OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

216 Hotels in Lissabon

 

Reisgids Lissabon - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lissabon is de belangrijkste haven van Portugal, die is gelegen aan de monding van de rivier Taag. Deze stad is gelegen op een pittoreske plaats met tal van heuvels. Daarom wordt Lissabon ook wel "stad op zeven heuvels" genoemd. Opgericht als een grote nederzetting uit de stam van Iberische Lusitano, heeft Lissabon een snelle ontwikkeling doorgemaakt vanwege de gunstige ligging. Hierna werd het al snel veroverd door het Romeinse Rijk, daarna behoorde het tot de Arabische kalief, en later werd het door de Franse ridders toegeëigend. Pas in 1256 werd Lissabon officieel de hoofdstad van Portugal. Echter, na een grote aardbeving die vele historische gebouwen had vernietigd, werd de stad vaak een arena voor de politieke confrontaties. Alleen het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft de stad haar langverwachte vrede gebracht.
Ondanks de verwoestende aardbeving, zijn vele attracties gerestaureerd, en samen met de overlevende bezienswaardigheden blijft de stad de meest populaire plaats van de toeristen. Een van de moderne grootschalige structuren is de "Vasco de Gama" brug, die de stad met de luchthaven en het snelweg netwerk verbindt, en het is de schakel tussen Lissabon en de rest van Europa.
De architectuur van de stad combineert verschillende invloeden in haar stijl en verwijst naar verschillende historische periodes. Hier kunt u de Romaanse kathedraal van de twaalfde eeuw zien; verschillende kerken gebouwd in de barokke en manuelijnse stijlen - de Kerk van St. Vicente de Fora, de kerk van St. Roque, de kerk van St. Conceição Velha, de Basiliek van La Estrela, het Museum van kerkelijke kunst , het Gothic karmelietenkloostekr, het prachtige kasteel gebouwd in de IX - XIV eeuw. Lissabon is ook rijk aan andere mooie paleizen, zoals "Sao Bento", "Mafra", "Ajuda", "Queluz"; er is het Museum van Geographic Maatschappij, het rijke archief van foto's en nog veel meer.
  Een van de belangrijkste symbolen van de stad is het prachtige plein Praça do Comercio. Het wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen van Europa. Het plein ligt aan de oever van een rivier. Gedurende honderden jaren diende het als de echte poorten van de stad. Koopvaardijschepen, evenals schepen met koninklijke delegaties, kwamen aan bij de pier bij het plein. Op het plein zijn verschillende prachtige monumenten te vinden en daarnaast zijn de mooiste historische gebouwen te zien.
Een interessant historisch monument is de toren van Belém, die werd gebouwd in de 16e eeuw. Nog niet zo lang geleden stond de toren op de UNESCO-lijst. De bouw van dit prachtige architecturale monument werd getimed tot een belangrijke historische gebeurtenis - de opening van de zeeroute naar India. In verschillende periodes werd deze toren gebruikt als verdedigingsstructuur. Poederopslagplaats, gevangenis, en achteraf bevond zich zelfs een douanestation. Nu is de toren waardevol vanwege de unieke architecturale uitstraling. Het is een zeldzame attractie in de Portugese Manuelijnse stijl.
Een even indrukwekkend architectonisch monument is het Jerónimos-klooster, dat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Voor de hele wereld is dit oude klooster beroemd vanwege het feit dat op zijn grondgebied het graf ligt van de grootste navigator Vasco da Gama. De bouw van het klooster werd aan het einde van de 16e eeuw gebouwd. Het is opmerkelijk vanwege zijn indrukwekkende afmetingen en zeer mooie gevelversiering. Nu is het enorme gebouw van het klooster omgeven door een luxe aangelegde tuin, waarrond vooral het bijzonder interessant is om te wandelen in de zomer.
Kunstliefhebbers zullen het Calouste Gulbenkian Museum leuk vinden in een prachtig stenen gebouw, dat in de zomer letterlijk overstemt in de overvloed aan groen. Deze kunstgalerie bevat een interessante collectie schilderijen van Europese en Oosterse ambachtslieden en bevat nog steeds antieke kunstvoorwerpen. De naam is ter ere van de oprichter - de magnaat C. Gulbenkian, die na de Tweede Wereldoorlog naar Lissabon verhuisde. Naast prachtige schilderijen, kunt u in het museum collecties oude sculpturen en sieraden bekijken, evenals toegepaste kunst.
Ook zeer interessant is het National Coach Museum, waarin een reeks van deze luxe voertuigen uit de 17e - 19e eeuw wordt verzameld. Onder de exposities zijn er coaches die ooit toebehoorden aan de koninklijke familie.
Dit artikel over Lissabon is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lissabon

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lissabon:


Cascais - 24.7 km
Cascais is een populaire badplaats, die ook bekend staat als de favoriete plek voor de rust van de Portugese koninklijke familie. Vroeger was deze plek niets anders dan een klein vissersdorp. Het werd ernstig geschaad...
verder
Setubal - 28.8 km
Setubal is gelegen in een prachtige klimaatzone op de hellingen van lage bergruggen en grenst aan het Nationale Park "Arrábida de Sierra" aan de ene kant, en aan de rivier Rio Sado aan de andere kant. Deze stad ligt...
verder
Tomar - 116.5 km
Dit pittoreske stadje ligt aan de oever van de rivier Nabão. Eerste vermeldingen van de stad behoren tot de 12e eeuw. Volgens een legende waren de eerste bewoners van deze plaats de Tempeliers, die een fort op een...
verder

Onze diensten
 Lissabon foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lissabon, Portugal. Het plannen van een trip naar Lissabon met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.