OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

40 Hotels in Brno

 

Reisgids Brno - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Brno is een oude Tsjechische stad die rijk is aan verschillende tradities en gewoonten. Deze plaats is ook bekend als het grootste centrum van de wijnbereiding van het land. Brno heeft een lange geschiedenis en soms is deze plek "de stad van de verkeerde tijd" genoemd. Deze naam is verbonden met een interessant historisch feit. De stad werd in in de 17e eeuw door Zweden aangevallen. De stedelingen hielden dapper een paar dagen en nachten de verdediging. De troepen van Zweden konden niet in de stad en zeiden dat als voor de middag Brno niet zou vallen, Zweden de belegering zou stoppen en weggaan. Op die dag belde de klokken van het plaatselijke gemeentehuis een uur eerder en de Zweedse troepen gingen weg. De stad werd gered. In de herinnering aan die gebeurtenis houdt Brno de traditie van "de verkeerde tijd" levend. Elke dag om 11:00 uur bellen de klokken op het stadhuis twaalf keer.
Het bovengenoemde stadhuis is ook bekend als een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad. Het stadhuis heeft het symbool van Brno - een opgezette krokodil. Een krokodil verscheen voor het eerst in de stad in de 17e eeuw, toen die er vanuit Turkije werd gebracht. Lokale mensen waren zo verbaasd door de enge blik van het onbekende dier dat ze het beschouwden als een kleine draak en besloten om dit sterke dier het symbool van hun stad te maken. De Spielberg is de burcht en een belangrijkste gevangenis op de gelijknamige heuvel in de Moravische stad Brno. Tijdens een wandeling in dit fort, hoort u veel interessante verhalen van een gids, die zal mysterieuze legendes over echte gebeurtenissen, die zijn gebeurd in deze gevangenis, vertellen. De St. Peter en Paul Kathedraal is een prachtig voorbeeld van neo-gotische bouwstijl. Lange en dunne torenspitsen van de kerk tornen trots boven andere gebouwen in Brno uit. Kerk van St John is een van de meest bezochte plaatsen in de stad. Het trekt van oudsher mensen door zijn rijke inrichting en delicaat met de hand gemaakte versiering. Deze kerk is een bijzonder populaire plaats van liefdesparen, omdat ze geloven dat deze plek geluk brengt en liefhebbende harten voor de eeuwigheid bindt. Bovendien zijn er allerlei musea en galerieën in Brno, die u met de geschiedenis van de stad laten kennismaken en u veel nieuwe ervaringen zullen geven.
  Er is een oud kapucijnenklooster in de stad, die werd gesticht in de 17e eeuw. Er zijn veel geweldige verhalen en legendes in verband met het klooster. Door de jaren heen werden de monniken begraven in de kloosters van het klooster, waarvan de lichamen op een verbazingwekkende manier zonder extra middelen zijn gemummificeerd. Toen deze crypten voor de eerste keer werden ontdekt, zagen de monniken eruit alsof ze slechts een paar uur geleden naar een andere wereld waren gegaan. Moderne onderzoekers neigen ernaar dit fenomeen te verklaren door het feit dat er bijna geen natuurlijke luchtcirculatie in de crypten is. Tegenwoordig kan absoluut iedereen deze mysterieuze ondergrondse grotten bezoeken.
In Brno zie je veel interessante architecturale monumenten; het mooie voorbeeld van de modernistische stijl is de Villa Tugendhat. Het werd gebouwd in 1930 en is tegenwoordig UNESCO-werelderfgoed en heeft veel unieke kenmerken. Op het moment van bouwen was het een van de meest technisch uitgeruste in de stad, nu kijkend naar de villa, het is moeilijk voor te stellen dat het bijna 100 jaar geleden werd gebouwd. Deze luxe villa met grote ramen ziet er zeer modern uit.
Een andere originele plaats van belang is de Markt, al in de 13e eeuw begon de groentemarkt hier te werken. Lokale boeren verkopen tegenwoordig ook verse groenten en fruit; er zijn verschillende interessante monumenten op de markt en in de buurt kunt u prachtige historische gebouwen zien. Precies op dit plein is er een prachtige Parnassus-fontein, die werd gebouwd in de 17e eeuw en waarvan de belangrijkste versiering de beeldhouwersamenstelling is die Heracles uitbeeldt.
Een van de interessantste stedenmusea is het museum van het Moravische land, het beslaat het complex van verschillende luxepaleizen. Binnen de muren van historische gebouwen is er een veelzijdige verzameling van historische tentoonstellingen, waar u ook oude auto's kunt zien, en een verzameling middeleeuwse wapens en kunstwerken, evenals enkele nieuwsgierige collecties natuurwetenschappelijke tentoonstellingen.
Brno leeft een rijk cultureel leven, gedurende het jaar zijn er verschillende grote festivals. Veel toeristen geven de voorkeur aan een bezoek aan de stad in de eerste zomerdagen, omdat de parade van vuurwerk plaatsvindt op dit moment. Theater- en kunstfestivals worden hier de een na de ander gehouden in de zomer, de meeste zijn openluchtevenementen.
Dit artikel over Brno is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Brno

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Brno:


Trencin - 107.3 km
De eerste vermeldingen van deze stad dateren uit de 2e eeuw, toen de Romeinen een versterkte nederzetting Levkaristos hebben gemaakt op de plaats van het moderne Trencin. In het begin van de 11e eeuw werd een fort...
verder
Wenen - 112.9 km
Wenen heeft meer dan 3000 jaar geschiedenis. Tijdens de heerschappij van de Habsburgse dynastie werd het de hoofdstad en kreeg hierdoor haar keizerlijke elegantie. Wenen is de wereldberoemde centrum voor muziek. Een...
verder
Bratislava - 122 km
Bratislava is een prachtige oude stad die de bezoekers altijd verbaast door de sfeer van gezelligheid en stilte die een contrast vormen met het snelle en stressvolle leven van de moderne stedelingen. Om alle culturele...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Brno
 Brno foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Brno, Tsjechie. Het plannen van een trip naar Brno met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.