OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

169 Hotels in Madeira

 

Reisgids Madeira - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Madeira is het eiland van de eeuwige lente. Deze plaats werd al in de XIXe eeuw een bekende Europese badplaats. Madeira is een plek waar beroemdheden, heren en koningen komen om wat rust te hebben.
Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan. De afstand van Madeira naar het vasteland van Europa (Portugal ) is ongeveer 1000 km. De afstand van Afrika is ongeveer 700 km. De ontdekker van Madeira was João Gonçalves Zarco. In 1419 landde hij op dit eiland, om aan een enorme storm te ontsnappen. In die tijd werd het eiland volledig bedekt door ondoordringbare bossen en dit feit gaf de naam aan het eiland, omdat "Madeira" betekent "een boom-een bos". In de buurt van dit eiland bevinden zich andere eilanden van de archipel - Porto Santo en een aantal wilde onbewoonde eilanden zoals Selvagens en Desertas. Beide eilanden zijn tot natuurreservaat verklaard.
Bezoekers zullen in Madeira ook een uniek eeuwenoud bos genaamd "Laurisilva" zien. Het bos verscheen nog tijdens het Tertiair tijdperk en slaagde erin om dankzij het matige en milde klimaat overleven.
Funchal is de hoofdstad van Madeira en een interessante plek met tal van boeiende attracties zoals de kathedraal Se, die is gemaakt van lava met het plafond ingelegd met ivoor en hout, het Franciscaanse klooster, de Santa Clara kerk en de beroemde botanische tuinen. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de erg populaire carnavals, het feest van de Atlantische Oceaan en Columbus, het feest van bloemen en het feest van wijn, evenals boottochten langs mooie livada kanalen.
  De gasten van het eiland moeten zeker het Madeira Story Centre bezoeken. Dit museum is gewijd aan de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van het eiland. Dit museum positioneert zich als interactief. Het bevat interessante thematische exposities die je, wanneer geactiveerd, kunt onderdompelen in de wereld van geluiden en geuren. Het museum slaat oude nationale kostuums, muziekinstrumenten, huishoudelijke artikelen en kunstwerken op, evenals vele andere interessante tentoonstellingen.
Niet minder interessant is het Museum of Art, dat is gehuisvest in de muren van het oude fort van Sao Tiago. De basis van de expositie zijn de schilderijen van beroemde Portugese kunstenaars uit het midden van de 20e eeuw. Sommige van de zalen van het museum worden gebruikt voor moderne tentoonstellingen. In sommige van deze evenementen kunnen bezoekers van het museum prachtige foto's maken.
Een belangrijk cultureel centrum voor het eiland is het Quinta das Cruzes Museum. De locatie is een oud herenhuis, dat honderden jaren geleden eigendom was van de ontdekker van Madeira João Goncalves Zarco. Onder de exposities van dit museum bevinden zich de meest interessante collecties antiek meubilair, porseleinschotels en kunstwerken. Hier kunt u enkele bezittingen van de voormalige eigenaars van het landhuis bekijken. Een ander interessant kenmerk van het museum is de omliggende weelderige tuin. Het heeft veel exotische planten en bloemen, waaronder bewaard gebleven, oude sculpturen en decoratieve elementen.
Een belangrijk natuurlijk symbool van het eiland Madeira is Monte Monte, die je met een kabelbaan naar de top kunt beklimmen. Hier op de top van de berg, is er een prachtig oud paleis omgeven door exotische tuinen. Nu is deze tuin perfect ontworpen voor rust, het heeft vele fonteinen en kunstmatige reservoirs. Het zal aangenaam zijn om te ontspannen, zelfs op de heetste dag. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten in de tuin, waarvandaan u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op verschillende delen van het eiland.
Voor reizigers die willen kennismaken met het leven van de eilandbewoners, is het interessant om het miniatuurdorp Curral das Freiras te bezoeken. Het werd opgericht in de 16e eeuw. In dit dorp zochten de plaatselijke nonnen bescherming tegen piraten en veroveraars. Nu trekt het dorp aan met zijn kenmerkende atmosfeer. Prachtige oude huizen zijn erin bewaard gebleven, en een kerk, op het plein voor die elke zondag een prachtige boerenmarkt functioneert.
Dit artikel over Madeira is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Madeira

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Madeira:


Funchal - 25.1 km
Deze stad ligt aan de zuidkust van Madeira. Dit is een belangrijke handelshaven en een bekende badplaats, die populair is onder toeristen uit verschillende landen van de wereld. Funchal is gelegen in een schilderachtig...
verder
Puerto de la Cruz - 496.8 km
Dit is een eeuwenoude stad met een rijke geschiedenis. Het belangrijkste verschil van Puerto de la Cruz met de naburige resorts is het feit dat het niet met opzet voor toeristen is gemaakt. Het is de gewone thuisbasis...
verder
Tenerife - 507.5 km
Dit Spaanse eiland imponeert zijn bezoekers echt door het aantal mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Onder hen vindt u oude gebouwen en moderne culturele centra, evenals adembenemende en opvallend mooie...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Madeira
 Madeira foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Madeira, Portugal. Het plannen van een trip naar Madeira met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.