OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

50 Hotels in Bazel

 

Reisgids Bazel - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De Zwitserse stad Basel is in twee helften verdeeld door de rivier 'Rijn' . Het historische centrum van de stad is de Grand Basel gelegen in het zuidwesten. Het is een schilderachtig voetgangersgebied, dat toeristen aantrekt, met schone lucht en een overvloedige vegetatie . Het symbool van Basel is de Grote kathedraal, zijn silhouet is zichtbaar zelfs vanaf de andere oever.
Langs een stalen kabel vaart een veerboot, die het historische centrum verbindt met het tweede deel van de stad (Klein Basel). De beweging wordt uitsluitend te weeg gebracht door de kracht van de waterstroom, dus zal deze vorm van transport geen schade toebrengen aan het milieu. Klein Basel is beroemd om zijn vele musea. U kunt met een groot genoegen het Natural History Museum, het Zwitsers Nationaal Museum en het Museum van Cultuur bezoeken. Als eerste maakt u kennis met een rijke verzameling van mineralen. Het Museum van Cultuur biedt gelegenheid om schilderijen van Gruyère en Appenzell van het prachtige Alpenlandschap, te bewonderen.
Het belangrijkste ambachtelijke werk van burgers, vanaf de vijftiende eeuw, was de productie van papier. Bezoekers aan de stad kunnen in de wijk St. Alban, de ambachtelijke kunsten verkennen. In de wijk St. Alban, zij tot op heden middeleeuwse ambachtelijke winkels bewaard gebleven. Hier is ook het Papier Museum, waarin de belangrijkste kunstvoorwerpen en documenten zich bevinden, die vertellen over de eerste ervaringen met ambachtslieden.
Basel is een geweldige vakantiebestemming voor het hele gezin. De stad heeft volop vermaak voor kinderen, waarvan de belangrijkste, de dierentuin Zolli is. In het centrum van het Grote Basel is er een enorme marktplaats die de liefhebbers van winkelen zeker zal aanspreken.
  In Basel is er een prachtige dierentuin, een bezoek dat u veel indrukken zal bezorgen. De opening werd in 1874 gehouden, het dierentuingebied is meer dan 13 hectare groot. Momenteel zijn er meer dan 7000 dieren die behoren tot 600 verschillende soorten. Deze dierentuin is ongelooflijk mooi met duizenden bomen en sierplanten geplant op haar grondgebied, en zelfs uitgerust met uitstekende recreatiegebieden voor bezoekers. Tegenwoordig is de dierentuin in Bazel een van de beste dierentuinen in Europa, die jaarlijks door ongeveer twee miljoen mensen wordt bezocht.
De stad heeft een deel van de oude vestingwerken bewaard, dicht bij de Duomo zijn de Spalentor-poorten. Ze werden gebouwd in de 14e eeuw en net als vele jaren geleden zijn de poorten opvallend in hun omvang en indrukwekkende uitzicht. De hoogte van de centrale toren van de poort is 40 meter, het uiterlijk van dit gebouw is vrijwel ongewijzigd.
Een zeer ongewoon poppenmuseum is open in Basel; het is het grootste museum in zijn soort in Europa. De zalen bieden meer dan 6000 antiek speelgoed, de ouderdom van sommige ervan is meer dan 150 jaar. Dit museum zal interessant zijn om te bezoeken, niet alleen voor toeristen met kinderen, maar ook voor volwassenen, het is erg populair bij verzamelaars. Hier zie je zeldzame antieke poppen, handgemaakt zacht speelgoed dat honderd jaar geleden is genaaid, evenals ongelooflijk mooie poppenhuizen.
Onder de religieuze monumenten verdient speciale aandacht de kerk van St. Elizabeth. Dit is de grootste kerk in Zwitserland, gebouwd in neo-gotische stijl, de bouw werd voltooid in 1864 en duurde slechts 7 jaar. De kerk was in staat om zijn unieke interieurbekleding bijna volledig te behouden en vandaag kunnen bezoekers de bekwame altaar-gebrandschilderde ramen bewonderen en het oude orgel zien. De huidige kerk is grotendeels gericht op toeristen, een deel van de historische gebouwen die worden bezet door een klein café, en er is zelfs een observatiedek. Om het te beklimmen, moeten bezoekers de 228 treden van de steile wenteltrap overwinnen.
Een ander merkwaardig symbool van Basel is het Les Trois Rois Hotel, waarvan de eerste vermelding betrekking heeft op 1681. Dit prachtige historische hotel functioneert nu, de kamers met een uniek interieur hebben vele maanden van tevoren geboekt.
Dit artikel over Bazel is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bazel

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bazel:


Freiburg im Breisgau - 52.8 km
Dit is een belangrijk economisch en cultureel centrum, een stad met een interessante geschiedenis en tal van aantrekkelijke bezienswaardigheden. Freiburg werd opgericht in 1120, de periode van zijn welvaart vond plaats...
verder
Bern - 68.6 km
Bern is de hoofdstad van Zwitserland, een kleine stad die veel geweldige en unieke plaatsen heeft. Oorspronkelijk is de naam van de stad van het woord "beer"gekomen. In de oude tijd, woonde minstens ooit een beer in de...
verder
Zurich - 75.1 km
Zürich is de grootste stad en het economisch centrum van Zwitserland. Het aantal inwoners is 340.000, 30% van hen zijn inwoners vanuit andere landen. De stad is gelegen aan de oevers van de Limmat Rivier en het Meer...
verder

Onze diensten
 Bazel foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bazel, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Bazel met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.