen te zien.
Het oudste religieuze gebouw van Neuchatel is de kerk "Eglise Collégial". Deze werd opgericht in de 13e eeuw en beschikt over 15 antieke sculpturen met beelden van prominente adellijke mensen van de stad op haar grondgebied. Zowel de kerk als het monument zijn gemaakt in de gotische stijl. U kunt ook het gebouw van het stadhuis bezoeken en een excursie naar de oudste gevangenis van Neuchatel "Tour des Prisons" maken. De gevangenis toren was een plaats van detentie tot het midden van de 19e eeuw. Tegenwoordig is deze plek uitgerust met diverse observatie gebieden die beschikken over een prachtig uitzicht over de stad. Vergeet niet om de belangrijkste bronnen van de stad te bezoeken: "Banneret", "Fonteinen van Griffioen", "de Fontein van Leo". Deze fonteinen zijn ware kunstwerken en prachtige voorbeelden van de middeleeuwse beeldhouwkunst.
  De stad heeft een zeer interessant kunst- en geschiedenismuseum, waarvan sommige tentoonstellingen zelfs ervaren reizigers zouden kunnen verrassen. Naast traditionele antiquiteiten en kunstwerken, kunt u in dit museum unieke programmeerbare robots zien die in de 18e eeuw werden gemaakt door een getalenteerde lokale horlogemaker. Het museum toont een collectie werken van lokale schilders en beeldhouwers, evenals interessante tentoonstellingen met betrekking tot de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad.
Niet minder interessant is het Laténium Museum dat bezoekers een rijke verzameling archeologische vondsten biedt. Tegenwoordig worden er oude voorwerpen bewaard die zijn ontdekt tijdens de verkenning van oude nederzettingen. Unieke exposities worden vanuit verschillende regio's in Zwitserland naar het museum gebracht, de verzameling wordt voortdurend aangevuld.
Een interessant cultureel object is het Centre Dürrenmatt Neuchâtel met de naam van de beroemde schrijver en een van de prominente burgers. Hij woonde van 1952 tot 1990 in Neuchâtel. Na de dood van de schrijver werd besloten om een ​​cultureel centrum ter ere van hem te openen. Vandaag bevat het een verzameling werken van de schrijver, evenals een klein museum, waar je zijn persoonlijke bezittingen kunt zien. Sinds de opening is het centrum een ​​locatie voor een verscheidenheid aan culturele evenementen en presentaties, waarvan er vele gratis te bezoeken zijn.
De stad en haar omgeving bieden een grote keuze aan interessante plekken om te wandelen. Een van de favoriete entertainmentactiviteiten van reizigers is klimmen naar de Mount Crete du Plan. De hoogte is 589 meter, de top van de berg kan met de kabelbaan in enkele minuten worden bereikt. Vanaf hier kunt u genieten van het chique panorama van de stad, evenals de belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheid - het meer van Neuchâtel. Het zou erg interessant zijn om een ​​wandeling langs de oevers van het meer te maken, waar verschillende schilderachtige parken zijn die er op elk moment van het jaar geweldig uitzien.
Fans van het evenemententoerisme worden aanbevolen om de Franse stad in september te bezoeken, wanneer de inwoners het traditionele wijnfestival vieren. Tijdens het festival kunt u vele interessante amusements- en gastronomische activiteiten meemaken, maar ook straatconcerten en optredens kijken, een prachtige jonge wijn en populaire nationale gerechten proberen.
Dit artikel over Neuchatel is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Neuchatel

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Neuchatel:


Bern - 38.7 km
Bern is de hoofdstad van Zwitserland, een kleine stad die veel geweldige en unieke plaatsen heeft. Oorspronkelijk is de naam van de stad van het woord "beer"gekomen. In de oude tijd, woonde minstens ooit een beer in de...
verder
Lausanne - 57.4 km
Lausanne is een kleine, maar ook de meest bezochte toeristische stad van Zwitserland. Lausanne is gelegen aan de voet van de "Aiguille du Midi" bergen en de Alpen, aan de noordelijke oever van het van het meer van...
verder
Montreux - 62.2 km
De Zwitserse stad Montreux heeft al lang geleden de harten van duizenden toeristen veroverd. Het prachtige uitzicht op besneeuwde bergtoppen, mooie meren en eindeloze wijngaarden, deze verbazingwekkende verscheidenheid...
verder

Onze diensten
 Neuchatel foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Neuchatel, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Neuchatel met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.