OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

182 Hotels in Warschau

 

Reisgids Warschau - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Warschau is een stad met een lange geschiedenis en een moeilijk lot. Na de Eerste Wereldoorlog was ongeveer 85% van de gebouwen van de stad verwoest. Alle macht en energie werd in de herstellen van de oude stad en historische bezienswaardigheden gestoken. De meerderheid van de sculpturen, monumenten en gebouwen werden gerestaureerd, bijna uit het niets, waardoor Warschau nog meer wonderbaarlijk en uniek is. De stad staat bekend als cultureel centrum van het land. Er zijn 25 theaters, 43 musea en een filharmonisch orkest in de stad. Het cultureel programma van deze prachtige stad trekt ook vele reizigers. Om in een ruime keuze aan bezienswaardigheden niet te verdwalen, moeten we een aantal belangrijke bestemmingen weten.
Het oude en het nieuwe deel van de stad zijn verdeeld door een reusachtige stenen muur, genaamd Barbakan. De muur werd in de 14e eeuw gebouwd en het heeft het centrum van Warschau tot de 18e eeuw beschermd. Het Kasteel plein, waar het monument van Sigismund III, een van de oudste monumenten van de stad staat, ligt in het centrum van de oude stad. De Kerk van het Heilige Kruis staat bekend als de meest bekende religieuze plaats van de stad. De kerk werd in het midden van de 16e eeuw in plaats van een kleine houten kapel, die er eerder heeft gestaan, gebouwd.
Een van de mooiste parken van de stad is het Lazienki Park genaamd en het is vlakbij het centrum van de stad gelegen. Een wandeling in het park moet u echt met een bezoek aan het Paleis op het water combineren. Het is een van de grootste culturele voorzieningen van de stad. In het paleis vindt u prachtige serres, bloemenkassen, oranjerieën, een amfitheater en diverse handels paviljoens. Het centrum van de moderne cultuur is de Markt, de beste plek om muzikanten en schilders te ontmoeten. U kunt daar interessante winkels zien en in een van de traditionele restaurants van Warschau dineren. De Zacheta Galerij, de Kunst Galerij, het Centrum van Hedendaagse Kunst, het Historische Museum, het Warschau Museum van Aartsbisschoppen en het Koninklijk Kasteel zijn de beste plaatselijke attracties.
  De mooiste architectonische attractie is het Wilanów-paleis, dat in de 17e eeuw werd gebouwd voor koning Jan Sobieski en zijn vrouw. Dit luxueuze paleis in barokstijl maakt indruk met zijn grandeur en elegantie. Gouden en dieprode kleurenverf werd gebruikt bij het afwerken van de gevel, en de torentjes van het paleis waren geschilderd in fel turquoise kleur. Al in de 19e eeuw werd het eerste museum van kunst in de stad geopend op het grondgebied van een enorm paleis, maar tijdens de oorlog werd het volledig geplunderd. Een deel van de meesterwerken van het museum is terug en vandaag kunnen alle bezoekers van Warschau ze bewonderen.
In de verscheidenheid aan religieuze bezienswaardigheden is het vermelden waard de St. Annakerk. Het heeft een ongelooflijk mooi ontwerp en de muren van dit kathedraalhuis hebben vele unieke religieuze overblijfselen en antiquiteiten. Waaronder stijlvolle kroonluchters, vintage iconen, elementen van decoratie van goud en zeldzaam marmer. Deze kerk wordt beschouwd als een van de mooiste in de stad. De klokkentoren van vandaag is uitgerust met een geweldig observatiedek dat een panoramisch uitzicht op de historische wijk van Warschau biedt.
Onder de culturele centra van de stad valt vooral het wetenschapsmuseum Copernicus op. Het is gericht op kinderen van verschillende leeftijden. In dit interactieve museum kunnen bezoekers interessante experimenten uitvoeren en veel nieuwe en interessante dingen leren over de wereld om hen heen. De opening van dit wetenschappelijk museum vond plaats in 2010. Gedurende de eerste twee jaar van de exploitatie werd het door meer dan twee miljoen mensen bezocht. Tegenwoordig wordt Copernicus beschouwd als een van de meest geavanceerde en mooiste wetenschapsmusea in Europa. Het biedt zijn bezoekershallen van verschillende onderwerpen.
Fans van opwindende excursies moeten het Museum van Jacht en Rijden zeker bezoeken. Het is een complex van twee historische gebouwen, die ooit barakken herbergden. Tegenwoordig wordt dit verbazingwekkende museum beschouwd als een van de mooiste in Warschau. Onder de kostbare artefacten zijn jachttrofeeën en antieke wapens, evenals verschillende apparaten die worden gebruikt door jagers en ruiters. Een zeer ongebruikelijk onderdeel van de tentoonstelling is een verzameling antieke rijtuigen en wagons, en in het museum kunt u oude vergulde hoorns zien die jagers gebruikten om dieren aan te trekken. Bewaarde architectuur van oude gebouwen geeft het museum een ​​speciale charme.
Dit artikel over Warschau is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Warschau

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Warschau:


Lodz - 118.8 km
Lodz is een bekende stad en een van de belangrijkste industriële centra van centraal Polen. De naam "Lodz" betekent "boot". Volgens oude documenten kreeg het dorpje Lodz de officiële status van stad in 1423. Deze stad...
verder
Lublin - 154.9 km
Lublin is een van de grootste steden in het oost-centrale deel van Polen. De stad werd gesticht door kolonisten op de Czwartek heuvel in de VIe eeuw. Reeds in de X eeuw was Lublin een vestingstad. Meerdere beschermende...
verder
Bialystok - 175 km
De bevolking van de stad bestaat uit Wit-Russen en Polen. In de stad liggen vijftien universiteiten. Een van bezienswaardigheden van de stad is de kerk van de Hemelvaart van de Maagd. Deze plek trekt erg veel bezoekers....
verder

Onze diensten
 Warschau foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Warschau, Polen. Het plannen van een trip naar Warschau met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.