OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Bialystok

 

Reisgids Bialystok - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De bevolking van de stad bestaat uit Wit-Russen en Polen. In de stad liggen vijftien universiteiten. Een van bezienswaardigheden van de stad is de kerk van de Hemelvaart van de Maagd. Deze plek trekt erg veel bezoekers. Er zijn ook het Branickis paleis, de kerk van Maria Magdalena, het huis met paardenstallen, de Kerk van de Heilige Geest, de kathedraal van Nikolaas de Wonderdoener en het Stadhuis.
Bialystok is gebouwd op de woonplaats van de voormalige prinsen van Mazovië. In de jaren dertig van de negentiende eeuw begon een wollen textiel-industrie zich in de stad intensief te ontwikkelen, en dit is nu een steunpilaar van de economie geworden.
De stad heeft honderden architectonische en historische monumenten, waarvan sommige in het register van culturele monumenten van de wereld zijn ingevoerd.
Zeer populair en veel bezocht, zijn er het bos van Bialowieza, Biebrza bout, en ook charmante dorpjes, die zijn gelegen in het district Bialystok.
De stad trekt toeristen van over de hele wereld. Een groot aantal historische bezienswaardigheden, moderne hotels en een uitgestrekte natuur, omringen de stad volledig.
  In de stad zijn er verschillende prachtige paleizen, een van de mooiste wordt beschouwd als Branicki-paleis. Gebouwd in de 17e eeuw, het is een opvallend stuk architectuur in de stijl van de late barok. Volgens historische gegevens werd het eerste kasteel met rode bakstenen al in de 16e eeuw op zijn plaats gebouwd. Vervolgens werd het verwoest en op zijn plaats werd een groot paleis gebouwd, dat lang eigendom was van de Branicki-familie. Zoals vele jaren geleden maakt het architecturale monument indruk met zijn ongelooflijke uitzicht. Het wordt omgeven door een grote aangelegde tuin met een verscheidenheid aan interessante sieraden en sculpturen.
Onder de religieuze attracties van de Bialystok kerk van St. Roch is het vermelden waard, het is gelegen op de top van de heuvel met dezelfde naam. De bouw van de tempel begon in 1925, maar kon niet worden voltooid vóór het begin van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog bevonden zich soldatenkazernes in de tempelgebouwen; pas tegen 1945 werd de katholieke kerk eindelijk gebouwd. Houding ten opzichte van de tempel verschilt onder de lokale bevolking tot op de dag van vandaag; in het begin van de 20e eeuw werd besloten om te bouwen op de site van de oude begraafplaats. Ondanks de eis van de lokale bevolking om de kerk naar een andere plaats te verhuizen, werden hun verzoeken niet ingewilligd. Reizigers die graag rondlopen op prachtige historische plekken, kunnen een wandeling maken langs de Lime Street. Ooit was deze prachtige straat versierd met de langste lindebaan, maar deze was niet in staat om te overleven tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig komen toeristen hier om te genieten van de prachtige historische gebouwen, waarvan er vele zijn omgebouwd tot hotels en restaurants. Verschillende straatmarkten worden hier vaak gehouden; in de vakantie zijn ook interessante entertainmentevenementen aanwezig.
Natuurliefhebbers moeten zeker een rondleiding krijgen door het nationale park Bebrzhansky, dat zich in de directe omgeving van Bialystok bevindt. Bezoekers zijn alleen in dit natuurreservaat verboden, omdat een aanzienlijk deel van het gebied bezet is door moerassen. Wandelen op de gereserveerde plaatsen is alleen toegestaan ​​onder begeleiding van een gids en sommige delen van het park zijn uitgerust met speciale houten bruggen. Dit park herbergt vele zeldzame dieren en vogels, maar u kunt ook het schitterende landschap zien.
Dit artikel over Bialystok is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bialystok

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bialystok:


Warschau - 175 km
Warschau is een stad met een lange geschiedenis en een moeilijk lot. Na de Eerste Wereldoorlog was ongeveer 85% van de gebouwen van de stad verwoest. Alle macht en energie werd in de herstellen van de oude stad en...
verder
Kaunas - 202.5 km
Kaunas in Litouwen heeft slechts een waardige concurrent, dit is Vilnius, omdat hier aantal historische monumenten en memorabeele plaatsen hier, niet minder is dan in het hoofdstedelijk gebied. Het oude deel van de stad...
verder
Lublin - 213.1 km
Lublin is een van de grootste steden in het oost-centrale deel van Polen. De stad werd gesticht door kolonisten op de Czwartek heuvel in de VIe eeuw. Reeds in de X eeuw was Lublin een vestingstad. Meerdere beschermende...
verder

Onze diensten
 Bialystok foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bialystok, Polen. Het plannen van een trip naar Bialystok met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.