OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Katowice

 

Reisgids Katowice - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Katowice is de grootste historische plaats van Polen, die ook bekend staat als een centrum van zware industrie. Het berggebied van Katowice is rijk aan steenkool, dus mijnbouw heeft deze plek bekend gemaakt en heeft bijgedragen tot het bereiken van het internationale economische niveau. Naast industriële fabrieken en therminals zijn hier een groot aantal historische en culturele monumenten, die de aandacht van toeristen trekken.
De mooiste gebouwen van de stad zijn de kathedraal van Christus de Verlosser en de katholieke kerk van de Heilige Maria. Het ontwerp van deze religieuze heiligdommen is versierd met beeldhouwwerken en fresco's, terwijl de gehele interieur decoratie volledig met de hand werd gemaakt. Nog een verbazingwekkende architectonische plaats is het Theater van Silezië, waarvan de bouw plaats vond in 1906 en 1907.
Als u van het bezoeken van musea geniet, kunt u uw waarneming bij het Historische Museum starten. Daar vindt u een grote collectie artefacten, gewijd aan de geschiedenis van de stad, evenals een rijke verzameling schilderijen van de beroemde Poolse kunstenaar S. Vitkievich. Het werk van de archeologen toont het Silezische Museum, waar ook seminars over etnografie en geschiedenis worden gehouden. Het Museum van Antieke Interieurs houdt absoluut diverse exposities. Hier vindt u collecties van sieraden, serviesgoed, munten, gravures, meubilair en beeldhouwwerken.
Klassieke muziek kenners kunnen het Concertgebouw van Silezië bezoeken dat vaak concerten van beroemde Europese musici doet. Op dinsdag is hier plaats voor soloconcerten en op vrijdag kunt u het concert van het Filharmonisch Orkest aanschouwen. De Internationale Club van Boeken en Geschreven Media is uitgegroeid tot een bekend cultureel centrum waar vaak diverse evenementen plaatsvinden - muziek optredens, tentoonstellingen en exposities. Tijdens een wandeling in het grootste park van de stad kunt u een excursie naar het Planetarium of het Astronomische Observatorium maken.
  Onder de opmerkelijke architecturale monumenten van de stad, is het vermeldenswaard de Kerk van de Heilige Apostelen Peter en Paul. De bouw van dit spectaculaire gebouw met een hoge spitse toren begon in 1898 en vier jaar later werd het voltooid. Net als vele jaren geleden is het historische gebouw versierd met prachtige sculpturen en bekwame glas-in-loodramen. De binnenhuisarchitectuur van het religieuze gebouw is ook vrijwel onveranderd gebleven.
Een unieke historische site is te zien op het grondgebied van Kosciuszko Park. De kerk van St. Michael de Aartsengel bevindt zich hier. Het is het oudste gebouw in de stad. De kerk werd in 1938 overgebracht naar het park. Het werd gebouwd in 1510 en diende meer dan 400 jaar als parochiekerk in het dorp Syrynia. De oude kerk is opmerkelijk, niet alleen vanwege zijn verbazingwekkende uiterlijk, maar ook vanwege de oude, versierde decoratie-elementen. De bezoekers kunnen het bekwame houtsnijwerk bewonderen en de luxueuze houten stoel zien, die in de 17e eeuw in de kerk werd geïnstalleerd.
Een andere zeer interessante culturele instelling is het museum Silesian Hut. Het is ook gehuisvest in een zeer mooi oud gebouw. In dit oude huis werd de sfeer die typerend was voor de hutten van Silezië aan het begin van de 19e - 20e eeuw zo nauwkeurig mogelijk opnieuw gemaakt. Naast huishoudelijke artikelen en nationale kostuums herbergt het museum een ​​interessante collectie schilderijen van lokale kunstenaars. Het museum staat bekend als een plaats voor het uitvoeren van verschillende culturele evenementen met betrekking tot de geschiedenis en tradities van de stad. Er worden hier vaak masterclasses in de nationale keuken gegeven.
De stad heeft vele interessante architecturale structuren uit verschillende tijden bewaard, waaronder het prachtige Goldstein-paleis. Het paleis werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw voor de gebroeders Goldstein, die verschillende zagerijen bezaten en in die tijd behoorden tot de rijkste inwoners van de stad. Het prachtige paleis in de neo-renaissance stijl trok aanvankelijk de aandacht met zijn prachtige decoratie. In de hal is versierd met gedetailleerde stucwerk en symbolische sculpturen. Veel oude ornamenten zijn tot nu toe in het paleis bewaard gebleven. In de 20e eeuw was het prachtige gebouw de locatie van verschillende staatsinstellingen. Momenteel behoort het paleis tot het stadsbestuur.
Dit artikel over Katowice is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Katowice

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Katowice:


Krakau - 69.4 km
Het oude Krakau behoort zonder twijfel tot de mooiste steden, niet alleen in Polen, maar in heel Europa. Deze erg mooie metropool is aan de oevers van de rivier de Vistula gelegen en wereldwijd bekend door haar...
verder
Ostrava - 71.2 km
Ostrava is een van de oudste steden in het land, eerste vermeldingen ervan verschenen in 1267. Ostrava was gelegen op het kruispunt van belangrijke handelsroutes, daarom was het tot de 18e eeuw bekend als een...
verder
Poprad - 163.8 km
Het is een bekend skigebied aan de voet van de Hoge Tatra. Voor de eerste vermelding van de stad wordt verwezen naar het midden van de 13de eeuw, maar op dat moment was Poprad was nog geen grote nederzetting. Het was...
verder

Onze diensten
 Katowice foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Katowice, Polen. Het plannen van een trip naar Katowice met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.