OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

100 Hotels in Wroclaw

 

Reisgids Wroclaw - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Wroclaw is een hoofdstad van de provincie "Neder-Silezië" die is gelegen in het zuid-westen van Polen. De stad ligt aan de rivier "Oder" en het ligt op 310 kilometer van Warschau en op 200 kilometer van het Duitse Dresden.
Wroclaw is een unieke stad, het bestaat uit twaalf eilanden die verbonden zijn door middel van een systeem van bruggen. Er bevinden zich hier totaal 112 bruggen. Wroclaw is erin geslaagd om de schoonheid van de middeleeuwse architectuur tot in onze dagen te houden. Hier vindt u bijvoorbeeld, het Stadhuis met een prachtige gotische structuur en Leopoldina Hal, dat bekend is als het grootste gebouw in de barokstijl, van heel Polen. In de XVIIe eeuw was een Universiteit in dit gebouw gevestigd.
Wroclaw is de vierde grootste stad van Polen met een bevolking van meer dan 700 duizend mensen. Dit is een groot centrum voor industrie, communicatie, wetenschap en kunst voor Polen. Hier bevindt zich ook de grootste meelfabriek van Polen. Er zijn ook een groot aantal ondernemingen en fabrieken die actief zijn in de voedingsindustrie. Bovendien heeft Wroclaw de «Hutmen» fabriek met winning en verwerking van koper.
De stad heeft uitstekende vervoersverbindingen, een internationale luchthaven, twee belangrijke spoorweg kruispunten, een snelweg en 2 rivierhavens.
U kunt negen musea bezichtigen, beroemde theater voorstellingen volgen in het Opera, Philharmonisch Muziek Theater, kunstgalerijen, het "Slag Van Wroclaw Panorama", de Kathedraal van St John, de St. Elizabeth Kerk en andere bezienswaardigheden bezoeken.
Het historische centrum van de stad trekt traditie getrouw toeristen, door zijn prachtige parken, hotels en luxe restaurants. Nog iets dat het vermelden waard is- De lokale bevolking is hier erg vriendelijk en gastvrij.
  Veel van de bezienswaardigheden van Wroclaw zijn gecentreerd rond het marktplein. Dit plein werd gelegd in de 13e eeuw. Tegenwoordig is het omgeven door historische gebouwen uit verschillende periodes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een aanzienlijk deel van de historische gebouwen vernietigd en in de kortst mogelijke tijd werden ze meesterlijk gereconstrueerd. Naast het luxueuze stadhuis op dit plein, ziet u verschillende majestueuze herenhuizen. Honderden jaren geleden dienden ze als gastverblijven, de meest vooraanstaande mensen bleven in hen.
Een van de meest interessante kenmerken van Wroclaw kan veilig worden gezegd dat het beeldhouwwerken van kabouters zijn, die in verschillende delen van de stad te vinden zijn. Voor het eerst sierden deze miniatuur bronzen sculpturen de straten van de stad in 2001. Een dergelijk ongewoon geschenk is gemaakt door Wroclaw aan een van de lokale kunstorganisaties. Tegenwoordig heeft de stad meer dan 270 miniatuursculpturen, die op de meest onverwachte plaatsen te vinden zijn. Hun zoektocht werd zo'n populair vermaak onder reizigers, dat speciale reisgidsen voor hen werden gepubliceerd, waarmee het gemakkelijker zou zijn om de sculpturen te vinden.
Onder de historische bezienswaardigheden, een van de meest interessante is het kasteel van Ksiaz, dat werd gebouwd in de late 13e eeuw. Al meer dan 400 jaar was dit majestueuze kasteel eigendom van de familie Hochberg en gedurende de Tweede Wereldoorlog was het het hoofdkwartier van de nazi's sinds lange tijd. Ze bouwden een netwerk van complexe tunnels ernaast, die vandaag een belangrijke excursie-site zijn. Ondanks het feit dat het oude kasteel zijn oude waarden volledig verloor, werd het niet minder interessant. Nu kunnen de bezoekers de meest luxueuze kamers bewonderen, en ook een wandeling maken door de pittoreske tuin en dineren in een gezellig restaurant dat een deel van het kasteel beslaat. Sommige hallen van het kasteel worden gebruikt voor het houden van verschillende tentoonstellingen, en er is ook een populair manegecentrum op zijn grondgebied.
Onder de natuurlijke attracties van Wroclaw, is het de moeite waard om de Japanse tuin te benadrukken, die werd opgericht in 1913, vóór de Wereldtentoonstelling. In de oorlogsjaren werd deze prachtige tuin volledig verlaten en bleef in verwoesting tot 1994, toen werd besloten om het te herstellen. Eersteklas tuiniers uit Japan hebben de tuin versierd. Tegenwoordig, behalve sierplanten en bloemen, kunt u in de tuin de mooiste bruggen, lantaarns en sculpturen in Japanse stijl zien.
Dit artikel over Wroclaw is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Wroclaw

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Wroclaw:


Liberec - 142.9 km
Liberec is de hoofdstad van Noord-Bohemen. De stad werd gesticht in de XIIIe eeuw, op basis van een oud fort, bij de Garkovitskogo stroom. De bevolking telt 105 duizend inwoners.

Liberec is een belangrijk...
verder
Poznan - 145.4 km
Poznan is niet alleen het grote industriële en economische centrum, maar ook het huidige "culturele hart" van Polen. Een dergelijk groot aantal historische gebouwen, monumenten en iconische locaties is gewoon moeilijk...
verder
Ostrava - 166.3 km
Ostrava is een van de oudste steden in het land, eerste vermeldingen ervan verschenen in 1267. Ostrava was gelegen op het kruispunt van belangrijke handelsroutes, daarom was het tot de 18e eeuw bekend als een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Wroclaw
 Wroclaw foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Wroclaw, Polen. Het plannen van een trip naar Wroclaw met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.