OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

15 Hotels in Ostrava

 

Reisgids Ostrava - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ostrava is een van de oudste steden in het land, eerste vermeldingen ervan verschenen in 1267. Ostrava was gelegen op het kruispunt van belangrijke handelsroutes, daarom was het tot de 18e eeuw bekend als een belangrijke handelsstad. Later werden deposito's van kolen ontdekt op het grondgebied. Dit feit heeft de impuls gegeven aan de industriële ontwikkeling van de regio.
Tegenwoordig zijn er verschillende metallurgische fabrieken in deze stad, een van de mijnen is omgebouwd tot een museum gewijd aan de mijnbouw. Begint u uw kennismaking met de stad vanaf het centrale plein. Hier kunt u een aantal oude gebouwen zien, waaronder de rector magnificus en de prachtige herenhuizen in art nouveau-stijl. Hier zijn er strikte gotische gebouwen naast simpele moderne gebouwen. In 1998 werd de Kerk van St. Cyril en Methodius daar opgericht. Deze kerk is gebouwd in overeenstemming met de beste tradities van de moderne architectuur.
Het Stadhuisplein is een erg interessante plek en aanbevolen voor een bezoek. Uit de naam van het plein is duidelijk, dat het stadhuis hier is gevestigd. Hoewel dit prachtige monument werd gebouwd in de 16e eeuw, is het nog in goede staat tegenwoordig. Het stadhuis heeft de tentoonstelling van het belangrijkste museum, waarin het verhaal van Ostrava wordt vertelt. De kerk van St. Wenceslas is een prachtig voorbeeld van de gotische stijl. De kerk werd herbouwd en meerdere malen gerestaureerd, maar is erin geslaagd om zijn originele stijl en elegantie behouden.
U kunt ook het nieuwe stadhuis bezoeken, in een van de torens waarvan het grootste observatiedek zich bevindt. Met een hoogte van 86 meter biedt deze toren een prachtig panorama over de stad en u kunt alle pittoreske straatjes zien. Gezinnen met kinderen kunnen van een excursie naar het nieuwe aquarium genieten en een dierentuin bezoeken, er is een altijd geopend pretpark. Fans van Tsjechisch bier zullen geïnteresseerd zijn om de oudste fabriek in Tsjechië "Ostravar" te bezoeken. Natuurlijk zal de excursie worden begeleid door degustatie van heerlijke bier.
  De stad heeft een zeer interessant miniatuurpark genaamd 'Miniuni - World of Miniatures'. Het deel van het park dat in 2004 werd geopend, is 1,5 hectare groot. Het herbergt vele exacte kleinschalige (1:25) replica's van de meest herkenbare herkenningspunten ter wereld. Hier kun je het miniatuur Colosseum en de Eiffeltoren bewonderen, het exacte exemplaar van de Big Ben en de Toren van Pisa bekijken, evenals andere buitengewone attracties van wereldbelang.
Een van de belangrijkste historische symbolen van de stad is het kasteel Kravaře in de buurt van de stad. Oorspronkelijk was het kasteel dat dateert uit de 14e eeuw een spectaculair monument in gotische stijl. De Kravaře is door de eeuwen heen herhaaldelijk gerestaureerd en heropgebouwd, dus de oorspronkelijke uitstraling heeft niets te maken met de architectuur die we vandaag zien. De historische kasteelmuren houden een museum, waarvan de belangrijkste exposities antiquair meubilair en oude kunstwerken zijn.
Ostrava Gallery of Fine Art is altijd al een van de meest bezochte culturele voorzieningen in Ostrava geweest. Momenteel toont deze galerij meer dan 20.000 unieke kunstschilderijen, waaronder werken van Goya, Rembrandt, Durer en andere grote meesters. Deze galerij heeft een van de grootste collecties Tsjechische schilderswerken in het land verzameld. Naast prachtige schilderijen kun je hier sculpturen en producten bewonderen die zijn gemaakt door beroemde lokale ambachtslui.
In het centrum van Ostrava, is er een prachtig oud herenhuis - het Poolse huis. Sinds de Middeleeuwen is er een grote Poolse diaspora in de stad en het belangrijkste doel was de oprichting van een eigen cultureel centrum. Dit idee werd pas in 1900 gerealiseerd - een prachtig cultureel centrum voor het houden van allerlei entertainmentevenementen werd gebouwd in het centrum van de stad. De auteur van het project was de beroemde Poolse architect Stanislav Bandrovsky, wiens schepping nooit ophoudt om toeristen te verbazen met zijn pracht. Aan het begin van de 20e eeuw werden er ballen in dit herenhuis gehouden, vele bekende musici en Poolse dansers hier opgevoerd. In het midden van de 20e eeuw werd het chique herenhuis omgebouwd tot hotel. Je kunt tijdens de tour meer leren over zijn rijke geschiedenis.
Dit artikel over Ostrava is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ostrava

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ostrava:


Katowice - 71.2 km
Katowice is de grootste historische plaats van Polen, die ook bekend staat als een centrum van zware industrie. Het berggebied van Katowice is rijk aan steenkool, dus mijnbouw heeft deze plek bekend gemaakt en heeft...
verder
Trencin - 105.3 km
De eerste vermeldingen van deze stad dateren uit de 2e eeuw, toen de Romeinen een versterkte nederzetting Levkaristos hebben gemaakt op de plaats van het moderne Trencin. In het begin van de 11e eeuw werd een fort...
verder
Krakau - 121 km
Het oude Krakau behoort zonder twijfel tot de mooiste steden, niet alleen in Polen, maar in heel Europa. Deze erg mooie metropool is aan de oevers van de rivier de Vistula gelegen en wereldwijd bekend door haar...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Ostrava
 Ostrava foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ostrava, Tsjechie. Het plannen van een trip naar Ostrava met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.