OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

95 Hotels in Gdansk

 

Reisgids Gdansk - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Gdansk is een stad in het noorden van Polen. De bevolking teld ongeveer 500 duizend mensen. Gdansk is een grote haven aan de Oostzee. Dit is ook een industrieel centrum met een goed ontwikkelde machine bouw en petrochemie. Bovendien, heeft de stad een bloeiende scheepsbouw en voedselverwerking. In het stadium van ontwikkeling zijn gebieden zoals elektronica, engineering, telecommunicatie, farmaceutica en cosmetica. Amber verwerking is ook een belangrijk segment van de economie omdat de Oostzee's werelds grootste bron van amber is. In de zomer verandert Gdansk in een groot toeristisch centrum en de stranden zijn overvol, niet alleen door toeristen uit Polen, maar ook door mensen uit andere landen.
Huizen in de Oude binnenstad zijn voornamelijk gebouwd in XIII-XVIIIe eeuw. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Gdansk is de kerk van St. Maria, die ook bekend staat als de grootste kerk van Europa die is gemaakt van baksteen. Reizigers genieten ook van een bezoek aan de Koninklijke Route, de hoofdingang van de stad. Dlugi Targ is een geweldige plek met meerdere monumenten van de Renaissance. U kunt het belangrijkste stadhuis, de Neptunus-fontein, de Artus Hof, de Groene Poort en het Gouden Huis bezichtigen. U kunt ook het eiland van magazijnen en het Opatovsky Paleis bezoeken.
Gdansk is zeer rijk aan musea. De meest interessante onder hen zijn het Archeologisch Museum en het Marine Museum. De Zhurav faciliteit is een bijzonder museum. Het werd gebouwd in XV eeuw en het werd tegelijkertijd gebruikt voor meerdere doeleinden - als stadspoort, als waaktoren en als havenkraan. Dit is een van de symbolen van de stad, die vóór de twintigste eeuw de grootste kraan van Europa was, hij is vroeger gebruikt om masten van schepen te installeren.
  De meest interessante plek om te wandelen is de Maria-straat, die vandaag de dag volledig ter beschikking van voetgangers staat. Eenmaal in deze straat waren de rijkste huizen en herenhuizen, maar bijna allemaal werden ze verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens werden historische huizen volledig gereconstrueerd. Tegenwoordig hebben ze interessante winkels, handwerkateliers, maar ook nationale restaurants en souvenirwinkels die populair zijn bij toeristen.
Een uitzonderlijk architectonisch monument uit de 17e eeuw is het Grote Arsenaal. Dit majestueuze gebouw is gebouwd in de stijl van de Renaissance. Tot de 19e eeuw werd dit gebouw gebruikt als wapenkamer en vandaag wordt het bezet door de Academie voor Schone Kunsten. Dit historische monument is erg populair bij toeristen omdat het op de eerste verdieping een zeer interessant winkelcentrum is.
Een van de oudste bewaard gebleven historische gebouwen in Gdansk is de Grote Molen. Het werd gebouwd in de 14e eeuw. De oprichters zijn de ridders van de Duitse Orde. Ten tijde van de bouw was deze molen de grootste van Europa. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, werd het gebruikt voor het beoogde doel. Toen de oorlog bijna voorbij was, kreeg de molen ernstige schade, maar werd hersteld en begon zo snel mogelijk te werken tot de jaren 1990. Vervolgens werd het historische gebouw gerestaureerd. Tegenwoordig is er ook een winkelcentrum.
In de rivierbedding van de rivier de Vistula ligt een oud fort van Wisloujscie, dat een bewaard gebleven deel is van de ooit grootschalige vestingwerken van de stad. Dit fort werd gebouwd in de 15e eeuw en werd herhaaldelijk verwoest en herbouwd, dus vandaag is het een combinatie van verschillende architecturale stijlen. In het historische gebouw is er een centrale toren, die tot het midden van de 18e eeuw werd gebruikt als een baken. Tegenwoordig is het oude fort een historisch monument van nationaal belang. Het originele spoorwegsymbool van Gdańsk is een uniek historisch symbool, gebouwd aan het begin van de 19e tot de 20e eeuw. Het elegante gebouw van rode baksteen werd gebouwd in de stijl van de Renaissance. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de klokkentoren, die oploopt tot 50 meter.
Dit artikel over Gdansk is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Gdansk

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Gdansk:


Klaipeda - 220 km
Klaipeda is een gezellige havenstad die bekend staat als een prachtige plek van rust voor kenners van wilde natuur en alle toeristen die houden van spannende excursies en diverse vormen van amusement.

U kunt...
verder
Palanga - 232.8 km
Palanga is niet alleen een badplaats, maar een echt recreatief centrum, dat beroemd is dankzij zijn unieke ecologische omgeving. De goede combinatie van de rijke dennenbossen en de zachte zee creëert een gunstige...
verder
Poznan - 244.4 km
Poznan is niet alleen het grote industriële en economische centrum, maar ook het huidige "culturele hart" van Polen. Een dergelijk groot aantal historische gebouwen, monumenten en iconische locaties is gewoon moeilijk...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Gdansk
 Gdansk foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Gdansk, Polen. Het plannen van een trip naar Gdansk met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.