OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

31 Hotels in Lodz

 

Reisgids Lodz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lodz is een bekende stad en een van de belangrijkste industriële centra van centraal Polen. De naam "Lodz" betekent "boot". Volgens oude documenten kreeg het dorpje Lodz de officiële status van stad in 1423. Deze stad heeft een snel ontwikkelende industrie met vele arbeiderswijken, fabrieken en terminals. Hier bevindt zich ook het oude Poznan industriële complex - het grootste in Europa. De stad is ook bekend als een belangrijke bewaarplaats van architectonisch, intellectueel en cultureel erfgoed van het land.
De stad biedt een verscheidenheid aan culturele evenementen, zoals het september feest van buitenlandse en Poolse groepen met techno-muziek, de stad, is ook genaamd "de hoofdstad van de Poolse cinema". Het oorspronkelijke architectonische ensemble, vertegenwoordigd door de villa Kindermann, de "Księża Mlyn" molen en vele andere paleizen, geven deze stad zijn onvergetelijke charmes. De meeste ervan zijn nu in een museum veranderd. In de stad Lodz vindt u een groot aantal kerken van verschillende religies, evenals de grootste joodse begraafplaats in Europa, het historische museum, het kunstmuseum, de "Witte Fabriek van Ludwik Geiler" en meer.
Veel architectonische bezienswaardigheden van Lodz werden gebouwd in de barokke stijl, met rijke decoraties van interieurs en gevels. Waarschijnlijk zijn de meest populaire hier plantenmotieven. Sommige wijken van de stad en huizen zijn omgeven door mooie groene parken, zodat ze een geheel architectonisch complex in de moderne stijl vormen.
  Een helder architectonisch monument van de late 19e eeuw is de St. Alexander Nevski-kathedraal die werd gebouwd in 1884 en een monument is in de neo-Byzantijnse stijl. Het belangrijkste kenmerk is een kleurrijke façade en koepels, waardoor het moeilijk is om de kathedraal met een ander te verwarren. Tijdens de oorlog werd het gebouw van de kathedraal ernstig beschadigd. Het was mogelijk om het te herstellen in overeenstemming met het oorspronkelijke project. Zoals vele jaren geleden, is nu de kathedraal het belangrijkste religieuze monument van de stad.
Op het grondgebied van de stad zijn bewaard gebleven oude vestingwerken, waaronder de Lęczyca Royal Castle. De allereerste defensieve werken in plaats daarvan werden in de tweede helft van de 14e eeuw gebouwd. Het kasteel, dat nu te zien is, werd gebouwd in de 15e eeuw. Aanvankelijk werd het kasteel niet alleen gebruikt voor defensieve doeleinden, maar ook voor belangrijke evenementen. Vele belangrijke historische documenten werden ondertekend binnen de muren. Gedurende vele jaren was het kasteel in verlatenheid. In het midden van de 20e eeuw, onder leiding van de Poolse regering, was de restauratie voltooid. In 1964 werd een museum geopend in het kasteel.
Al vele jaren is een van de belangrijkste soorten industriële productie van Lodz de textielindustrie. In een prachtig oud gebouw is er het Centraal Museum voor Textielindustrie, dat werd geopend in 1960. Dit museum heeft een zeer mooie collectie nationale kleding. Sommige kostuums werden meer dan honderd jaar geleden genaaid. Bezoekers van het museum kunnen de meest luxueuze stoffen zien die in lokale fabrieken werden geproduceerd en ook deelnemen aan interessante masterclasses.
Een van de prominente architecturale structuren is de Villa van Leopld Kindermann. Het is een levendig monument in de art nouveau-stijl. De gevel van deze villa is gedecoreerd met luxe stucwerk, dat volledig is bewaard sinds het gebouw werd gebouwd. Tegenwoordig wordt de villa gebruikt als een kunstgalerie. Het organiseert vaak interessante tentoonstellingen en thema-evenementen gewijd aan hedendaagse kunst.
In het centrum van de stad ligt het prachtige paleis Izreal Poznanski, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd. Het behoorde toe aan een van de rijke lokale industriëlen. Nu binnen de muren van dit paleis, is een stadsmuseum met een zeer diverse collectie kunstwerken en antiek.
Dit artikel over Lodz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lodz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lodz:


Warschau - 118.8 km
Warschau is een stad met een lange geschiedenis en een moeilijk lot. Na de Eerste Wereldoorlog was ongeveer 85% van de gebouwen van de stad verwoest. Alle macht en energie werd in de herstellen van de oude stad en...
verder
Katowice - 167.9 km
Katowice is de grootste historische plaats van Polen, die ook bekend staat als een centrum van zware industrie. Het berggebied van Katowice is rijk aan steenkool, dus mijnbouw heeft deze plek bekend gemaakt en heeft...
verder
Wroclaw - 183.5 km
Wroclaw is een hoofdstad van de provincie "Neder-Silezië" die is gelegen in het zuid-westen van Polen. De stad ligt aan de rivier "Oder" en het ligt op 310 kilometer van Warschau en op 200 kilometer van het Duitse...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lodz
 Lodz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lodz, Polen. Het plannen van een trip naar Lodz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.