OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Lublin

 

Reisgids Lublin - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lublin is een van de grootste steden in het oost-centrale deel van Polen. De stad werd gesticht door kolonisten op de Czwartek heuvel in de VIe eeuw. Reeds in de X eeuw was Lublin een vestingstad. Meerdere beschermende voorzieningen zijn getroffen om deze plek voor gevaren uit het oosten te beschermen. Alleen tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Lublin een deel van Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
De Oude Stad van Lublin is een van de mooiste plekken, waar bezoekers van de combinatie van verschillende architecturale stijlen zullen genieten. Tal van stenen huizen en tempels hebben hier sinds de oudheid overleefd. Het historische deel van de stad wordt vertegenwoordigd door het gebied tussen de Krakau Poort en het kasteel. Hier liggen allerlei bezienswaardigheden van Lublin zoals het oude stadhuis met het Kronen Tribunaal vanbinnen; de Kostel van Dominicanen Vaders, die oorspronkelijk in de gotische stijl is ontworpen, maar tijdens de herstructurering Renaissance motieven heeft verworven; het museum van Lublin dat is gebruikt als gevangenis, en nu slechts een gotische kapel aan die tijd herinnert, is het interieur van de kapel versierd met waardevolle fresco's met de Russisch-Byzantijnse stijl.
Niet ver van Lublin liggen zulke interessante toeristische bezienswaardigheden als: een wellness centrum dat in hart-en vaatziekten gespecialiseerd is, Naleczow, een industrieel centrum Pulawy met talrijke oude renaissance huizen, huizen van beroemde kunstenaars, een indrukwekkend renaissance Kostel en de ruïnes van een oud kasteel.
  Een van de interessante kenmerken van de stad is het drinken van fonteinen. Sommigen van hen zijn ook waardevolle historische artefacten. De stad heeft de allereerste drinkfontein behouden. Het is te vinden op de Krakowskie Przedmiescie. Het is gemaakt in de vorm van een geit, het hoofdsymbool van Lublin. Het beeld symboliseert welvaart en welzijn. Deze schattige fontein is gemaakt van brons. Om het te activeren, moet je op een speciale knop drukken. Dit geheime beeldhouwwerk is niet bekend bij alle toeristen, omdat het op het eerste gezicht moeilijk te raden is dat je een drinkfontein voor je hebt.
Het hoogste gebouw in Lublin is de trinitaire toren. Deze toren werd gebouwd in de 17e eeuw, en in de 19e eeuw onderging het een grote reconstructie. De hoogte van deze toren is 64 meter. Tegenwoordig staat het populairste uitkijkpunt van de stad bovenaan. Nu in de toren is er een zeer interessant Museum voor Religieuze Kunst, waarin u waardevolle overblijfselen kunt zien die zijn overgebracht van oude kerken.
Reizigers met kinderen zouden geïnteresseerd zijn om het Poppentheater te bezoeken, dat is vernoemd naar HH Andersen. Het bevindt zich in het oude Dominicaanse kloostercomplex. De opening van het theater vond plaats in 1945. Nu worden er interessante uitvoeringen gehouden die gebaseerd zijn op de sprookjes van Andersen. Het theater wordt vaak gebruikt voor verschillende tentoonstellingen en festivals.
De Maria Curie-Sklodowska Universiteit is een aantrekkelijke site voor toeristen. Op het aangrenzende grondgebied, bevindt zich een zeer interessante botanische tuin. De tuin ligt in een zeer schilderachtig en interessant natuurgebied in de vallei van de Chekhovka-rivier. Hier is er een divers landschap. In het uitgestrekte gebied van de tuin zijn er ravijnen, bosgebieden en andere natuurlijke formaties. De officiële opening van de botanische tuin vond plaats in 1965. Nu kunnen bezoekers prachtige zeldzame planten bewonderen en de prachtige tuin met stenen zien.
Een licht monument van klassieke stijl is het Lubomirski-paleis. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en ligt in het hart van de stad. Nu draagt ​​het paleis de naam van enkele van de beroemdste eigenaren. Aan het begin van de 18e eeuw behoorde het tot de familie van Lubomirski, onder wiens leiding de grootste herstructurering plaatsvond. Momenteel wordt het historische gebouw gerund door de Marie Curie-Sklodowska University.
Dit artikel over Lublin is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lublin

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lublin:


Warschau - 154.9 km
Warschau is een stad met een lange geschiedenis en een moeilijk lot. Na de Eerste Wereldoorlog was ongeveer 85% van de gebouwen van de stad verwoest. Alle macht en energie werd in de herstellen van de oude stad en...
verder
Lviv - 187.3 km
Lviv is een prachtige plek. Dit is een van de rijkste steden van Oekraïne op het gebied van architectuur en cultuur. Lviv is algemeen bekend in Europa. Het heeft zelfs de naam "parel" van Oost-Europa vanwege de...
verder
Bialystok - 213.1 km
De bevolking van de stad bestaat uit Wit-Russen en Polen. In de stad liggen vijftien universiteiten. Een van bezienswaardigheden van de stad is de kerk van de Hemelvaart van de Maagd. Deze plek trekt erg veel bezoekers....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lublin
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Lublin
 Lublin foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lublin, Polen. Het plannen van een trip naar Lublin met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.